TIP DANA: Sosijedad – Sevilja: Retko ko se naigrao fudbala na Anoeti!

U nedelju je zaista spektakularna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Anoeti gde će snage odmeriti Real Sosijedad i Sevilja.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 16 časova i 15 minuta.

Sosijedad: Baskijci izgledaju sjajno u poslednje vreme!

Sosijedad je prošle sezone konačno stigao do svog davnašnjeg cilja, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, i to pošto je ova ekipa sezonu završila na četvrtom mestu na tabeli.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba napomenuti da se španski predstavnik u ovom trenutku na dva kola pre kraja grupne faze nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Salcburg, što znači da su Baskijci već obezbedili plasman u nokaut fazu, a to i jeste bio primarni cilj za prvi deo sezone.
Na četiri odigrana susreta tim sa Anoete je ostvario čak tri trijumfa uz jedan remi i to na svom terenu protiv Intera, a treba istaći da grupa nije bila nimalo naivna pošto su se u njoj pored Neroazura našli i timovi poput Benfike i Salcburga.
U prošlom kolu Lige šampiona Sosijedad je bez većih problema na svom terenu slavio sa 3:1 protiv Benfike, a pitanje pobednika susreta je rešeno već u prvom delu igre kada je španski predstavnik imao čak tri gola razlike, a rezultat je mogao da bude i ubedljiviji.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, deluje da izabranici Imanola Algvasila nisu od samog starta krenuli onako kako je to bio slučaj prošle sezone, a pre ovog kola se Sosijedad nalazio na šestom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid, a upravo to i jeste primarni cilj tima sa Anoete, pošto je poznato da je to četvrto mesto poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona.
Ruku na srce, u prošlom kolu je predstavnik Španije u Ligi šampiona odigrao jedan sjajan meč na gostovanju kod Almerije i slavio rezultatom 1:3, međutim, pre toga je ova ekipa na svom stadionu tesno poražena od Barselone, kada je bilo 0:1.
Na domaćem terenu su puleni trenera Algvasila do sada odigrali sedam mečeva i ostvarili četiri trijumfa, dva remija i samo jedan poraz.
Za kraj, sigurno je da ova dva trijumfa nad Benfikom i Almerijom nagoveštavaju bolje dane za Sosijedad, mada je veliko pitanje da li bi u klubu neko bio nezadovoljan i sa plasmanom u Ligu Evrope, pa sluti da će glavni cilj ove sezone biti izlazak na evropsku scenu.

Sevilja: Ni smena trenera nije previše pomogla Andalužanima!

Ni prošle sezone Sevilja nije blistala u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, međutim Andalužani su stigli do novog trofeja u klupskim vitrinama i to u Ligi Evrope, nakon trijumfa nad Romom.
Veliko je pitanje šta bi bilo da sredinom prošle sezone na klupu nije seo Hose Luis Mendilibar, koji je za kratko vreme uspeo da isčupa Berberine iz opasne zone, ali i kao što smo već napomenuli da dođe do trofeja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, što automatski znači i plasman u Ligu šampiona, a svakako da je upravo to bio cilj pred početak prošle sezone.
Naravno, ciljevi se nisu promenili, međutim, treba biti realan pa priznati da Sevilja igra katastrofalno na startu novog šampionata, a najbolji pokazatelj za to je i tabela koja nam govori da se španski velikan u ovom trenutku nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz samo dvanaest osvojenih bodova, što je za pet poena više u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Cenu loših rezultata je nažalost platio trener Mendilibar, a na njegovo mesto je postavljen bivši selektor Urugvaja Dijego Alonso, ali utisak je da ni to nije probudilo uspavane Andalužane.
Naime, na pet poslednjih mečeva u prvenstvu ova ekipa nije uspela da ostvari trijumf, ruku na srce ni da doživi poraz, pošto je Sevilja vezala pet remija, od kojih se poslednji desio u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Betisa u velikom gradskom derbiju Andaluzije koji je završen rezultatom 1:1.
Pre toga je ova ekipa odigrala nerešeno i na gostovanju kod Selte u Vigu, a bod gostima doneo je Nesiri šest minuta pred istek regularnog toka susreta.
Na gostovanjima je do sada ekipa sa Sančez Pichuana odigrala pet mečeva na strani i još uvek nije uspela da upiše trijumf, a u tom periodu je ova ekipa dva puta remizirala uz tri poraza.
Poput Sosijedada, Sevilja ove sezone predstavlja Španiju i u Ligi šampiona, a u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda, ali i pored toga Andalužani još uvek imaju šanse da se domognu plasmana u nokaut fazu, pošto drugoplasirani PSV ima tri boda više, a upravo ovu ekipu će izabranici Dijega Alonsa dočekati u narednom kolu na svom terenu i eventualnim trijumfom bi se ravnopravno uključili u borbu za plasman u osminu finala.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Sosijedada i Sevilje je odigran početkom maja ove godine na Anoeti kada je domaćin slavio sa 2:1.

Naš predlog

Kao što nam sam naslov govori, retko ko se zaista naigra fudbala na Anoeti, i mišljenja smo da će Sosijedad dosta lakše nego što se očekuje doći do trijumfa protiv u poslednej vreme jako loše Sevilje, ap vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.77.

Vrlo lako se može dogoditi da domaćin koji u poslednje vreme postiže dosta pogodaka, postigne i dva na ovom meču protiv Sevilje, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru D2+ uz kvotu 1.97 u Meridianu.

Za kraj, poznato je da se Sosijedad trudi da na svom terenu od samog starta nametne ritam i obično ova ekipa kreće maksimalno ofanzivno ka golu rivala, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.