Najava i analiza: Premijer liga, 13. kolo: Subotnji matine na Etihadu u centru pažnje, na Vajt Hart Lejnu gostuje Vila, Arsenal na Komjunitiju

premijer liga

Evo i nastavka engleske Premijer lige. Na programu su utakmice 13. kola a centrali meč planiran je kao prvi. Lider i aktuelni šampion Mančester Siti dočekuje drugoplasirani Liverpul, uzbudljivo će biti i na Vajt Hart Lejnu gde Totenhem dočekuje Aston Vilu, kao i u malom londonskom derbiju u kom se sastaju Brentford i Arsenal. Predložene kvote bile su važeće u momentu pisanja analize.

Mančester Siti – Liverpul – GG3+ @ 1.79 u Meridianbet

Svoj karakter Liverpul će najbolje pokazati na najtežem mestu, na mančesterskom Etihadu. Siti je ove sezone dobio sve utakmice na svom stadionu, kako u prvenstvu tako i u Evropi. Sedam utakmica i isto toliko pobeda ostvario je tim Pepa Gvardiole, i uglavnom su to bili ubedljivi trijumfi. Možda ga najteži posao čeka baš sada kada stiže Jirgen Klop i njegovi Redsi. Liverpul, kao i Siti, ima maksimalan učinak na svom terenu, dok je na strani slavio samo dva puta u šest utakmica. Pred odlazak na pauzu Liverpul je bio ubedljiv protiv Brentforda na Enfildu a Siti je, u najboljoj utakmici sezone, remizirao na Stamford Bridžu sa Čelsijem 4:4. Posle tog meča svima je predstojeća pauza pala još teže. Nadamo se da će se u duelu Sitija i Liverpula nastaviti tamo gde su stali Plavci i Građani, a ova utakmica je jedna od najvažnijih u dosadašnjem delu takmičenja. Liverpul odavno nije pobedio na Etihadu, poslednji put su to uradili pre punih osam godina. Ono što je simptomatično, pored dominacije Sitija, sve utakmice bile su izuzteno efikasne. Biće i sada golova i to na obe strane. Za GG3+ koeficijent je 1.79 u kladionici Meridianbet.

Barnli – Vest Hem – 1x @ 1.80 u SuperBet

Klaretsi su već u ozbiljnom problemu iako je prošla tek trećina sezone. Barnli ima samo 4 boda na svom kontu, ostvarili su jednu pobedu i jedan remi, a sve ostale utakmice su izgubili. Jedini već imaju 10 poraza. Sada su u seriji od šest uzastopnih neuspeha a posebno zabrinjava učinak na domaćem terenu. Na svom Turf Muru su izgubili svih šest utakmica u ovom prvenstvu a nekada, u vreme Šona Dajša, ovaj stadion bio je minsko polje za mnoge rivale. Sada dolazi Vest Hem, Čekićari su pred pauzu odigrala dva uzbudljiva meča uz goleade, jedan su izgubili od Brentforda a drugi dobili protiv Notingem Foresta identičnim rezultatom 3:2. Uporedo se takmiče i u Ligi Evrope, u četvrtak ih očekuje gostovanje u Bačkoj Topoli gde pobedom mogu da osiguraju plasman u nokaut fazu drugog po jačini evropskog takmičenja. Gosti iz Londona dolaze po bodove ali Barnli više ne sme da gubi. Možda je vreme makar za prvi bod na svom terenu. Za duplu šansu 1x koeficijent iznosi 1.80 u kladionici SuperBet.

Luton – Kristal Palas – 1x @ 1.74 u Mozzartbet

Derbi Londona igra se od ove sezone i na stadionu Kenivort Roud na kome igra Luton. Šeširdžije se polako adaptiraju na igranje u najjačem rangu i kome, od kad se ono zove Premijer liga, natupaju prvi put. Za sada su van zone ispadanja ali sa samo bodom više od tima ispod njih. Bili bi i oni u ”crvenom” da Savez nije oduzeo 10 bodova Evertonu koji se sada nalazi na pretposlednjem mestu i pogurao je Luton iznad crte. Kristal Palas ima tri poraza i jednu pobedu u četiri prethodna kola. To nije zadovoljavajući razvoj događaja za Orlove i oni su ponovo u donjem delu tabele. Ne verujemo da će se Palas boriti za opstanak ali je teško očekivati i da naprave neki protdor ka vrhu tabele. U ovom meču su bodovi značajniji domaćinu koji izlazi i jednog preteškog dela sezone u kome je igrao sa Totenhemom, Liverpulom i Junajtedom i Vilom u poslednjih pet kola. Verujemo da Luton može osvojiti makar bod protiv Palasa, kada je to uspeo i protiv Liverpula. Za duplu šansu 1x koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.74.

