Najava i analiza: Bundesliga, 12. kolo: Farmaceuti u Bremenu brane tron, Bavarci na mestu svoje velike sreće, duel dve Borusije u Dortmundu

Izdržali smo nekako još jednu reprezentativnu pauzu i sada nema prekida prvenstava sve do kraja jesenjeg dela sezone, barem je tako u nemačkoj Bundesligi. Pred nama je 12. kolo u kome će lider Leverkuzen gostovati u Bremenu, šampion Bajern igrati u Kelnu, na stadionu gde je osvojio titulu golom u 90. minutu proletos, a čeka nas još nekoliko izuzetno zanimljivih okršaja poput duela dve Borusije ali i gostovanja Lajpciga u Volfsburgu. Kvote su važile u vreme pisanja analize.

Keln – Bajern – GG4+ @ 2.05 u Mozzartbet

Svima je još uvek u svežem sećanju prethodno gostovanje Bajerna u Kelnu. Ono se dogodilo u poslednjem kolu prošlog prvenstva kada je Bavaracima bio neophodna trijumf nad Jarčevima, ali uz uslov da Dortmund na svom terenu ne pobedi Majnc, da bi titula ostala u Minhenu. Malo ko je verovao u takav scenario a upravo se to dogodilo. Borusija je izvukla samo 2:2 protiv Majnca a Bajern je slavio u Kelnu i to u vrlo dramatičnom meču golom u 90. minutu. Džamal Musijala je je bio junak, ušao je sa klupe, postigao gol i, po opštm mišljenju, spasio glavu treneru Tomasu Tuhelu. U ovom prvenstvu Bavarci igraju odlično u Bundelsigi i Ligi šampiona, ali su ponovo podbacili u domaćem kupu. Sada ih je izbacio trećeligaš Sarbriken i od triple krune nema ništa. Keln mora da brine o opstanku, nalaze se tek na 17. mestu i u prvih 11 kola pobedili su samo jednom. Domaći tim mora da pokuša i protiv Bajerna da igra na pobedu, ali je i njim ajasno da je to gotovo nemoguća misija. Može Keln bar do jednog gola, pa vam predlažemo igru GG4+ sa koeficijentom 2.05 u kladionici Mozzartbet.

Dortmund – Menhengladbah – GG4+ @ 2.09 u Meridianbet

Milioneri iz Dortmunda polako gube korak sa vodećim dvojcem koji čine Leverkuzen i Bajern. Farmaceuti već imaju dvocifrenu prednost i pitanje je može li se Borusija uopšte uključiti u bitku za Salataru. Sada je žal za prošlom sezonom kod navijača još veća i ko zna kada će se ”žuto-crnima” ponovo ukazati onakva prilika za titulu. U dva prethodna kola izgubili su od Bajerna na svom terenu sa 4:0 i u Štutgartu sa 2:1. Trenutno im mnogo bolje ide u Ligi šampiona jer posle 4 kola u najtežoj grupi zauzimaju prvo mesto sa 7 bodova ali su još daleko od prolaza u nokaut fazu. Možda je njima meč sa Milanom na San Siru u utorak bitniji od ovog sa Menhengladbahom, ali ne smeju da dozvole da ne pobede ni četvrti put uzastopno u Bundelsigi. Gosti su vrlo efikasni, posebno kada igraju na strani i dali su 14 golov na 5 utakmica, više i od bajerna. Na njihovim mečevima pada veliki broj golova, preko 4 u proseku, pa verujemo da će ih bar toliko biti i na Signal Iduna Parku. Za GG4+ koeficijent je 2.09 u kladionci Meridianbet.

Frajburg – Darmštat – 1 @ 1.63 u MaxBet

Domaćin nije u formi u kakvoj je bio u prethodne dve, tri sezone, dosta se muči i posle 11 kola nalazi se na 8. poziciji sa 14 bodova. Podsetimo da se Frajburg do poslednjeg kola nadao Ligi šampiona prošlog proleća i da je na kraju završio u Ligi Evrope. Za sada mu tu ide bolje, blizu su plasmana u osminu finala, a ključni meč igraće u četvrtak protiv Olimpijakosa. Pobeda bi im garantovala igranje u nokaut fazi. Sada sigurno ne misle o Pirejcima, u goste im dolazi novajlija Darmštat i pobeda se nameće kao imperativ za tim Frajburga. Gosti iz Hesena polako popuštaju, pred odlazak na prvenstvenu pauzu su vezali četiri meča bez pobede sa samo jednim osvojenim bodom. Nisu uspeli da pobede Majnc na svom terenu u prethodnoj rundi a to je bio duel u kome su bodovi vredeli dvostruko jer se radi o direktnim konkurentima u bici za opstanak. I pored svega navedenog Frajburg je favorit i predlažemo njegovu pobedu sa koeficijentom 1.63 koliko se dobija u kladionici MaxBet.

