MEČ DANA: Atalanta – Napoli: Aktuelni šampion sa novim trenerom napada Boginju!

Danas je na programu pregršt veoma interesantniih mečeva širom Evrope, a u sklopu naše sve popularnije rubrike “Meč dana” ovog puta smo analizirali susret koji će biti odigran u Bergamu, gde će snage odmeriti Atalanta i Napoli.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Atalanta: Najveći problem Atalante su mečevi sa najvećim italijanskim timovima!

Godinama unazad Atalanta blista u Seriji A, a to je bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa uspela da dođe do plasmana u Ligu Evrope, što naravno i jeste bio primarni cilj.
Naravno sećamo se svi blistavih nastupa tima iz Bergama i u Ligi šampiona, međutim, kada se sve sabere i oduzme, deluje zaista da to u ovom trenutku nije realno, jer barem na papiru ima nekoliko kvalitetnijih timova od Atalante.
Ponovo je ovaj klub napravio sjajan posao u prelaznom roku, prihodovao oko 140 miliona evra, a utisak je da tim nije ništa slabiji nego prošle sezone.
U ovom trenutku se izabranici Đanpjera Gasperinija koji radi sjajan posao na klupi ovog kluba nalaze na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Napoli, što znači da je tim iz Bergama u igri za četvrto mesto na tabeli, koje na kraju šampionata kao što je to svima dobro poznato donosi plasman u grupnu fazu Lige šampiona.
Do sada je popularna Boginja odigrala dvanaest mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i ostvarila šest trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.
U prošlom kolu je Atalanta remizirala na gostovanju kod Udinezea, kada je bilo 1:1, dok je pre toga ovaj tim na svom terenu poražen od Intera sa 1:2. Stiče se utisak da su najveći problem tima koji sa klupe predvodi Đanpjero Gasperini upravo mečevi sa italijanskim velikanima, pošto se zaista retko dešava da nekadašnji učesnik Lige šampiona savlada neki tim iz velike “šestorke”.
Naravno, treba pomenuti da Atalanta predstavlja Italiju u Ligi Evrope, a nakon četiri odigrana kola tim iz Bergama se nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak šest bodova viška u odnosu na trećeplasirani Šturm iz Graca, a kako Boginja ima bolji međusobni skor od austrijskog predstavnika, to znači da se Atalanta već plasirala u nokaut fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja što i jeste bio primarni cilj za prvi deo sezone.
Kada su u pitanju izostanci, Đanpjero Gasperini za ovaj susret protiv aktuelnog šampiona Italije neće moći da računa na De Rona, Turea i Vorlickog, dok su pod znakom pitanja Palomino, De Ketelar i Rugeti.

Napoli: Može li novi trener da probudi aktuelnog šampiona Italije?

Mimo svih očekivanja je Napoli prošle sezone došao do Skudeta, što je naravno bio povod za veliko slavlje na ulicama Napulja.
Na jedan poprilično ubedljiv način je tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” na kraju stigao do prvog mesta na tabeli i to nekoliko kola pre kraja, a jedan od najzaslužnijih ljudi za to je naravno bio Lučano Spaleti, koji je zanimljivo nakon velikog uspeha sa ovim timom odlučio da napusti klub.
Na njegovo mesto je postavljen Rudi Garsija, što je na samom startu bilo veliko iznenađenje, a mora se priznati da su i navijači Napolija bili dosta skeptični po tom pitanju, ali je nekadašnjem treneru Rome i Liona ipak pružena podrška.
Nakon dvanaest odigranih mečeva aktuelni šampion Italije se nalazi na četvrtom mestu na tabeli, a cenu loših rezultata je platio upravo Garsija, koji je smenjen nakon šokantnog poraza u prošlom kolu na domaćem terenu od Empolija, kada je bilo 0:1.
Sada već bivši trener Napolitanaca je počeo duel u nešto izmenjenom sastavu, ostavivši na klupi Kvarackeliju, a kada uzmemo u obzir da je Osimen duže vreme bio povređen, jasno je da je sjajni Gruzijac morao da započne taj duel. Na kraju je tim iz Toskane do pobede stigao u sudijskoj nadoknadi i pored toga što je domaćin do tog trenutka propustio nekoliko ozbiljnih prilika za postizanje pogotka.
Pre toga je tim sa “Maradone” ostvario važan trijumf na gostovanju kod Salernitane, koja je ruku na srce do sada najmanje pokazala od svih timova u ovogodišnjem izdanju Serije A.
Novi trener je u međuvremenu postao Valter Macari, koji je u jednom periodu sa dosta uspeha predvodio upravo Napolitance.
Prošlosezonski Skudeto je Napoliju doneo plasman u Ligi šampiona i kako sada stvari stoje treba očekivati da ovaj tim dođe do plasmana u nokaut fazu.
Naime, trenutko se italijanski predstavnik nalazi na drugom mestu u grupi uz četiri boda viška u odnosu na trećeplasiranu Bragu, pa ukoliko tim sa Kamenoloma savlada Union Berlin u sledećem kolu, a Real pobedi Napoli u Madridu, izabranicima trenera Macarija će za plasman u nokaut fazu biti potreban bod protiv Brage na domaćem terenu, a ruku na srce to je nešto što ne bi smelo da se dovede u pitanje.
Za kraj, što se tiče izostanaka novi trener Napolija ovog puta neće moći da računa na Ruia, Mereta i Lindstroma, dok su pod znakom pitanja Osimen i Zelinski.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na nekoliko prethodnih međusobnih susreta između Atalante i Napolija doći ćemo do zaključka da su uglavnom mečevi koji nam donose veliki broj pogodaka, pa nema nikakve sumnje da nas nešto slično očekuje i večeras, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.95.

Smatramo da je i te kako pristojna varijanta za ovaj susret u Bergramu i igra 3+, a sve to uz kvotu 1.81 u Meridianu.

Za kraj, Atalanta odavno nije uspela da pobedi neki od najvećih italijanskih timova, a kako Napoli baš i ne blista u poslednje vreme, prednost na ovom duelu dajemo domaćinu i hrabro vam preporučujemo da odigrate jedinicu, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.