Najava i analiza: La Liga, 14 kolo: Barsa na vrućem gostovanju u Valjekanu, Realu lako u Kadizu, Đirona dočekuje zahuktali Bilbao!

Posle dvonedeljne pauze ponovo nam se vraća La Lige. Četrnaesto kolo nam donosi pregršt zanimljivih i veoma neizvjesnih utakmica. Prvoplasirana Đirona će pokušati da sačuva prvo mjesto u meču protiv Atletik Bilbaa koji ove sezone pretenduje na TOP 4, zanimljivo je da će ova utakmica biti odigrana u ponedeljak. Barsa će gostivati Rajo Valjekanu na mjestu gdje nije slavila na prethodna dva gostovanja, dok će Real u goste posrnulom Kadizu. Meč između Real Sosijedada i Sevilje se izdvaja kao derbi ovog kola, a biće zanimljivo vidjeti da li Atletiko i posle reprezentativne pauze nastavlja igrati “turbo fudbal” sa velikim brojem golova. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja analize.

Alaveš – Granada – GG @ 1.91 u MozzartBet

Četrnaesto kolo će otvoriti upravo meč između ove dvije ekipe. Riječ je o dva tima koja će se ove sezone boriti za opstanak i kojima svaki bod igra ogromnu ulogu. Alaveš je u nešto boljoj situaciji od današnjeg protivnika pošto je na bilansu od 3 pobjede, 3 remija i 7 poraza, te sa 12 bodova zauzima 15. mjesto na tabeli. U poslednjem meču su poraženi od Barselone sa 2:1, iako su na tom meču prvi postigli gol nisu uspijeli da izdrže i osvoje vrlo važne bodove. Granada je do sada ostvarila samo jednu pobjedu, a remizirali su 4 puta, dok su poraženi čak 8 puta u 13 odigranih utakmica. U poslednjem kolu su remizirali sa ekipom Hetafea (1:1), pa sa 7 osvojenih bodova zauzimaju pretposlednje 19. mjesto na tabeli. Mišljenja smo obje ekipe imaju dovoljno kvaliteta da jedna drugoj postignu makar po jedan gol, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 1.91 u MozzartBet kladionici.

Rajo Valjekano – Barselona – 2 @ 1.65 u MeridianBet

Meč koji će otvoriti subotnji program i meč u kom će Barsa gostovati vrlo nezgodnoj ekipi Rajo Valjekana. Domaćin je seriju dobrih rezultata prekinuo u poslednjem kolu, pošto su poraženi od Đirone na njihovom terenu sa 1:2. Sa 18 osvojenih bodova Rajo je na sasvim pristojnom 10. mjestu na tabeli, samo 3 boda od mjesta koje vodi u Evropu naredne sezone. Barselone je nakon male krize i poraza u El Klasiku uspijela da poveže dva trijumfa, prvi nad Real Sosijedadom a drugi u poslednjem kolu kada su nakon preokreta slavili protiv ekipe Alaveša sa 2:1. Trenutno su treći na tabeli sa 30 osvojenih bodova, četiri boda manje od prvoplasirane Đirone i dva manje od Reala. Barsa je jednostavno pod imperativom pobjede i svaki meč za njih je podjednako važan, prema tome predlažemo vam čistu dvojku po kvoti 1.65 u MeridianBet kladionici.

Valensija – Selta – GG @ 1.87 u MaxBet

Slijepi miševi su napokon posle mnogo sezona u kojima su tavorili u donjem dijelu tabele, uspijela da se umješaju u borbu za mjesta koja vode u Evropu. Seriju dobrih rezultata su prekinuli u poslednjem kolu kada su poraženi od Real Madrida sa 5:1. Sa 18 osvojenih bodova su trenutno na 9. mjestu na tabeli. Selta je u prethodnom kolu u jednom nevjerovatnom duelu ostala bez bodova na gostovanju kod Atletik Bilbaa. Bilo je 3:3 kada je Iago Aspas promašio penal, nakon čega su igrači Rafe Beniteza primili i četvrti pogodak i na kraju upisali osmi poraz u sezoni. Trenutno su na bilansu od samo jedne pobjede i četiri remija, te sa 7 bodova zauzimaju 18. mjesto na tabeli. Obje ekipe igraju veoma efikasne mečeve pa smo mišljenja da je igra GG po kvoti 1.87 u MaxBet kladionici sasvim realna.