Njukasl – Čelsi – 0-2 @ 1.98 u MaxBet

Najbolja igra Čelsija u sezoni nije nagrađena i pobedom. Ipak, remi sa Mančester Sitijem uz četiri postignuta gola, svakako je rezultat vredan pažnje. Plavci su i dalje u donjoj polovini tabele, posle 12 kola imaju 4-4-4, po četiri pobede, remija i poraza. To nije učinak na kakav je ovaj klub navikao prethodne ve decenije, ali ni prošle sezone nije bio mnogo uspešnji. Da se svetlo iz tunela vidi pokazao je meč sa Sitijem i sada Čelsi mora da nastavi svoj put na tragu tog duela. Nevolja je što odmah po nastavku prvenstva idu u Njukasl na megdan još jednom odličnom timu kadrom da pobedi svakog na svom Sent Džejms parku. Ovde su u aktuelnoj sezoni već padali Mančester Siti, Liverpul i Pari Seb Žermen, doduše u različitim takmičenjima, ali su Svrake pokazale da ne prezaju ni od kakvih veličina. Moždaje šansa Čelsija to što Njukasl već kroz par dana ide u Pariz gde će protiv PSŽ pokušati da dođe do bodova koji bi ih odveli u nokaut fazu Lige šampiona. Mi očekujemo tvrd meč, u duelima ova dva tima u prethodne četiri godine samo su jednom pala tri gola a sedam mečeva je bilo u intervalu 0-2 gola, što predviđamo i sada. Koeficijent za ovaj tip je 1.98 u MaxBet.

Notingem Forest – Brajton – GG3+ @ 2.04 u Meridianbet

Za Šumare je najbitnije da ne gube na svom Siti Graundu. Forest je u Notingemu odigrao 5 utakmica, tri je dobio i dva puta remizirao. Mora se priznati d su imali i nešto lakše rivale kada su bili domaćini i jedino je Aston Vila bila ekipa iz gornjeg dela tabele. Sada dolazi još jedna, radi se o Brajtonu koji nije pobedio već šest uzastopnih utakmica u Premijer ligi ali je zato slavio dva puta protiv slavnog Ajaksa u Ligi Evrope. Galebovi su sada u seriji od tri uzastopna remija, odigrali su nerešeno sa Fulamom i Šefild junajtedom na svom Ameksu, te sa Evertonom na Gudisonu. U prošloj sezoni, svojoj povratničkoj u eliti, Notingem je pobedio Brajton na svom terenu i uzeo bod na jugu Engleseke kada je gostovao Galebovima. Gosti imaju kvalitetan tim koji ne pokazuje svoju snagu u poslednje vreme. Čini nams e da je ovo idealan meč za dosta golova, a biće ih najmanje tri uz to da će se tresti mreže iza leđa oba golmana. Za GG3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.04.

Šefild junajted – Bornmut – 1 @ 3.20 u SuperBet

Neverovatno važan meč igra se Bramal Lejnu u ovom kolu. Radi se o okršaju direktnih rivala za opstanak i sumnjamo da ćemo oba tima i naredne godine gledati u eliti, a možda nećemo nijednog. U nešto boljoj situaciji su trenutno Trešnjice iz Bornmuta, utoliko što su sakupili četiri poena više u prvih 12 kola. Jorkširci su taman vezali dve utakmice bez poraza, prvi put od povratka u Premijer ligu, ali je usledila pauza. Šefild je prvu pobedu ostvario protiv Vulverhemptona u jednom dramatičnom meču, da bi zatim uzeo bod na teškom gostovanju u Brajtonu, gde su imali i malo sreće pošto je domaćin jedan deo meča igrao sa igračem manje. U slučaju da nastave ovu mini seriju dobrih rezultata fudbaleri Šefilda bi mogli da zaborave na očajan start sezone, ali svoje planove u Jorkširu ima i Bornmut. Gosti su u prošlom kolu pobedili Njukasl, što je bilo jedno od većih iznenađenja, ali Trešnjice igraju mnogo slabije na strani. U ovom prvenstvu su uzeli samo jedan bod u gostima, bilo je to protiv Brentforda, dok su primili čak 17 golova na pet utakmica. Nešto nam govori da će domaćin doći do važne pobede, a za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 3.20.