Union Berlin – Augzburg – 1 @ 1.95 u SuperBet

Moralo se i to jednom dogoditi. Urs Fišer više nije trener Union Berlina. Stručanjk koji je za prethodnih pet godina ovaj tim iz Cvajte uveo u Bundesligu, zatim ga etablirao u vrhu Bundeslige, igrali su Ligu konferencija, Ligu Evope i ove jeseni učestvuju u Ligi šampiona, ipak je morao da ode. Presudila mu je serija od čak 14 utakmica bez pobede za Berlince u svim takmičenjima, sa 13 poraza i remijem u Napulju. Švajcarca je, za sada, na klupi zamenio trener mladog tima Marko Grote, ali Šumari uveliko tragaju za stručnjakom koji će ih izbaviti iz ovako teške situacije. Union je na poslednjem mestu sa samo 6 bodova, u prošlom kolu su izgubili 4:0 u Leverkuzenu a poslednju pobedu ostavrili su još u avgustu. Augzburg je prilika da se prekine taj crni niz, gosti su tim koji je uzeo samo četiri boda na strani, a pobedio je jedino u Hajdenhajmu. Ipak, Bavarci ne znaju za poraz već četiri kola i skočili su na 10. mesto. Smatramo da bi šok terapija mogla da uspe i da bi Union mogao da trijumfuje u ovom meču. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija kvota 1.95.

Verder – Leverkuzen – 2,2+ @ 1.63 u MaxBet

Farmaceuti su na fantastičan način otvorili sezonu i ne popuštaju ni u finišu njenog prvog dela. U Bundelsigi su ostavrili 10 pobeda i jedan remi, dok su maksimalni i u Ligi Evrope, a prošli su i u treće kolo DFB kupa. Trener Ćabi Alonso radi neverovatan posao i ne sumnjamo da će se o mladog španskog stručnjaka otimati bogati klubovi koliko narednog leta. Jedini meč koji nisu dobili fudbaleri Bajera bio je onaj u Minhenu protiv aktuelnog šampiona. Tada su, uz malu dozu sreće, stigli do remija 2:2 i zbog toga su i dalje na vrhu tabele. Ako žele da tu i ostanu moraće da pobede i na Vezeru u Bremenu. Domaći Verder je trenutno na 12. mestu a pre pauze u šampionatu vezao je dva meča koja je završio identičnim rezultatom 2:2, prvo sa Volfsburgom na strani a onda i Ajntrahtom na domaćem terenu. Da bi ostali neporaženi protiv Leverkuzena moraće da budu makar toliko efikasni jer Farmaceuti daju preko tri gola u proseku po meču. Teško je zaustaviti Alonsov tima kada krene u napad, pa je naš predlog kombinacija dvojke i dva gola gostiju. Za 2.2+ kvota je 1.63 u kladionici MaxBet.

Volfsburg – Lajpcig – 2 @ 2.00 u Mozzartbet

Bikovi su završili posao u Ligi šampiona pobedom u Beogradu i sada su sigurni učesnici osmine finala ovog takmičenja. U poslednja dva kola pokušaće da prestignu Mančeser Siti ali to nije realan scenario i najverovatnije će završiti kao drugi u grupi. Sada moraju više pažnje da obrate na Bundesligu gde su pomalo izgubili korak u trci sa Leverkuzenom i Bajernom. Neočekivani poraz u Manjcu skupo ih je stajao i sada Farmaceuti imaju 8 bodova više posle samo 11 kola. Gostuju u gradu automobila drugi put u manje od mesec dana, s obzirom da su poslednjeg dana oktobra iste ekipe, na istom mestu, podelile megdan u DFB kupu. Slavio je Volfsburg minimalnu pobedu i tako sprečio Lajpcig da brani trofej koji je osvajao dve prethodne sezone. Taj trijumf nad Bikovima bio je jedini Volfsburgu još od kraja septembra i u Bundesligi nemaju pobedu već pet uzastopnih kola u kojima su osvojili samo jedan bod. Logičan je bio pad na tabeli, Vukovi su trenutno tek 11. i ako se pod hitno ne probude pre će se boriti za opstanak nego za Evropu. Lajpcig će sve uraditi da se osveti za poraz u najmasovnnijem takmičenju i verujemo da će u tome uspeti. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 2.00.