Hetafe – Almerija – 3+ @ 1.95 u SuperBet

Ekipa Hetafea je u odličnoj formi i trenutno je neporažena na poslednjih 8 mečeva u svim takmičenjima. Na poslednjih 5 mečeva u La Ligi su upisali četiri remija i jednu pobjedu, a nakon pobjede nad ekipom Kadiza, u poslednjem kolu su remizirali na gostujućem terenu sa ekipom Granade rezultatom 1:1, te sa 16 osvojenih bodova zauzimaju 11. mjesto na tabeli. Almerija je sa druge strane zakucana za dno tabele sa svega 3 osvojena boda. Jedini su tim u La Ligi koji ove sezone još uvijek ne zna za pobjedu, a niz poraza nastavili su i u prethodnom kolu kada su na domaćem terenu poraženi od ekipe Real Sosijedada sa 1:3. Mišljenja smo da je Hetafe ovde bilže pobjedi ali i da je ovo potencijalno jedan veoma efikasan meč, pa vam predlažemo igru 3+ po kvoti 1.95 u SuperBet kladionici.

Atletiko Madrid – Majorka – 0-2 @ 1.83 u MozzartBet

Atletiko ove sezone igra neprepoznatljivo efikasne mečeve, a dovoljno govori i podatak da su do sada postigli više golova i od Reala i Barselone, a imaju utakmicu manje. U poslednjem kolu su nakon preokreta savladali Viljareal na Metropolitanu sa 3:1 i tako osvojili svoj 28. bod sa kojim su na 4. mjestu na tabeli, ali i uz utakmicu manje od ostalih ekipa. Njihov naredni protivnik Majorka je veoma lošoj formi, a u poslednjih 5 mečeva ne znaju za pobjedu i svi njihovi mečevi su veoma tvrdi i sa malim brojem golova. Na poslednja 4 meča su odigrali mečeva na kojima nije palo više od 2 gola, dok Atletiko u poslednjih 5 mečeva igra mečeve na kojima dolazi 3 i više golova. Ipak, mišljenja smo da je vrijeme da Atletiko odigra jednu utakmicu na manji broj golova, pa vam prema tome predlažemo igru 0-2 po kvoti 1.83 u MozzartBet kladionici.

Viljareal – Osasuna – 1 @ 2.15 u MeridianBet

Nedeljni program otvoriće upravo duel ove dvije ekipe. Žuta podmornica nikako da uhvati ritam ove sezone i poveže par dobrih rezultata kako bi se pomakla iz donjeg dijela tabele. Trenutno su u negativnom nizu od dva vezana poraza, a prije par dana su tek nakon produžetaka savladali niželigaša u kupu. U poslednjem kolu su poraženi od Atletika sa 3:1, a poslednju pobjedu na domaćem terenu su ostvarili prije čak 2 mjeseca. Osasuna je takođe u lošoj formi, pa tako na poslednja 3 meča ne znaju za pobjedu. U poslednjem kolu su na domaćem terenu remizirali sa ekipom Las Palmasa pa su trenutno sa 14 osvojenih bodova na 12. mjestu na tabeli, sa 2 boda više od Viljareala. Mišljenja smo da će Viljareal sa novim trenerom na klupi konačno početi da igra bolje, te da će ti bolji rezultati krenuti od ovog meča. Prema tome predlažemo jedinicu po kvoti 2.15 u MeridianBet kladionici.

