Najava i analiza: Serija A, 14. kolo: Derbi u Napulju, Juve na teškom ispitu, Rosoneri bez prava na kiks!

Od petka su na programu mečevi četrnaestog kola italijanske Serije A, koje nam sa sobom donosi pregršt veoma interesantnih susreta.
Derbi kola se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će Napoli ugostiti Inter. Na prvi pogled ništa manje interesantno neće biti ni u Monci gde će istoimena ekipa ugostiti Juventus, koji je zanimljivo prošle sezone oba puta poražen od ove ekipe.
Milan nema pravo na kiks na svom stadionu protiv Frosinonea, dok nas veoma interesantan duel očekuje i u Ređo Emiliji, gde će snage odmeriti Sasuolo i Roma.
Od ostalih mečeva četrnaestog kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala izdvajamo duele između Lacija i Kaljarija kao i Torina i Atalante, što će između ostalog biti i poslednji meč ovog kola.

Monca – Juventus – 2 @ 2.00 u Mozzartbet

Prvi duel 14. kola italijanske Serije A se igra u Monci gde će istoimena ekipa ugostiti Juventus. Iza Monce je sjajna sezona, a ono što je svakako najbitnije je da se opstanak u društvu najboljih ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje.
Trenutno se izabranici Rafaelea Paladina nalaze na sjajnom devetom mestu na tabeli, i ukoliko Monca ovako nastavti sigurno je da se očekuje borba za plasman na mesto koje vodi u Evropu.
Juventus je veoma zanimljivo prošle sezone doživeo oba poraza od Monce, pa nema nikave sumnje da fudbaleri Stare dame imaju ogromna očekivanja od ovog susreta.
Inače, u prošlom kolu je Juve u velikom derbiju italijanskog fudbala remizirao na svom stadionu protiv Intera, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Deluje da će klub iz Torina pokazati kvalitet na ovom susretu i doći do trijumfa zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 uz kvotu 2.00 u Mozzartu.

Đenova – Empoli – 0-2 @ 1.75 u Superbet

Premijerni susret subotnjeg programa italijanskog šampionata se igra u Đenovi, gde će popularni Grifoni dočekati Empoli.
Primarni cilj Đenove u povratničkoj sezoni u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala će svakako biti opstanak, a trenutno se ova ekipa nalazi na petnaestom mestu na tabeli i ono što je izuzetno karakteristično za ovu ekipu su dobre partije na domaćem terenu, ali jako loše na strani.
U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Frosinonea, a taj meč je završen rezultatom 2:1, uz konstataciju da je domaća ekipa do trijumfa stigla nakon gola u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Empoli i pored poraza u prošlom kolu na svom terenu od Sasuola u jednom nestvarno dobrom meču koji nam je doneo čak sedam golova (3:4), igra dosta bolje nego na početku sezone, i nije isključeno da klub iz Toskane uspe da izbegne poraz na gostovanju kod tima u jednom meču koji nam najverovatnije neće doneti previše uzbuđenja, ali ni golova pa savetujemo igru 0-2 gola uz kvotu 1.75 u Superbetu.

Lacio – Kaljari – 3+ @ 1.95 u Meridianbet

Lacio se do sada nije proslavio u italijanskom prvenstvu, međutim Rimljani igraju sjajno u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona i izabranici Maurisija Sarija su kolo pre kraja prvenstva obezbedili plasman u nokaut fazu, što je svakako ogroman uspeh.
Inače, u prošlom kolu Serije A, Lacijali su doživeli novi poraz i to na gostovanju kod Salernitane, a taj duel u Salentu je završen rezultatom 2:1.
Kaljari je trenutno stacioniran na sedamnaestoj poziciji na tabeli, a posle ne baš najboljeg starta šampionata ova ekipa pruža dosta dobre partije u poslednje vreme, pa je tako tim sa Sardinije na pet poslednjih mečeva ostvario dva trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz. U prošlom kolu je Kaljari remizirao na domaćem terenu protiv Monce, kada je bilo 1:1.
Lacio je svakako favorit, i očekuje se prekid loše serije rezultata u prvenstvu, ali je nekako sigurnije da se fokusirate na igru 3+ uz kvotu 1.95 u Meridianu.