Ajntraht – Štutgart – GG @ 1.60 u SuperBet

Nije mogao Štutgart da izdrži tempo sa početka sezone kada je imao sedam pobeda u prvih 8 kola. Povreda najboljeg strelca Girasija uslovila je nešto slabije partije i Švabe su vezale dva neuspeha, prvo je stigao poraz od Hofenhajma na domaćem terenu a onda i neuspeh u Hajdenhajmu. U odnosu na meč koji im je sledio to su bili ”lakši” rivali. Naime, u Štutgart je stizao Dortmund, ali su Švabe izvojevale važnu pobedu pred odlazak na pauzu i ostale u samom vrhu tabele. Trenutno je Štutgart treći, ali neće moći brzo da popravi taj plasman, ako i bude uspeo ikada. Gostovanje u bankarskom centru Evrope u prethodne tri sezone bilo je uspešno za Štutgart. Poslednja tri meča na stadionu Ajntrahta završena su rezultatom 1:1, ali Švabe ne znaju za pobedu u Frankfurtu više od sedam godina. I Ajntraht igra dosta dobro, doživeo je samo jedan poraz u prvih 11 kola i to na gostovanju u Volfsburgu. Trenutno su u seriji od pet mečeva bez poraza sa tri pobede i dva remija. Uspešni su i u Evropi ali i u domaćem kupu. Biće uzbudljivo na Dojče bank Parku, a očekujemo barem po gol na obe strane. Za GG kvota je 1.60 u kladionici SuperBet.

Hajdenhajm – Bohum – GG3+ @ 1.88 u Meridianbet

Ova dva tima svi vide u borbi za opstanak do samog kraja prvenstva uz vrlo neizvestan ishod. Trenutno su i Hajdenhajm i Bohum van zone ispadanja, ali bi se to lako i brzo moglo promeniti. Domaćin ovog meča ima tri boda više od prvog tima ispod crte, dok je Bohum na samo dva boda prednosti. Pred pauzu, poslednju ove jeseni, u boljoj formi je bio Bohum. Oni su bez poraza u prethodna tri kola, imaju dva remija i trijumf nad Darmštatom u gostima. Zanimljivo je da je to jedini trijumf Bohuma u ovom prvenstvu, pošto na svom terenu imaju 4 remija i jedan poraz. Hajdenhajm je imao nekih baš dobrih partija i prijatno iznenadio za jednog debitanta u eliti. Čini se da pomalo gube dah i da jedva čekaju zimskku pauzu. U poslednjih pet kola imaju jednu pobedu i četiri poraza a pre dve sedmice su namučili Bajern na Alijanc Areni. Svakako će biti golova, Hajdenhajm je davao više od dva u proseku na svom terenu, pa bi mogao i Bohumu. S druge strane i gosti imaju svojih aduta i verujemo da će i oni zatresti mrežu svog domaćina. Naš predlog je GG3+ sa koeficijentom 1.88 u kladionici Meridianbet.

Hofenhajm – Majnc – GG3+ @ 1.85 u MaxBet

Da stalno igraju na strani, fudbaleri Hofenhajma bi sada bili lideri Bundeslige. Tek su na šestom gostovanju ostali bez pobede, uzeli su ”samo” bod u Augzburgu. Sasvim drugačija je priča u Sinshajmu. Hofe je pred svojim navijačima odigrao 5 utakmica, dobio je samo jednu i izgubio čak četiri. Zbog toga su na tabeli tek na 6. mestu i za vodećim Leverkuzenom zaostaju čak 12 bodova. Ukoliko ne pobede ni Majnc na svom stadionu mogli bi ozbiljno da porazmisle o promeni mesta na kome će igrati domaće utakmice. Šalu na stranu, ali je Hofenhajm svakako favorit u duelu sa ekipom koja je prvu, i za sada jedinu, pobedu ostvarila pre dva kola. Ipak, nije Majnc pobedio bilo koga nego Lajpcig, nemačkog predstavnika u Ligi šampiona i dvostrukog uzastopnog osvajača DFB kupa. Ume Mjanc da bude nezgodan i na strani, na 6 gostovanja tri puta su ostali neporaženi, poslednji put u Darmštatu neposredno pred pauzu u šampionatu. Na poslednje tri utakmice na svom terenu Hof je primao po tri gola, ali su Dortmund, Ajntraht i Leverkuzen sigurno jači od Majnca. Majc može do gola, a to donosi najverovatnije igru GG3+ na ovom meču. Za ovaj tip kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.