TIP DANA: Lans – Lion: Može li posrnuli velikan da prekine strašan niz Lansa?

U subotu je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Lansa i Liona.
Početak susreta između ova dva francuska kluba je zakazan za 17 časova.

Lans: Nakon katastrofalnog starta, stvari polako ali sigurno idu na bolje!

Lans je osnovan 1906. godine, a do sada je ova ekipa samo jednom došla do trofeja u francuskoj Ligi 1, i to 1998. godine.
Od ostalih dostignuća vredi napomenuti svakako i polufinale Kupa UEFA (sadašnja Liga Evrope) 2000. godine, ali i četiri trofeja namenjena pobedniku francuske druge lige, a poslednji put je to bio slučaj 2009. godine.
Ne možemo a da ne pomenemo podatak da je ova ekipa u sezoni 2019/20 igrala u drugom po kvalitetu rangu francuskog fudbala, gde je Lans došao na kraju do drugog mesta na tabeli, izborio plasman u društvo najboljih i poslednje tri godine se ova ekipa sa dosta uspeha takmiči u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala.
Prošla sezona je bila pa gotovo savršena za ovu simpatičnu ekipu, pošto je i pored toga što je Lans do sada jednom osvajao francusko prvenstvo, malo ko mogao da pretpostavi da će izabranici Franka Eza, na kraju šampionata zauzeti drugo mesto na tabeli najkvalitetnijieg ranga francuskog fudbala uz samo bod manjka u odnosu na neprikosnoveni PSŽ.
To drugo mesto fudbalerima Lansa nije donelo samo vicešampionsku titulu već i direktan plasman u Ligu šampiona, što je neverovatan uspeh. Jedan od najzaslužnijih ljudi za to je Openda, koji je u međuvremenu prešao u Lajpcig, i za veoma kratko vreme je potvrdio klasu i u svom novom klubu.
Nije Lans nimalo dobro krenuo u novom izdanju Lige 1, međutim, kako vreme prolazi stvari polako ali sigurno idu na bolje, pa se u ovom trenutku aktuelni vicešampion Francuske nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lil, a to četvrto mesto od ove sezone donosi kvalifikacije za Ligu šampiona, što će naravno i biti primarni cilj Lansa.
Na poslednjih pet mečeva ova ekipa je bez poraza, a u tom periodu je Lans ostvario čak tri trijumfa, uz dva remija. U prošlom kolu je najprijatnije iznenađenje prošlog izdanja Lige 1 slavilo na gostovanju kod Klermona, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Za kraj, na domaćem terenu je Lans za sada odigrao šest mečeva i ostvario tri trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz i to od Meca, kada je bilo 0:1.

Lion: Francuskom velikanu se smeši selidba u niži rang!

Utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Liona igrati ovako loše u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga francuskog fudbala, a trenutno je situacija takva da se nekadašnji šampion Francuske mimo svih očekivanja nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo sedam osvojenih bodova, pa kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da Lion naredne godine gledamo u Ligi 2.
Poražavajuće zvuči podatak da je francuski velikan na dvanaest odigranih mečeva ostvario samo jedan trijumf, četiri remija uz čak sedam poraza.
Cenu loših rezultata je nedavno platio trener Fabio Groso, koji je pre mesec dana jedva izvukao živu glavu nakon napada huligana na autobus koji je prevozio fudbalere Liona na meč sa Marsejom.
Osvajač Svetskog prvenstva sa Azurima je za razliku od njegovog prethodnika Lorana Blana koji je takođe otpušten, za kratko vreme uspeo koliko toliko da podigne posrnulog giganta, a malo ko je očekivao da će bivši italijanski fudbaler dobiti ostavku pogotovu nakon nedavnog trijumfa na gostovanju kod Rena, ali i pomenutog napada u kom je Groso umalo ostao bez oka.
Ipak, sada već bivšeg treneru Liona je presudio poraz u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Lila, kada je bilo 0:2.
Bio je to ukupno četvrti poraz ove ekipe na svom terenu, a zanimljivo je da nekadašnji šampion Francuske još uvek ne zna za pobedu na domaćem terenu, što možda i najbolje odslikava u kakvim problemima se nalazi Olimpik. pogotovu ako uzmemo u obzir da je upravo domaći teren u poslednjih nekoliko godina bio glavna uzdanica Liona.
Na gostovanjima za sada ova ekipa igra dosta bolje nego na svom stadionu, pa je tako tim sa Žerlana u gostima do sada ostvario jedan trijumf, jedan remi ali i tri poraza.
Kao što smo već napomenuli u prošlom kolu je Lion poražen na svom terenu od Lila, dok je pre toga ova ekipa odigrala svoj verovatno najbolji meč u sezoni na gostovanju kod nimalo naivnog Rena, a taj duel je završen pobedom gostiju od 0:1.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Lansa i Liona odigran je sredinom februara ove godine a na njemu je slavio Olimpik rezultatom 2:1.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da je ovo jedan veoma težak meč za prognoziranje, pošto gostima gori pod nogama, a Lans u poslednje vreme igra fantastično u francuskom šampionatu.
Utisak je da će domaćin dati sve od sebe da se iskupi svojim navijačima za katastrofalan poraz na gostovanju kod Arsenala u Ligi šampiona, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70
.

Ono što se po svemu sudeći ne dovodi u pitanje kada je ovaj duel između Lansa i Liona u pitanju su golovi, pa vam preporučujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.77.

Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da probate sa igrom GG, uz identičnu kvotu 1.77 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.