Milan – Frosinone – GG @ 1.93 u Maxbet

Milan je u prošlom kolu prekinuo niz od četiri meča bez trijumfa, pošto su Rosoneri slavili na domaćem terenu protiv Fiorentine, a taj duel na San Siru je završen rezultatom 1:0.
Nažalost, italijanski predstavnik je poražen u Ligi šampiona od Dortmunda na svom terenu, pa je tako klub koji se klupe predvodi Stefano Pioli sveo svoje šanse za prolazak u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja na minimum.
Trenutno se Rosoneri nalaze na trećem mestu na tabeli italijanske Serije A, uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Inter.
Frosinone igra iznad svih očekivanja, pošto se povratnik u društvo najboljih trenutno nalazi na desetoj poziciji na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na šestoplasirani tim u prvenstvu, pa nije isključeno da ovu simpatičnu ekipu vidimo i u borbi za mesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja.
Milan naravno nema pravo na kiks, ali odbrana bivšeg šampiona Evrope ima dosta slabosti u poslednje vreme pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.93 u Maxbetu.

Leće – Bolonja – X2 @ 1.44 u Mozzartbet

Sećamo se svi onog fantastičnog starta sezone Lećea, kada je ova ekipa mlela sve pred sobom, međutim, kako je vreme prolazilo tako je i ovaj tim pružao sve slabije partije, iako se čini da se u poslednje vreme Leće ponovo budi. Prvo je ova ekipa remizirala na svom stadionu protiv Milana kada je bilo 2:2, a potom je isti rezultat bio i u duelu protiv Verone i to na gostovanju.
Trenutno se Nikola Krstović i drugari nalaze na trinaestom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje ovaj tim ne bi smeo da ima problema oko opstanka u društvu najboljih.
Bolonja je sasvim sigurno najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Serije A, a trenutno se ova ekipa nalazi na sjajnom šestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je Bolonja uspela da slavi i na svom terenu protiv Torina što je bio četvrti uzastopni trijumf ove ekipe.
Najmanje što hit prvenstva može da uradi na ovom gostovanju kod Lećea je da izbegne poraz i smatramo da će se to i desiti pa preporučujemo duplu šansu X2 uz kvotu 1.44 u Mozzartu.

Fiorentina – Salernitana – 3+ @ 1.65 u Meridianbet

Fiorentina igra promenljivo na startu ovogodišnjeg izdanja Serije A, a treba istaći da će i ovog puta primarni cilj biti izlazak u Evropu, što se vrlo verovatno i neće dovesti u pitanje.
U prošlom kolu italijanskog prvenstva, Viola je poražena na gostovanju kod Milana kada je bilo 1:0, pa se trenutno izabranici Vinčenca Italijana nalaze na osmoj poziciji na tabeli, uz konstataciju da je tim iz Firence na pet poslednjih mečeva ostvario samo jedan trijumf uz čak četiri poraza.
Salernitana je u prošlom kolu ostvarila svoj prvi trijumf u šampionatu i to na domaćem terenu protiv Lacija kada je bilo 2:1, što je svakako bilo veliko iznenađenje. Ipak, teško je očekivati da će tim iz Salenta sačuvati prvoligaški status, pošto je ova ekipa bez sumnje do sada ubedljivo najmanje pokazala od svih timova, a deluje da se “fenjeraš” neće lepo provesti ni na ovom gostovanju kod Fiorentine, i deluje da bi Viola mogla da dođe do jednog ubedljivog trijumfa, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Udineze – Verona – 1 @ 1.80 u SuperBet

Sigurno je da smo od Udinezea svi više očekivali na startu šampionata, ali popularne Zebre igraju jako slabo i otuda i ne čudi ovako loš plasman na tabeli u vidu šesnaeste pozicije i samo boda viška od timova koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je Udineze poražen na gostovanju kod Rome kada je bilo 3:1, i to dosta teže nego što taj rezultat pokazuje.
Veroni se takođe predvida grčevita borba za opstanak, a u prilog tome ide i činjenica da se ova ekipa nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo devet osvojenih bodova.
U prošlom kolu su Darko Lazović i drugari u jednom sjajnom meču remizirali na svom terenu protiv Lećea kada je bilo 2:2.
Mišljenja smo da je konačno došlo vreme za jednu dobru partiju Udinezea na svom stadionu zbog čega preporučujemo jedinicu uz sjajnu kvotu 1.80 u Superbetu.

