TIP DANA: Fortaleza – Botafogo: Gostima polako ali sigurno izmiče već viđena titula!

Brazilska Serija A polako ali sigurno ulazi u svoju završnicu, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Fortaleze i Botafoga, što će ujedno biti i duel između dvanaestoplasiranog i drugoplasiranog tima na tabeli.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 23h.

Fortaleza: Tri vezana poraza od Botafoga, da li je vreme za prekid lošeg niza?

Fortaleza je osnovana pre 105 godina, a do sada je ovaj tim čak 46 puta dolazio do naslova prvaka u državnom prvenstvu “Cearense”.
Pored toga ovaj klub je 2018. došao do titule u brazilskoj Seriji B, što je ovom timu donelo plasman u najkvalitetniji rang brazilskog fudbala, gde se ovaj tim održao i do dana današnjeg.
Prošlu sezonu je Fortaleza završila na dosta dobrom osmom mestu na tabeli, što je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Kopa Libertadores.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi treba reći da brazilski predstavnik nije uspeo da dođe do plasmana u grupnu fazu, ali je zato ova ekipa ostavila sjajan utisak u Kopa Sudamerikani, i ostaje veliki žal što Fortaleza nije uspela da dođe do svoje prve titule u ovom takmičenju pošto je u velikom finalu LDU slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Utisak je nekako da je ova simpatična ekipa prestala da igra fudbal upravo nakon plasmana u finale Sudamerikane, pa je tako aktuelni šampion “Cearensea” nanizao osam mečeva bez trijumfa u svim takmičenjima, a u tom periodu je ova ekipa doživela čak sedam poraza uz samo jedan remi.
U ovom trenutku se izabranici Huan Pabla Vojvode nalaze na dvanaestom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Sudamerikanu, međutim, ono što nije dobro je što popularni Lavovi trenutno imaju samo pet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je Fortaleza doživela novi poraz i to na svom terenu od Kruzeira, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Na domaćem terenu je predstavnik brazila u ovogodišnjem izdanju Sudamerikane odigrao šesnaest mečeva i ostvario osam trijumfa, četiri remija i četiri poraza, a treba podsetiti da ova ekipa godinama unazad beleži sjajne rezultate u brazilskom prvenstvu najviše zahvaljujući sjajnim partijama na svom stadionu.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Fortaleze i Botafoga je odigran pre nešto više od pet meseci, a tada je trenutno drugoplasirani tim na tabeli bez većih problema na svom stadionu slavio sa 2:0.

Botafogo: Šest vezanih mečeva bez trijumfa!

Za razliku od Fortaleze, Botafogo je do sada dva puta dolazio do naslova prvaka ove zemlje i to 1968. i 1995. godine.
Veoma zanimljivo je da je prošla sezona bila povratnička za Botafogo u najkvalitetnijem rangu brazilskog fudbala, pošto je ovaj tim godinu pre toga igrao u Seriji B, ali je nakon sjajnih partija izboren ekspresni povratak u društvo najboljih.
U povratničkoj sezoni u Seriji A logično je primarni cilj bio opstanak u društvu najboljih, ali je na kraju Botafogo došao do solidnog jedanaestog mesta na tabeli, koje samim tim donosi i plasman u Kopa Sudamerikanu.
Bez većih problema je brazilski predstavnik stigao do plasmana u nokaut fazu, ali su crno-beli zaustavljeni u četvrtfinalu od argentinske Defense i Hustisije, koja je ne tako davno i osvojila drugo po kvalitetu klupsko takmičenje u Južnoj Americi.
Sigurno da Sudamerikana i nije bila prioritet ove sezone, pogotovu ako uzmemo u obzir da je sve do pre nekoliko meseci Botafogo igrao nestvarno dobro u Seriji A i držao ubedljivo prvo mesto na tabeli, pa se u jednom trenutku činilo da čudo treba da se dogodi pa da ova ekipa ostane bez naslova prvaka Brazila.
Međutim, kako je vreme prolazilo tako je nekadašnji šampion Brazila pružao sve slabije partije, pa sada već možemo govoriti o tome da izabranici Tijaga Nunješa na poslednjih šest mečeva ne znaju za trijumf nakon čega je ova ekipa pala na drugo mesto na tabeli i sada ima dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Palmeiras, koji ruku na srce ima i meč viška.
U prošlom kolu su crno-beli odigrali jedan solidan meč na gostovanju kod ove sezone odličnog Bragantina, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz napomenu da je domaća ekipa stigla do izjednačenja nakon gola u šestom minutu sudijske nadoknade.
Pre toga je Botafogo u jednom spektakularnom meču poražen na svom stadionu od Gremija, a na tom susretu smo videli čak sedam golova, pošto su na kraju Luis Suarez i drugari slavili sa 3:4.
Za kraj, u gostima je dojučerašnji lider na tabeli odigrao šesnaest mečeva i ostvario sedam trijumfa, četiri remija ali i pet poraza.

Naš predlog

Utisak je da je ovo jedan veoma težak meč za prognoziranje. I jedna i druga ekipa pruža katastrofalne partije u poslednje vreme, a utisak je da su Botafogu bodovi i te kako potrebniji, pošto bi ova ekipa eventualnim trijumfom ponovo zasela na prvu poziciju na tabeli i odlučivala bi sama o svojoj sudbini.
Hrabro vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 3.15
.

Mišljenja smo da je i te kako prihvatljiva varijanta za ovaj duel i dupla šansa X2 na Botafogo, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64.

Za kraj, veliko je pitanje da li će jedan gol u mreži domaćina biti dovoljan za trijumf, pa će sasvim sigurno dojučerašnji lider na tabeli dati sve od sebe da postigne makar dva pogotka, pa toplo preporučujemo igru G2+ uz kvotu 3.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.