MEČ DANA: Mančester siti – Lajpcig: Ko će sa prvog mesta u doigravanje?

Nakon tronedeljne pauze, ponovo je vreme za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a za vas smo ovog puta u sklopu naše sve popularnije rubrike “Meč dana”, analizirali duel koji će biti odigran na Etihadu, gde će snage odmeriti Mančester siti i Lajpcig.
Naravno, treba napomenuti da su i pre ovog kola engleski i nemački predstavnik obezbedili plasman u doigravanje, pa će ovo biti duel za prvo mesto u grupi, što bi samo po sebi trebalo da donese i nešto lakšeg rivala u osmini finala.
Početak ovog duela je zakazan za 21h
.

Mančester siti: Građani su posebno motivisani protiv Lajpciga!

Posle mnogo truda ali i ogromnih finansijskih ulaganja, Mančester siti je konačno prošle sezone stigao do naslova prvaka Evrope, pošto je u velikom finalu savladan Inter sa 1:0.
Na sve to je ova ekipa uspela da dođe do još dva trofeja i to u Premijer ligi, ali i u FA Kupu, pa kao što smo to već dosta puta ovde apostrofirali, teško zaista da je prošla sezona mogla da bude bolja.
I ovog puta popularni Građani imaju najviše moguće ciljeve, a naravno, glavni akcenat je na odbrani naslova prvaka Evrope, ali i Engleske, uz konstataciju da to neće biti nimalo lak zadatak.
Krenimo redom. U ovom trenutku se Siti nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal.
Ipak, treba biti realan pa priznati da su izabranici Pepa Gvardiole imali izuzetno težak raspored u poslednje vreme, o čemu najbolje svedoči gostovanje kod Čelsija kada je bilo 4:4, ali i duel na domaćem terenu protiv Liverpula u prošlom kolu koji je završen rezultatom 1:1. Na sve to, Građane u sledećem kolu očekuje i susret sa Totenhemom, koji i pored trenutne krize, ove sezone generalno igra na veoma visokom nivou. Siti je u prošlom kolu na vreme stigao u vođstvo protiv ljutog rivala i kontrolisao meč sve do desetak minuta pred istek regularnog toka kada je Arnold poravnao na 1:1, što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat tog duela.
Ako je u Premijer ligi i bilo nekoliko nešto slabijih mečeva za tim sa Etihada, onda u Ligi šampiona stvari teku po planu, pošto se nakon četiri odigrana kola engleski predstavnik nalazi na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih dvanaest osvojenih bodova, što dalje znači da je ova ekipa već obezbedila plasman u nokaut fazu. Na četiri odigrana susreta Građani su ostvarili isto toliko trijumfa, a u prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Jang Bojsa kada je bilo 3:0, uz opšti utisak da je taj meč mogao da nam donese i ubedljiviju pobedu domaćina.
Susret sa Lajpcigom će nam dati odgovor na pitanja koji od ova dva vrhunska tima će sa prvog mesta u osminu finala, što bi trebalo da donese nešto lakšeg rivala, mada to u principu i ne mora da bude slučaj.
Za kraj, Pep Gvardiola za ovaj susret protiv Lajpciga neće moći da računa na duže odsutnog De Brujnea, dok su pod znakom pitanja Griliš, Kovačić i Nuneš.

Lajpcig: Meč bez pritiska, ali cilj je izbeći prošlosezonsku katastrofu!

Iako je Lajpcig osnovan pre samo 14 godina, ovaj tim iz godine u godinu postiže sve bolje rezultate, a izuzetak naravno nije bila ni prošla sezona kada su popularni Bikovi stigli do svog drugog trofeja u nemačkom Kupu.
Pored toga Lajpcig je stigao do osmine finala Lige šampiona, a na kraju je ovaj tim sezonu u Bundesligi završio na trećem mestu na tabeli, što je ovom timu i donelo novi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a upravo to će biti primarni cilj i ove sezone.
Kada smo već kod elitnog takmičenja, treba pohvaliti igre nemačkog predstavnika, koji je poput Sitija dva kola pre kraja obezbedio plasman u nokaut fazu.
Do sada su Bikovi odigrali četiri susreta u Ligi šampiona i ostvarili tri trijumfa uz jedan poraz i to na svom stadionu od upravo Mančester sitija, što je ruku na srce verovatno bilo i očekivano.
U prošlom kolu su izabranici Marka Rozea odigrali jedan odličan duel na gostovanju kod Crvene zvezde i slavili na najvećem srpskom stadionu rezultatom 1:2, što je bilo dovoljno za plasman u osminu finala, pošto Zvezda i Jang Bojs imaju u ovom trenutku čak osam bodova manjka u odnosu na Lajpcig.
Utisak je ipak da smo od aktuelnog osvajača nemačkog Kupa očekivali dosta bolje partije u dosadašnjem toku Bundeslige, pošto se trenutno Lajpcig nalazi na petom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Borusiju iz Dortmunda, a upravo to četvrto mesto će i biti primarni cilj za ovu sezonu, pošto ono na kraju donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su izabranici Marka Rozea doživeli novi poraz u nemačkom prvenstvu i to na gostovanju kod Volfsburga kada je bilo 2:1. Nažalost, ni pre toga se ova ekipa nije proslavila na gostujućem terenu pošto je neočekivano poražena od Majnca kada je bilo 2:0.
Generalno, Lajpcig se do sada nije preterano proslavio na strani pošto su Bikovi na šest odigranih mečeva ostvarili tri trijumfa i tri remija. Naravno, ne treba zaboraviti da je Siti u prošlosezonskom izdanju Lige šampiona u revanš meču osmine finala demolirao Lajpcig na svom stadionu a krajnji rezultat je bio 7:0, i sigurno je da će se svi u klubu potruditi da se sličan scenario ne ponovi i večeras.
Poput svog kolege na suprotnoj strani i Marko Roze ima dosta kadrovskih problema, pošto za derbi meč ove grupe ovaj stručnjak neće moći da računa na Vernera, Olma, Orbana i Šeška, dok je pod velikim znakom pitanja Bišijabi.

Naš predlog

Kao što se svi dobro sećamo, poslednji duel između Sitija i Lajpciga na Etihadu nam je doneo čak sedam pogodaka, i to svih sedam u mreži popularnih Bikova.
Ne dovodi se zaista u pitanje ko je favorit na ovom duelu, pa vam toplo preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.


Najmanje što bi izabranici Marka Rozea mogli da urade na ovom gostovanju kod aktuelnog šampiona Evrope je makar jedan postignut pogodak, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru GG uz kvotu 1.83 u Meridianu.

Za kraj, sva je prilika da nas i ovog puta očekuje jedan veoma efikasan susret na Etihadu, a i utisak je da će Građani dati sve od sebe da se iskupe svojim navijačima za dva vezana remija u Premijer ligi, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.22.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.