Sasuolo – Roma – GG @ 1.70 u Meridianbet

Pre svega, ono što je i ove sezone karakteristično za Sasuolo su mečevi sa velikim brojem pogodaka, a u to smo verovatno najbolje imali priliku da se uverimo u prošlom kolu kada je ova ekipa slavila na gostovanju kod Empolija rezultatom 3:4, uz napomenu da je pobedonosni pogodak za ekipu iz Ređo Emilije postigao Domeniko Berardi.
U ovom trenutku se Neroverdi nalaze na četrnaestom mestu na tabeli, i utisak je da Sasuolo ne bi smeo zaista da ima bilo kakvih problema oko opstanka u društvu najboljih.
Roma je sa druge strane u prošlom kolu uspela nekako da savlada Udineze i probije se do petog mesta na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Napoli, a upravo četvrta pozicija jeste i primarni cilj kluba iz prestonice, pošto ona kao što je dobro poznato na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona.
Vučica je blagi favorit, ali kao što smo već napomenuli na mečevima Sasuola retko kada ne prisustvujemo goleadi pa savetujemo igru GG uz sjajnu kvotu 1.70 u Meridianu.

Napoli – Inter – 1X @ 1.53 u Maxbet

Derbi kola igra se na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će se sastati Napoli i Inter, što će ujedno biti i meč između četvrtoplasiranog i prvoplasiranog tima na tabeli.
Nakon smene trenera Napolitanci su u prošlom kolu uspeli da slave na veoma teškom gostovanju kod Atalante kada je bilo 1:2, čime je praktično zaboravljen kiks kolo pre toga na domaćem terenu protiv Empolija, što je upravo stvar koja je i presudila Rudi Garsiji.
Izabranici Valter Macarija su u međuvremenu doživeli novi poraz od Real Madrida u Ligi šampiona, međutim, italijanskom predstavniku je za prolazak u narednu fazu potreban samo bod protiv Brage i kako sada stvari stoje utisak je da ćemo Napolitance drugu godinu zaredom gledati u osmini finala najkvalitetniejg evropskog klupskog takmičenja.
U goste im stiže Inter koji je do sada bez mnogo dileme tim koji je najviše pokazao u ovogodišnjem izdanju Serije A, a u ovom trenutku se Neroazuri nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Juventus, sa kojim su izabranici Simonea Inzagija u prošlom kolu i podelili bodove u Torinu.
Sigurno je da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv duel na stadionu koji nosi ime po jednom od najboljih fudbalera svih vremena, a mišljenja smo da će Napolitanci uspeti da izbegnu poraz pa savetujemo da se oprobate sa duplom šansom 1X uz kvotu 1.53 u Maxbetu.

Torino – Atalanta – 3+ @ 2.16 u Meridianbet

Poslednji susret četrnaestog kola italijanske Serije A se igra u Torinu gde će istoimena ekipa ugostiti Atalantu.
Torino se trenutno nalazi na dvanaestom mestu na tabeli uz samo pet bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze na poziciji koja na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope. U prošlom kolu su popularni Bikovi zasluženo poraženi na gostovanju kod Bolonje, a taj susret je završen rezultatom 2:0.
U goste im stiže Atalanta, koja je juče obezbedila plasman u nokaut fazu Liga Evrope, što i jeste bio primarni cilj za ovaj deo sezone. Što se tiče Serije A, u prošlom kolu je popularna Boginja poražena na svom stadionu od Napolija, pa se trenutno tim iz Bergama nalazi na sedmom mestu na tabeli, uz bod manjka u odnosu na šestoplasiranu Bolonju.
Vrlo lako se može dogoditi da nam ovaj duel koji je na programu u ponedeljak donese dosta golova, a igru 3+ Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.16.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.