TIP DANA: Vels – Turska: Velšanima potreban trijumf ali i povoljan rezultat u Zagrebu!

U utorak se napokon završavaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Kardifu gde će snage odmeriti selekcije Velsa i Turske.
Turci su obezbedili plasman na EURO pošto se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli, dok Vels da bi došao do drugog mesta mora da pobedi večeras, ali i da se nada povoljnom rezultatu u Zagrebu gde će koplja ukrstiti Hrvatska i Jermenija.
Početak susreta u Kardifu je zakazan za 20 časova i 45 minuta, kada će između ostalog početi i svi dueli poslednjeg kola kvalifikacija.

Vels: Da nije bilo Jermena, Vels bi već izborio plasman na EURO!

Kada se sve sabere, stiče se utisak da bi Velšani odavno izborili plasman na Evropsko prvenstvo da nisu bili u grupi sa Jermenima, koji su ovoj reprezentaciji otkinuli čak četiri boda.
Naime, prvo je Jermenija mimo svih očekivanja slavila u Kardifu sa 2:4, a onda je ista ova reprezentacija pre samo nekoliko dana odigrala 1:1 protiv Ostrvljana i tako dobrano zakomplikovala Velsu situaciju oko plasmana na EURO, što bi praktično bilo izvesno da su izabranici Roba Pejdža slavili na tom susretu.
Inače, bez ta dva meča, Vels je ostavio za sada dosta dobar utisak, o čemu najbolje govori i trenutno treće mesto na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Hrvatsku.
Ono što je u neku ruku dobro je što Velšani imaju bolji međusobni skor od Vatrenih, pa će izabranicima Zlatka Dalića u poslednjem kolu protiv Jermenije na domaćem terenu biti potreban trijumf za overu druge pozicije koja donosi plasman na Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti odigrano u Nemačkoj.
Do sada je četa selektora Pejdža odigrala sedam mečeva u kvalifikacijama i ostvarila tri trijumfa, dva remija i isto toliko poraza.
Pre tog nesrećnog remija u prošlom kolu na gostovanju kod Jermenije, ova selekcija je ostvarila trijumf protiv Hrvatske na domaćem terenu i tada se činilo da Ostrvljani drže sve u svojim rukama, međutim, Vels je sada u situaciji da ne zavisi više od sebe, pošto im pored trijumfa u poslednjem kolu protiv Turske treba i da Hrvatska remizira ili izgubi, što je zaista teško očekivati, iako su Jermeni u ovim kvalifikacijama pokazali da poseduju određeni kvalitet.
Na domaćem terenu je Vels do sada odigrao tri susreta i ostvario dva trijumfa uz pomenuti poraz od Jermenije. Domaća ekipa je rano došla u vođstvo na tom susretu, ali su gosti već do kraja poluvremena uspeli da prokrenu rezultat. Sredinom drugog dela igre su Jermeni poveli sa 1:3, Velšani su nekako uspeli da postignu drugi gol, ali onda i da prime četvrti, nakon čega je Mur dobio crveni karton i tada je već bilo jasno da je prvi poraz na domaćem terenu u ovim kvalifikacijama neminovan.
Drugi poraz se desio na gostovanju kod Turske koja je najviše pokazala u ovoj grupi o čemu najbolje svedoči i plasman na prvo mesto, ali i izboreno učešće na EURU.
Zanimljivo je da su ove dve selekcije bile u istoj grupi i na prošlom Evropskom prvenstvu, a na tom duelu Vels je bez većih problema slavio sa 2:0.

Turska: Primarni cilj je već ostvaren!

U proteklih nekoliko godina se turski nacionalni tim nimalo nije proslavio, pa je logično zašto je akcenat bačen na plasman na Evropsko prvenstvo.
Sve je počelo od katastrofalnog izdanja na prošlom EURU gde je ova selekcija zauzela poslednje mesto u grupi i to u konkurenciji Velsa, Švajcarske i Italije, koja je na kraju i došla do trofeja.
Nakon eliminacije sa Evropskog prvenstva, utisak je da Turci nisu ostavili ništa bolji utisak ni u kvalifikacijama za Mundijal, pošto ova reprezentacija nije uspela da dođe do plasmana na isti.
Ruku na srce, nekadašnji polufinalista Mundijala je stigao do baraža gde je Turska poražena na gostovanju kod Portugala rezultatom 3:1, što je svakako i bilo očekivano, pošto Portugalci godinama unazad slove za jednu od najboljih reprezentacija na svetu.
Nakon svega toga, ova selekcija se okrenula kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo i kada se podvuče crta, primarni cilj je ostvaren, pošto je Turska kolo pre kraja uspela da obezbedi plasman na završni turnir.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Vinčenca Montele koji je nedavno seo na klupu ove selekcije nalaze na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasiranu Hrvatsku.
U prošlom kolu je nekadašnji polufinalista Svetskog prvenstva na svom stadionu bez većih problema savladao Letoniju sa 4:0, dok je pre toga Turska bila bolja i na gostovanju kod Hrvatske, pa slobodno možemo konstatovati da je ova reprezentacija potpuno zasluženo stigla do plasmana na Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti odigrano u Nemačkoj.
Na sedam odigranih mečeva Turci su ostvarili pet trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to na svom stadionu protiv Hrvatske, a jedini remi je ova reprezentacija ostvarila na svom stadionu protiv Jermenije kada je bilo 1:1, nakon čega je Štefan Kunc smenjen a na njegovo mesto je postavljen Montela, koji pored dva trijumfa u kvalifikacijama ima i pobedu u prijateljskom meču protiv Nemačke, što je svakako podatak koji i te kako treba pohvaliti.
Za kraj, na gostovanjima je Turska za sada odigrala tri meča i ostvarila isto toliko trijumfa, a vrlo lako se ovog puta može dogoditi da Montela zbog već obezbeđenog plasmana na EURO pruži šansu nekim fudbalerima koji su do sada imali nešto manju minutažu.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Velšanima samo trijumf daje kakvu takvu nadu da bi mogli da se nađu na Evropskom prvenstvu, a ako uzmemo u obzir da ova reprezentacija standardno dobro igra na svom stadionu u kvalifikacijama za velika takmičenja, savetujemo vam da se oprobate sa jedinicom koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.13.

Vrlo lako se može desiti da nam ovaj susret u Kardifu donese i dosta pogodaka, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru 3+ uz kvotu 1.81 u Meridianu.

Za kraj, vrlo je izvesno da će domaća selekcija postići makar da pogotka na ovom duelu, pa vam savetujemo da odigrate igru D2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.08.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.