Brentford – Arsenal – GG @ 1.80 u MaxBet

Pčelice su imale tri vezane pobede pred gostovanje na Enfildu. Izgubili su od Liverpula sa 3:0, ali taj rezultat nije nešto neočekivano. Brentford je tim kome je najbitnije da se ne nađe u situaciji da se bori za opstanak, a to se nije događalo od kada su postali članovi elite u proleće 2021. godine. Ne bi trebalo ni ove da Brentford ima većih problema oko obezbeđivanja statusa, trenutno su na 11. mestu sa sasvim zadovoljavajućih 16 bodova. Na dva meča, koliko su odigrali protiv Arsenala na svom Komjunitiju, imaju pobedu i poraz. Tobdžije moraju da se vrate na pobednički put, dosta je problema sa povredama imao Mikel Arteta, a i sada je većina prvotimaca stigla umorna nakon mečeva svojih reprezentacija. Neće uopšte biti lako za Arsenal na Komjunitiju, pa nam je relanije odigrati na golove. Smatramo da će pasti makar po jedan na obe srane, a za igru GG koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.80.

Totenhem – Aston Vila – T12+ @ 1.82 u Mozzartbet

Jedan od derbija kola svakako je meč na Vajt Hart Lejnu u Londonu. Da nije duela Sitija i Liverpula ovo bi bio udarni meč 13. runde u Premijer ligi. Sastaju se timovi koji su pred ovo kolo na 4. odnosno 5. mestu na tabeli. Totenhem je dugo predvodio premijerligaški karavan, ali je u prethodna dva kola izgubio i to su mu jedini porazi u sezoni. Pevci su prvo poklekli na meču sa Čelsijem na svom terenu, ali su tada veći deo meča odigrali sa dva igrača manje i nikako nisu mogli da računaju na nešto više. Međutim, poraz u Vulverhemptonu je sve zabrinuo pogotovo jer je Totenhem imao prednost od jednog gola sve do sudijske nadoknade a onda je dozvolio Vukovima da dva puta pogode njihovu mrežu. Postekoglu je morao da se pozabavi psihološkom pripremom svog tima jer ne bi bilo nikako dobro da se vežu tri poraza. Aston Vila igra fantastično na svom Vila parku gde je ostvarila svih 6 pobeda uz neverovatnu gol razliku. Na strani Emerijev tim nije tako uspešan, izgubili su tri puta na šest utakmica i neće im biti lkao da taj skor poprave u Londonu. Naš predlog je domaćin daje dva gola, a za T12+ kvota je 1.82 u kladionici Mozzartbet.

Everton – Mančester Junajted – 0-2 @ 2.00 u Meridianbet

Košmar se dogodio u pauzi za ekipu Evertona. Naime, Savez im je oduzeo čak 10 bodova zbog kršenja finansijskog fer-pleja i Karamele su pale u zonu ispadanja sa samo 4 boda na kontu, koliko ima i poslednjeplasirani Barnli. Kazna je stigla u momentu kada je Dajšova ekipa počela da igra onako kako se očekivalo od početka sezone. Everton je u poslednjih sedam utakmica u Premijer ligi ostvario 4 pobede, jedan remi i samo je izgubio Mersisajd derbi na Enfildu i duel sa Lutonom na svom Gudisonu, što je, realno, jedini kiks. Sada u Liverpul dolazi Mančester Junajted i ne može se reći da domaćin spokojno čeka taj meč. Istina, Crveni đavoli igraju tri dana kasnije utakmicu Lige šampiona u turskoj protiv Galatasaraja od koje im zavisi ostanak u Evropi i na proleće. Ten Hagov tima igra dosta slabo u Ligi šampiona i posle 4 kola na kontu ima samo tri boda. Poraz u Kopenhagenu je pomrsio sve planove Junajtedu i oni će u dva preostala kola morati da nadvise sebe i budu ispred Danaca i Turaka. Na Gudisonu ne treba očekivati goleadu, naš predlog je 0-2 gola sa kvotom 2.00 u kladionici Meridianbet.

Fulam – Vulverhempton – 0-2 @ 1.75 u MaxBet

Za kraj je ostao duel na Krejven Kotidžu u kome Fulam dočekuje Vulverhempton. Oba tima su u donjem delu tabele ali dovoljno dalkeo od zone ispadanja. Vukovi su napravili neverovatan preokret protiv Totenhema u prethodnom kolu i golovima u 91. i 97. minutu stigli do tri boda. Sada ih imaju 15, što je dovoljno za 12. mesto. Fulam je izgubio na gostovanju u Birmingemu protiv Aston Vile i vezao četvrti uzastopni meč u prvenstvu bez pobede. U tom intervalu Kolibari su osvojili samo jedan bod i to protiv Brajtona na svom terenu. Novi neuspeh mogao bi da dovede u nezgodan položaj tim Fulama, pogotovo ako timovi sa dna tabele počnu da osvajaju bodove. Za sada su poslednja četiri tima bodovno daleko, ali sve se lako može promeniti već posle par vezanih pobeda ili poraza. Na osam poslednjih međusobnih okršaja Fulama i Vulverhemptona nije palo više od dva gola. Šest mečeva igrali su u Premijer ligi a dva u Čempionšipu. Ne bi trebalo ni sada da ih bude više od dva. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.