TIP DANA: Đirona – Atletik Bilbao: Mogu li Katalonci ponovo do prvog mesta na tabeli?

U ponedeljak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč četrnaestog kola španske La Lige u kom će Đirona na svom stadionu ugostiti Atletik Bilbao.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Đirona: Nestvarno dobre partije na startu sezone!

Pre svega, utisak je da je malo ko pre početka mogao da pretpostavi da će Đirona i blizu igrati ovako kao što je to u ovom trenutku slučaj, pošto se ekipa iz Katalonije nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, a na sve to, kraljevski klub ima i meč viška, nakon sinoćne pobede nad Kadizom u gostima, što dalje znači da bi Đirona ukoliko slavi na ovom susretu protiv nimalo naivnog Atletik Bilbaa ponovo zasela na lidersku poziciju na tabeli.
Klub iz Katalonije je primera radi prošlu sezonu završio na sjajnom desetom mestu na tabeli uz konstatataciju da se opstanak niti jednog trenutka nije doveo u pitanje. Upravo opstanak u društvu najboljih i jeste primarni cilj i u ovoj sezoni, međutim, stiče se utisak da su svima u klubu naglo porasli apetiti nakon ovih fenomenalnih partija na startu najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala.
Do sada je Đirona odigrala trinaest mečeva u prvenstvu i ostvarila čak jedanaest trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz i to na svom stadionu od Real Madrida kada je bilo 0:3.
U prošlom kolu su izabranici trenera Mičela koji radi strašan posao na klupi ovog tima ostvarili novi trijumf i to na gostovanju kod Rajo Valjekana, a taj susret u Valjehasu je završen rezultatom 1:2.
Inače, na šest poslednjih mečeva u svim takmičenjima Đirona je vezala isto toliko trijumfa, a pored pet pobeda u prvenstvu, ovaj tim je slavio i u španskom Kupu Kralja na gostovanju kod San Rokea, kada je bilo 1:2.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu, trenutno drugoplasirani tim na tabeli je do sada odigrao šest mečeva na svom stadionu i ostvario čak pet trijumfa uz samo jedan poraz, i to već pomenuti od kraljevskog kluba. Na gostovanjima Katalonci imaju takođe sjajan skor, pošto su na sedam mečeva ostvarili čak šest trijumfa i samo jedan remi, i uz Real Madrid su najbolja gostujuća ekipa u La Ligi, pošto su oba tima do sada sakupila čak devetnaest bodova van svog terena.
Pre trijumfa u prošlom kolu na gostovanju kod Valjekana (1:2), fudbaleri Đirone su uspeli da savladaju Osasunu na strani kada je bilo 2:4 i pored toga što je tim iz Pamplone dva puta vodio, ali su izabranici trenera Mičela još jednom pokazali da se nikada ne predaju i da se ne nalaze slučajno na drugoj poziciji na tabeli, iako, kao što smo već napomenuli, ovaj tim će ukoliko pobedi večeras ponovo doći do prvog mesta na tabeli.

Atletik Bilbao: Baskijci žele ponovo u Ligu Evrope!

Atletik Bilbao je prošlu sezonu završio na osmom mestu na tabeli, što znači da ova ekipa nije uspela da dođe do svog primarnog cilja, a on je naravno plasman u neko od evropskih takmičenja.
Na kraju su Baskijci imali samo dva boda manjka u odnosu na sedmoplasiranu Osasunu koja je izborila plasman u Ligu konferencije, međutim, tim iz Pamplone nije uspeo da stigne do grupne faze, pošto je u kvalifikacijama eliminisan od Klub Briža.
Inače, treba pomenuti da je Atletik Bilbao do sada čak osam puta osvajao naslov prvaka, a na sve to treba dodati i 23 trofeja u španskom Kupu Kralja, kao i tri trofeja u Superkupu, uz konstataciju da je tim iz Baskije poslednji put do trofeja u ovom takmičenju stigao pre dve godine nakon velikog trijumfa u finalu nad favorizovanom Barselonom, u jednom fantastičnom meču koji je završen rezultatom 3:2.
Junak tog susreta bio je Inaki Vilijams koji je godinama unazad glavna uzdanica ponosa Baskije, a u poslednje vreme veliku pomoć ima i u svom rođenom bratu Niku Vilijamsu.
Nakon trinaest odigranih mečeva Atletik Bilbao se nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, pa kada se sve sabere i oduzme sigurno je da svi u klubu za sada imaju dosta razloga za zadovoljstvo.
Do sada su izabranici Ernesta Valverdea, inače bivšeg trenera Barselone odigrali trinaest mečeva u prvenstvu i ostvarili sedam trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.
U prošlom kolu je tim iz Baskije slavio na svom terenu protiv Selte u jednom spektakularnom susretu na kom smo videli čak sedam golova, a krajnji rezultat je bio 4:3, uz konstataciju da je domaćin stigao do trijumfa nakon pogotka Berengera sa bele tačke i to u osmom minutu sudijske nadoknade.
Pre toga je Atletik Bilbao slavio i na nimalo prijatnom gostovanju kod Viljareala kada je bilo 2:3, pa slobodno možemo konstatovati da forma ove ekipe ide uzlaznom putanjom.
U gostima za sada tim iz Baskije igra po sistemu toplo-hladno, a na šest odigranih mečeva na strani, šestoplasirani tim na tabeli je ostvario tri trijumfa, jedan remi i dva poraza, i to od Barselone i Sosijedada, koji važe za timove koji igraju sjajno na domaćem terenu.
Za kraj, u poslednjem međusobnom susretu između Đirone i Atletik Bilbaa koji je odigran krajem februara ove godine u Baskiji, slavili su Katalonci sa 2:3.

Naš predlog

Ono što je pre svega karakteristično i za jednu i za drugu ekipu u poslednje vreme su mečevi sa velikim brojem pogodaka, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.60.

Kada se sve sabere i oduzme, mišljenja smo da domaćin neće popustiti i da će ostvariti novi trijumf u prvenstvu što će Kataloncima ponovo doneti nestvarno prvo mesto na tabeli, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.30 u Meridianu.

Za kraj, vrlo lako se može dogodi da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan gol na ovom susretu, zbog čega predlažemo da se fokusirate na igru GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.