DERBI DANA: Juventus – Inter: Neroazuri nepogrešivi na strani, ali Juve je Juve…

Širom Evrope nas u nedelju očekuje pregšt veoma zanimljivih mečeva za klađenje, a opšti utisak je da se derbi dana igra u Torinu gde će koplja ukrstiti Juventus i Inter, dva tima koja su ubedljivo najviše pokazala do sada u ovogodišnjem izdanju Serije A.
Početak susreta između dva italijanska velikana je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Juventus: Juve baš retko gubi od Intera na domaćem terenu!

Iza Juventusa je jedna poprilično loša sezona, a i pored toga što je klub iz Torina obezbedio plasman u Ligu konferencije zauzevši sedmo mesto na tabeli, UEFA je iz istog izbacila italijanskog predstavnika, pa je njegovo mesto u Evropi zauzela Fiorentina.
Zabrana učešća u evropskim takmičenjima je izrečena na godinu dana, pa je sigurno da će primarni cilj Juvea biti plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, i ako samo na taj način posmatramo stvari sigurno je da svi navijači ovog slavnog italijanskog kluba imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
Naime, pre ovog kola se Juventus nalazio na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, i svakako da je to nešto što bi svi navijači popularne Stare dame prihvatili pre početka šampionata.
Treba biti realan da je klub koji sa klupe predvodi Masimilijano Alegri imao baš dosta problema sa povređenim fudbalerima, a da stvari budu još gore Pol Pogba je suspendovan zbog dopinga, dok je Nikolo Fađioli takođe suspendovan i to zbog učestvovanja u klađenju.
Do sada je nekadašnji šampion Italije odigrao dvanaest mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i ostvario devet trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to mimo svih očekivanja na gostovanju kod Sasuola kada je bilo 4:2.
U prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Kaljarija, a taj meč je završen rezultatom 2:1. Bio je to inače i peti vezani trijumf za izabranike Masimilijana Alegrija, kom se mora odati priznanje za sve ovo što radi sa ovim klubom ove sezone i pored ogromnih problema sa izostancima.
Na domaćem terenu je do sada Juventus odigrao šest mečeva i upisao pet trijumfa uz samo jedan remi, i to potpuno neočekivano sa Bolonjom, kada je bilo 1:1.
Poslednji međusobni susret sa Interom, Stara dama je odigrala sredinom maja u finalu italijanskog Kupa kada su Neroazuri slavili sa 1:0.
Inače, na poslednjih deset međusobnih mečeva u prvenstvu, Juventus je doživeo samo jedan poraz od Intera i to 2022. godine kada je bilo 0:1.
Za kraj, Masimilijano Alegri za ovaj duel pored Pogbe i Fađolija neće moći da računa ni na Danila, De Šilja, Veu, dok su pod znakom pitanja Sandro i Lokateli.

Inter: Da li će Neroazuri i nakon ovog meča imati maksimalan učinak na strani?

Prošle sezone Neroazuri nisu uspeli da odbrane naslov prvaka Italije, ali je i pored toga sezona proglašena uspešnom pošto je četa Simonea Inzagija stigla do naslova prvaka u Kupu, a svakako da ne treba zaboraviti ni finale Lige šampiona, u kom je italijanski predstavnik nažalost poražen od Mančester sitija i pored toga što velika većina neutralnih ljubitelja fudbala smatra da je tim sa Đuzepe Meace u najmanju ruku bio ravnopravni rival engleskom predstavniku.
Bilo kako bilo, sigurno je da je Inter tim koji je do sada ubedljivo najviše pokazao od svih ekipa u ovogodišnjem izdanju Serije A, a najbolji pokazatelj za to je i tabela, pošto se Inter trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Juventus, kod koga između ostalog ovaj tim i gostuje u ovom kolu što će naravno biti sjajna prilika da se Neroazuri odlepe na tabeli.
Do sada je tim koji sa klupe predvodi Simone Inzagi ostvario deset trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz, a poput Juvea, i Interu je Sasuolo do sada naneo jedini poraz u šampionatu, uz konstataciju da se to desilo na Đuzepe Meaci.
Na poslednjih pet mečeva lider na tabeli je ostvario isto toliko trijumfa, a u prošlom kolu je ova ekipa ostvarila veoma važnu pobedu na domaćem terenu protiv Frosinonea, kada je bilo 2:0.
Na gostovanjima je do sada klub iz Milana odigrao pet mečeva i ostvario isto toliko trijumfa uz fantastičnu gol razliku 2:1. Prvi gol van svog terena je ova ekipa primila na poslednjem gostovanju kod Atalante kada je bilo 1:2.
Za razliku od Stare dame, koja zbog poznatih razloga ne predstavlja Italiju u evropskim takmičenjima, Neroazuri se ove sezone takmiče i u Ligi šampiona, a na dva kola pre kraja grupne faze, italijanski predstavnik se nalazi na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Real Sosijedad, međutim, ono što je najvažnije je što su i jedna i druga ekiap dva kola pre kraja obezbedile plasman u nokaut fazu, pošto trećeplasirani Salcburg ima čak sedam bodova manje.
U prošlom kolu elitnog takmičenja izabranici Simonea Inzagija su slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Salcburga, a taj duel u Austriji je završen rezultatom 0:1.
Za razliku od Masimilijana Alegrija koji ima baš dosta kadrovskih problema, Simone Inzagi za ovo gostovanje u Torinu neće moći da računa samo na Bastonija i Pavara, dok je Kvadrado pod velikim znakom pitanja, mada sve i da je bivši fudbaler upravo Juventusa zdrav, sigurno je da ne bi bio u startnoj postavi, što nažalost nije slučaj za Pavara i Bastonija.

Naš predlog

Pre svega, poznato je za kakvu taktiku se Masimilijano Alegri opredeljuje kada su u pitanju mečevi protiv italijanskih velikana pa je gotovo izvesno da nam ovaj susret neće doneti previše pogodaka, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.73.

Kao što smo već napomenuli, Juve zaista retko gubi na svom stadionu od Intera, a sva je prilika da to neće biti slučaj ni večeras, pa vam savetujemo da se opredelite za duplu šansu 1X na domaćina a sve to uz kvotu 1.66 u Meridianu.

Za kraj, Alegri je za veoma kratko vreme napravio “ratničku” ekipu koja ne igra suviše lepo za oko, ali rezultati su prisutni i vrlo lako se može dogoditi da Stara dama uspe da savlada Inter u jednom od najvećih derbija italijanskog fudbala, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu uz fantastičnu kvotu 3.40 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.