TIP DANA: Mančester siti – Liverpul: Ulog je prvo mesto na tabeli!

U subotu nas očekuje nekoliko fenomenalnih mečeva širom Evrope, a utisak je da se centralni duel igra na Etihadu gde će snage odmeriti Mančester siti i Liverpul.
Biće ujedno ovo i duel između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli, ali i susret između dva glavna kandidata za naslov prvaka Engleske.
Početak meča je zakazan za 13 časova i 30 minuta.

Mančester siti: Da li je vreme za prvi poraz na domaćem terenu?

Dosta puta smo pominjali da je teško bilo moguće da Siti ima bolju sezonu nego što je to bio slučaj prošle godine, kada su popularni Građani stigli do čak tri trofeja, a svakako onaj najbitniji je bio osvajanje Lige šampiona, što je dugogodišnji cilj ovog kluba, i to još od kako je ovaj tim dobio prebogate vlasnike.
Iako to nije tako izgledalo, izabranici Pepa Gvardiole su uspeli da stignu i veliku prednost Arsenala, koji je u prvom delu šampionata imao čak devet bodova viška, ali je kada je to bilo najviše potrebno Mančester siti ubacio u petu brzinu i stigao do novog naslova prvaka.
Treći trofej je ova ekipa osvojila u FA Kupu, i to posle pobede nad gradskim rivalom Mančester junajtedom, a sigurno je da je i ovog puta tim koji sa klupe predvodi verovatno i najbolji trener današnjice glavni favorit za trofeje u Ligi šampiona i Premijer ligi, ali krenimo redom.
Pred početak sezone je Siti protiv Arsenala odigrao finale Komjuniti Šilda i doživeo poraz, pošto je ekipa iz Londona bila bolja posle penala i tako se makar malo osvetila Građanima za titulu iz prošle sezone, koja je ponavljamo u jednom trenutku već bila “viđena” kod Tobdžija.
Što se tiče najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala, slobodno možemo reći da stvari za sada teku po planu, pošto se u ovom trenutku Siti nalazi na prvom mestu, ruku na srce uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Liverpul, koji i dolazi u goste u ovom kolu kod lidera na tabeli, pa nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl.
U prošlom kolu su Građani u jednom neverovatnom meču remizirali na gostovanju kod Čelsija, a na tom susretu smo videli čak osam pogodaka, pošto je na kraju bilo 4:4, i nema nikakve sumnje da je to bio najbolji duel u dosadašnjem toku najkvalitetnije lige na svetu.
U Ligi šampiona je engleski predstavnik već obezbedio plasman u nokaut fazu, i to pošto puleni Pepa Gvardiole na četiri odigrana susreta imaju maksimalnih dvanaest osvojenih bodova i uskoro ih očekuje duel protiv Lajpciga, koji će nam dati odgovor na pitanje koja od ove dve ekipe će sa prvog mesta u osminu finala, što automatski donosi i nešto lakšeg rivala.
Ono što nikako nije dobro je da se Pep Gvardiola suočava sa velikim kadrovskim problemima, pošto španski stručnjak pored De Brujnea i Stounsa za ovaj duel protiv Liverpula najverovatnije neće moći da računa ni na Halanda, Edersona, Akea, Gomeza, Kovačića i Nunesa.

Liverpul: Redsi su silno motivisani!

Sigurno je da će svi prošlu sezonu želeti što pre da zaborave, pošto Liverpul posle baš dosta vremena nije uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, a svakako da je to godinama unazad primarni cilj engleskog velikana.
Na kraju su Redsi morali da se zadovolje sa petim mestom na tabeli, koje donosi plasman u Ligu Evrope i sigurno je da četa Jirgena Klopa glavni favorit za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, a kada smo već kod njega, treba istaći da se Liverpul nakon četiri odigrana kola nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na trećeplasirani Sen Žilo, što znači da je engleski predstavnik praktično već obezbedio plasman u nokaut fazu Liga Evrope, što se naravno nije ni dovodilo u pitanje.
Ipak, u prošlom kolu je nekadašnji šampion Evrope bespotrebno sebi zakomlikovao posao nakon poraza na gostovanju kod Tuluza (3:2), međutim, treba pomenuti da je Jirgen Klop taj duel iskoristio kako bi što bolje odmorio svoje nosioce za predstojeće izazove u Premijer ligi.
Svakako da svi u klubu žele da se iskupe navijačima za očajne partije iz prošle sezone, i sigurno je da će primarni cilj biti naslov prvaka Engleske, što neće biti nimalo lak zadatak, međutim, trenutno je situacija takva da se Redsi nalaze na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na Mančester siti, kod koga i idu u goste u ovom kolu.
Do sada je nekadašnji šampion Engleske odigrao dvanaest mečeva u prvenstvu i ostvario osam trijumfa, tri remija, ali i jedan poraz, i to u gostima kod Totenhema kada je bilo 2:1.
U prošlom kolu su Redsi slavili na svom terenu protiv nimalo naivnog Brentforda, i to bez većih problema pošto je taj susret na Enfildu završen rezultatom 3:0.
Time je Liverpul zadržao maksimalni učinak na svom terenu, jer na šest odigranih mečeva Klopovi puleni imaju isto toliko trijumfa, ali su veliki problem mečevi na strani, gde je za sada drugoplasirani tim na tabeli na šest odigranih susreta ostvario dva trijumfa, tri remija i jedan poraz.
Za kraj, Jirgen Klop ima dosta manje kadrovskih problema od svog kolege na klupi Mančester sitija, pošto nemački stručnjak za ovaj duel neće moći da računa na Robertsona, Tijaga i Bajčetića, dok su pod znakom pitanja Konate, Gomez i Gravenberh.

Naš predlog

Ono što se ovde zaista nijedne sekunde ne bi smelo dovesti u pitanje su golovi, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.50.

Siti ima velikih kadrovskih problema pred ovaj duel, a na sve to nam je meč prošlog kola pokazao da aktuelni šampion Engleske ove sezone ima dosta problema u zadnjoj liniji tima, pa se vrlo lako može desiti da Liverpul ostane neporažen na ubedljivo najtežem gostovanju u Premijer ligi, zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.10.

Za kraj, možda je i najrealnije da oba tima postignu makar po jedan pogodak na ovom meču na Etihadu, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 1.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.