Real Sosijedad – Sevilja – GG @ 1.95 u MaxBet

Nedeljni program će dodatno začiniti mali derbi u kom će se Real Sosijedad dočekati Sevilju. Sosijedad je u odličnoj formi i u La Ligi ali i u Ligi šampiona u kojoj imaju velike šanse za prolazak u nokaut fazu. U poslednjem kolu su na gostujućem terenu savladali ekipu Almerije rezultatom 1:3 i tako učvrstili svoju poziciju na tabeli. Sa 22 osvojena boda su na 6. mjestu na tabeli. Sevilja je u nevjerovatnom nizu od čak 5 uzastopnih remija u La Ligi i trenutno su sa 12 osvojenih bodova na 13. mjestu na tabeli. U poslednjem kolu su u gradskom derbiju bodove podijelili sa Betisom (1:1), dok su prije toga remizirali sa Seltom identičnim rezultatom. Mišljenja smo da će u ovom meču obje ekipe postići po pogodak, pa vam prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.95 u MaxBet kladionici.

Kadiz – Real Madrid – 2&2+ @ 1.71 u SuperBet

Ekipa Kadiza je uz poslednjeplasiranu Almeriju u trenutno najlošijoj formi. U poslednjih pet mečeva su upisali četiri poraza i samo jedan neriješen rezultat. Sa 10 osvojenih bodova su trenutno na 16. mjestu na tabeli, a sa 10 postignutih golova su ekipa koja je najgora u tom parametru. Real je u odličnoj formi i jasno je da će u ovom meču biti ogroman favorit. Nakon remija u Valjekanu (0:0), u poslednjem kolu su odigrali jedan veoma efikasan meč u kom su savladali Valensiju sa čak 5:1. Real je na 32 osvojena boda i zaostaje za vodećom Đironom 2 koraka. Na poslednjih 5 gostovanja ovaj ekipi, tim iz Madrida je slavio 4 puta, pa smo mišljenja da će kraljevski klub i ovog puta biti uspiješan, te vam predlažemo kombinaciju 2&2+ po kvoti 1.71 u SuperBet kladionici.

Betis – Las Palmas – 3+ @ 2.05 u MozzartBet

Tim iz Sevilje je neporažen u poslednjih 5 mečeva, a na zadnja 3 meča su upisali dvije pobjede i jedan remi. Prethodno kolo su odigrali gradski derbi u kom su poveli u 72. minuti ali su vrlo brzo primili gol za izjednačenje. Trenutno su na 7. mjestu na tabeli sa dvadeset jednim osvojenim bodom. Las Palmas je po povratku u La Ligu zaista iznenadio sve svojim partijama, iako se nije mnogo očekivalo od njih. U sjajnoj su formi i u nizu su od 3 meča bez poraza, u kom su upisali dvije pobjede i jedan remi. U poslednjem kolu odigrali neriješeno u gostima kod Osasune (1:1). Mišljenja smo da je ovo potencijalno efikasan meč te vam prema tome predlažemo igru 3+ po kvoti 2.05 u MozzartBet kladionici.

Đirona – Atletik Bilbao – 3+ @ 1.67 u MeridianBet

Meč koji će zatvoriti ovo kolo i koje će nam otkriti da li Đirona može sačuvati prvo mjesto. Sjajna forma tima koji je iznenadio sve ove sezone, izgleda da ne namjeravaju da stanu. U poslednjih 5 mečeva su ostvarili svih 5 trijumfa, u poslednjem kolu su u gostima savladali Rajo Valjekano rezultatom 1:2.
Atletik Bilbao će biti ozbiljan izazov, pošto je i tim iz Baskije u veoma dobroj formi. Na poslednjih 5 mečeva su upisali samo jedan poraz, dok su u poslednja tri meča upisali dvije pobjede i jedan remi. U poslednjem kolu su u jednoj ludoj utakmici slavili protiv Viga sa 4:3, pa su 24 osvojena boda na 5. mjestu na tabeli. Potencijalno jedan veoma efikasan meč, pa vam prema tome predlažemo igru 3+ po kvoti 1.67 u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.