TIP DANA: Monca – Juventus: Stara dama bi da se osveti Monci za dva prošlosezonska poraza!

U petak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Monce i Juventusa.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Monca: Može li Monca do novog trijumfa nad Juventusom?

Monca je prošle godine nakon nekoliko neuspešnih pokušaja konačno uspela da se plasira po prvi put u svojoj istoriji u najkvalietniji rang italijanskog fudbala, a nema nikakve sumnje da je jedan od najzaslužnijih ljudi za to sada već pokojni Silvio Berluskoni koji je 2018. godine kupio ovaj klub.
U premijernoj sezoni primarni cilj je bio opstanak u društvu najboljih, a do toga je ova simpatična ekipa uspela da dođe i to bez previše problema, pošto je na kraju Monca šampionat završila na odličnom jednaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na Fiorentinu koja je na kraju uspela da dođe do plasmana u Ligu konferencije.
Naravno, i ovog puta će primarni cilj Monce biti opstanak u društvu najboljih, i ako se po jutru dan poznaje to zaista ne bi trebalo da predstavlja veliki problem za ekipu koju sa klupe predvodi Rafaele Paladino.
Naime, u ovom trenutku se najprijatnije iznenađenje prošlog izdanja Serije A nalazi na odličnom devetom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, ali i samo tri boda manje u odnosu na šestoplasiranu Bolonju, a poznato je naravno da to šesto mesto na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Rafaela Paladina su ostvarili jedan trijumf, jedan poraz i tri remija, a u prošlom kolu je Monca remizirala na gostovanju kod Kaljarija, a taj duel na Sardiniji je završen rezultatom 1:1. Pre toga je devetoplasirani tim na tabeli remizirao na svom stadionu protiv Torina, a taj duel je završen istim rezultatom.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Monca odigrala šest mečeva na svom stadionu i ostvarila dva trijumfa uz četiri remija, što znači da ova ekipa još uvek ne zna na poraz na svom terenu, pa je sigurno da Juventus očekuje izuzetno težak posao večeras. Inače, kada smo već kod kluba iz Torina, treba napomenuti da je Monca u dva prošlosezonska meča uspela da ostvari isto toliko trijumfa nad višestrukim šampionom Španije, dok su Bjankoneri slavili u Kupu sa 2:1.

Juventus: Stara dama nastavlja šampionsku trku sa Interom!

Iza Juventusa je jedna slobodno možemo reći košmarna sezona, pa se čini da će svi navijači jednog od najtrofejnijih evropskih klubova učiniti sve da je što pre zaborave.
Na kraju je Stara dama završila prvenstvo na sedmoj poziciji, a kao što je dobro poznato to mesto na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, međutim zbog određenih malverzacija UEFA je kaznila Juventus izbacivanjem iz evropskih takmičenja na jednu godinu, pa je njegovo mesto zauzela Fiorentina.
Letnji prelazni rok je u Torinu protekao poprilično mirno, međutim, odmah na startu sezone se desio neočekivani problem sa Pogbom, koji je suspendovan zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci.
Na sve to je i Fađoli suspendovan na sedam meseci zbog učestvovanja u kockanju, a kada na sve to dodamo da je Masimilijano Alegri od samog starta šampionata imao baš dosta problema sa povređenim fudbalerima, stiče se utisak da apsolutno svi u klubu moraju da budu prezadovoljni sa razvojom situacije u dosadašnjem toku prvenstva, pošto se trenutno klub iz Torina nalazi na drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Inter.
Upravo ova dva tima su u prošlom kolu i odmerila snage u Torinu, a taj susret je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da se Juve dobrim delom meča branio, što nije ništa novo kada je u pitanju Alegri koji od kako se vratio u redove Stare dame neguje defanzivan stil fudbala.
Na poslednjih pet mečeva Bjankoneri su ostvarili čak četiri trijumfa, uz taj remi u prošlom kolu, a ono što takođe treba istaći je da je Juventus trenutno najbolji domaćin u ligi.
Na strani je na šest odigranih mečeva drugoplasirana ekipa na tabeli ostvarila četiri trijumfa, uz jedan remi kod Atalante, i jedan neočekivani poraz kod Sasuola, koji je drugu godinu zaredom bio koban za Juve.
Kadrovska situacija u Juventusu se polako ali sigurno popravlja, pa Masimilijano Alegri za ovaj susret protiv Monce pored duže odsutnih Pogbe i Fađolija, neće moći da računa samo još na De Šilja, koji sve i da je spreman skoro sigurno ne bi bio u prvoj postavi za ovo teško gostovanje kod Monce.

Naš predlog

Pošto je Monca dva puta prošle sezone u prvenstvenim mečevima bila bolja od Juventusa, dok je Juve slavio u Kupu, deluje da je u pitanju jedan veoma težak meč za prognoziranje.
Ako smo na nešto navikli od Stare dame to je da se sa ovako teških gostovanja ove sezone vraća trijumfalno, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.05
.

Ne treba ovde zaista očekivati previše golova, pošto je poznato na koji način tim iz Torina igra u poslednje vreme, a upravo on će i diktirati tempo na ovom susretu u Monci, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.

Za kraj, možda je i idealno da probate sa kombinacijom igara X2&0-2, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.21 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.