DERBI DANA: Real Madrid – Napoli: Kraljevski klub overava prvo mesto!

Sreda nam donosi novih osam mečeva ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a utisak je da se derbi dana igra u prestonici Španije gde će snage odmeriti Real Madrid i Napoli.
Početak ovog susreta između španskog i italijanskog predstavnika je zakazan za 21h.

Real Madrid: Stvari za sada teku po planu!

Real Madrid prošle sezone nije uspeo da dođe do novog trofeja u Ligi šampiona, pošto je ovog puta ova ekipa zaustavljena u polufinalu od Mančester Sitija, a nažalost i u španskom prvenstvu je kraljevski klub došao do drugog mesta na tabeli iza Barselone, koja je stigla do titule nakon četiri godine posta.
Ipak, utešni trofej je svakako bio u španskom Kupu Kralja, gde su izabranici legendarnog Karla Ančelotija bili bolji od Osasune.
U međuvremenu je klub napustio Karim Benzema, koji je možda malo i neočekivano otišao u Saudijsku Arabiju, a od zvučnih pojačanja treba izdvojiti dolazak Džuda Belingema koji je za kratak vremenski periodu pokazao da će biti ogromno pojačanje za kraljevski klub.
Primarni cilj će i ovog puta biti “ušati” trofej uz konstataciju da će Madriđani dati sve od sebe i da ponovo dođu do naslova prvaka Španije.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da svi navijači Reala imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se pre svega njihova omiljena ekipa u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli španske La Lige uz isti broj bodova kao i Đirona koja se mimo svih očekivanja nalazi na drugoj poziciji, ali je zaista veliko pitanje koliko će Katalonci moći da igraju na ovako visokom nivou.
U poslednja dva meča izabranici legendarnog Don Karla su ostvarili dva ubedljiva trijumfa i to prvo na svom terenu protiv Valensije kada je bilo čak 5:1, a odmah nakon toga i na gostovanju kod Kadiza u prethodnom kolu, pošto je taj susret završen rezultatom 0:3.
Na sve to je Đirona na svom stadionu odigrala 1:1 protiv Atletik Bilbaa, pa se kraljevski klub nakon kratkog vremenskog perioda ponovo našao na prvom mestu na tabeli.
U Ligi šampiona su Belingem i drugari za sada maksimalni, a ono što je najvažnije je da je španski predstavnik na dva kola pre kraja već obezbedio plasman u nokaut fazu, pošto Real Madrid trenutno ima čak devet bodova viška u odnosu na Bragu.
U prošlom kolu je najtrofejniji evropski klub na svom stadionu upravo savladao Bragu, a taj duel na Santjago Bernabeu je završen rezultatom 3:0, što nam samo dodatno potvrđuje da se kraljevski klub u poslednje vreme nalazi u sjajnoj formi.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Karlo Ančeloti za ovaj duel protiv Napolija neće moći da računa na Kurtou, Vinisijusa, Kamavingu, Militaa, Čuamenija i Gulera, dok su pod znakom pitanja Modrić i Kepa.

Napoli: Može li Valter Macari da probudi uspavane Napolitance?

Dosta puta smo u našim analizama Napolija pominjali da je prošla sezona bila spektakularna, pošto je ova ekipa mimo svih očekivanja stigla do naslova prvaka Italije, što je bio povod za veliko slavlje na ulicama Napulja. Od prvog do poslednjeg kola je tim podno Vezuva držao sve u svojim rukama i na kraju je klub koji je predvodio Lučano Spaleti nekoliko kola pre kraja i zvanično stigao do naslova prvaka Italije.
Neočekivano, Spaleti je na kraju podneo ostavku, a na njegovo mesto je postavljen Rudi Garsija, pred kojim je bio izuzetno težak zadatak, da ponovi partije svog prethodnika.
Odmah na prvi pogled se činilo da to nije bio baš najbolji potez, a potvrda toga se desila pre oko dve sedmice, kada je Napoli nakon poraza od Empolija na domaćem terenu odlučio da se zahvali Garsiji.
Još interesantiji je bio izbor novog trenera, pošto se u klub nakon punih deset godina vratio Valter Macari koji je i bio čovek koji je vratio italijanskog predstavnika na najveću scenu evropskog fudbala i prava je šteta što ta generacija koju su predvodili Kavani, Laveci i Hamšik na kraju nije uspela da dođe do Skudeta.
Odmah na svom prvom meču Macari je pokazao da bi njegovo dovođenje moglo da bude pun pogodak, pošto je u subotu uveče na gostovanju kod Atalante tim sa juga Napolije slavio sa 1:2.
Trenutno se aktuelni šampion Italije nalazi na četvrtom mestu na tabeli, koje na kraju šampionata kao što je to dobro poznato donosi plasman u Ligu šampiona, a upravo to će i biti primarni cilj tima sa stadiona “Diego Armando Maradona”, pošto je naravno teško očekivati da Napolitanci ponove prošlu sezonu.
Velike ambicije italijanski predstavnik ima i u Ligi šampiona, i ako se po jutru dan poznaje, sva je prilika da ćemo ovaj klub drugu godinu zaredom gledati u nokaut fazi.
Naime, u ovom trenutku se izabranii Valtera Macarija nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak četiri boda viška u odnosu na trećeplasiranu Bragu, pa bi u slučaju da Napoli večeras pobedi kraljevski klub, kolo pre kraja već obezbedio plasman u osminu finala.
Nažalost, u prošlom kolu su Kvarackelija i drugari samo remizirali na svom terenu protiv Union Berlina kada je bilo 1:1, što naravno nije bio dobar rezultat ako uzmemo u obzir da popularni Šumari igraju katastrofalno u poslednje vreme.
U gostima je do sada Napoli odigrao dva meča u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju i ostvario dva trijumfa – prvo kod Brage kada je bilo 1:2, a potom i kod Union Berlina (0:1).
Za kraj, trener Macari za ovaj veoma važan susret u španskoj prestonici neće moći da računa na Ruia, Oliveru i Lindstroma.

Naš predlog

Vrlo je neizvesno da li će Karlo Ančeloti odlučiti da sa najjačim raspoloživim timom započne ovaj duel, međutim i pored svega toga stiče se utisak da su Madriđani favoriti na svom terenu protiv ove sezone ne toliko dobrog Napolija, pa vam preporučujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.88.

Svakako, očekuje nas jedan susret koji će nam po svemu sudeći doneti dosta pogodaka, pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.65.

Za kraj, na poslednja tri međusobna duela između Real Madrida i Napolija je palo ukupno trinaest pogodaka, a sva tri puta su i jedni i drugi postigli makar po jedan pogodak, i deluje da je igra GG možda i najrealnija prognoza za večerašnji susret između španskog i italijanskog predstavnika, pa vam predlažemo i da se oprobate sa igrom GG za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.