DERBI DANA: Partizan – Vojvodina: Četa Igora Duljaja na ozbiljnom ispitu protiv raspoložene Voše!

Ekipa Partizana će nakon šokantnog poraza na domaćem terenu od TSC-a (0:4) u okviru 17. kola dočekati Vojvodinu koja je u prethodnom kolu takođe poražena i to od Crvene zvezde (1:2). Meč je na programu od 15 časova i 30 minuta.

Partizan: Vrlo bitan meč!

Neko će reći da se dešava, dok će drugi reći da je bilo je lijepo dok je trajalo, samo što su to u oba slučaja krajnje tačke navijačkog raspoloženja, ne baš adekvatne da pokažu stanje u Partizanu posle prvog poraza u Superligi, pošto je TSC očitao lekciju crno-bijelima (0:4) i prekinuo trijumfalni niz započet posle meča sa istim rivalom, ali u Bačkoj Topoli.
Po eliminaciji iz Evrope, Partizan je našao način da se uspravi i da dobija utakmice. Nekad srećno, nekad spretno, često zasluženo, ali u poslednje vrijeme mu baš i ne ide u skladu sa očekivanjima. Traje skoro mjesec dana. Početkom novembra je gostovao u Ubu i uz dosta muke savladao Jedinstvo za plasman u osminu finala Kupa Srbije, onda je u Novom Pazaru odigrao, do tog trenutka, najskromniju partiju u borbi za bodove i najviše zahvaljujući uticaju golmana Aleksandra Jovanovića sačuvao rano stečenu prednost, zatim je preživeo već viđeni kiks protiv Čukaričkog, kad je u nadoknadi mladi Mihajlo Ilić poentirao za veliku radost. I umjesto da to, kao nekoliko puta ranije, bude pokretač timu pred sudar sa TSC-om, lider na tabeli je izgledao umrtvljeno 90 minuta na svom stadionu, šansu nije stvorio, a način na koji je primio tri gola (jedan direktno iz kornera, dva posle centaršuteva iz ugla) sugeriše da nešto nije u redu.
Kao da promaja duva kroz Partizanov tim i možda je dobro da je ovaj poraz došao u ovom trenutku. Najjednostavniji način da se ona zaustavi jeste da se suzbiju redovi i tako spriječe dalja oštećenja. Zato u sedmici iščekivanja duela sa Novosađanjima – a u poslednje vrijeme su i oni opasni – trener Igor Duljaj i saradnici moraju da pronađu ili dovoljno uvjerljiv model defanzivne postavke ili pojedinca sposobnog da poveže redove. Na primjer, nije bilo tako davno, do prije samo dvije sedmice, kad je golman Jovanović brojao minute do rekorda Mladena Božovića, što znači da je i dalje najbolji ljetnji novajlija, štoperi Svetozar Marković i Mihajlo Ilić su znali da daju golove, a usput djeluju dovoljno skladnu u nizu od šest susreta bez kapitulacije, djelovalo je i da je i bekovski par uvjerljivi nego na početku sezone. To samo pokazuje da crno-bijeli mogu. Kao što su mogli i napred dugo, ali isto tako je uočljvo da su u Novom Pazaru i protiv Čukaričkog dali po gol i stali, a TSC-u nisu ni čestitu šansu stvorili, što ukazuje da je, problem, možda na drugoj strani terena.
I dalje je lider. Kao zaostavština skoro idealnog početka sezone u domaćim okvirima. Velike ekipe jedan poraz, kao što je bio ovaj neprijatni od TSC-a tretiraju kao opomenu, pa će biti zanimljivo kako će igrači reagovati u meču sa Vojvodinom!

Vojvodina: Tradicija nije na njihovoj strani!

Nije dobro tim iz Novog Sada otvorio sezonu i čini se da sada nakon 16. odigranih kola mogu biti itekako zadovoljni plasmanom na tabeli. Sa 22 osvojena boda trenutno su na 6. mjestu na tabeli, a ono što svakako valja napomenuti je da sa 26 primljenih golova imaju drugu najgoru odbranu u ligi.
Nakon serije dobrih rezultata Vojvodina je u prošlom kolu dočekala aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu i ponovo se ispostavilo da je tim iz Beograda preveliki zalogaj za njih. Prošlo je više od deset godina od kada je Vojvodina poslednji put na svom “Karađorđu” osjetila slast trijumfa nad Crvenom zvezdom (3:0). Iako su se u taboru Lala nadali da, na krilima pobjede nad TSC-om u Bačkoj Topoli (2:1), konačno mogu da uzmu mjeru šampionskom timu u svom Novom Sadu, domaćini su upisali novi poraz (1:2).
Držala se Vojvodina dobro u prvom dijelu igre, posebno stručni štab Stare dame može da raduje prava reakcija ekipe nakon rano primljenog pogotka.
Još jednom se u redovima Vojvodine istakao Radomir Milosavljević, koji je ozbiljno podigao formu u odnosu na lane, pa u poslednje vrijeme često trese protivničke mreže, iako mu to kao zadnjem veznom nije primarni zadatak. Upravo preko njega je Voša uzvratila gostima i udahnula vazduh, kada se Milosavljević lijepo ubacio iza leđa Zvezdinih defanzivaca i sjajan pas Đorđa Crnomarkovića sproveo u mrežu. Bio je to njegov četvrti pogodak u ovoj sezoni.
Sa druge strane, za brigu je veoma loše izdanje lijevog beka Gurama Giorbelizdea koji je ljetos stigao u Novi Sad – koji je bio najslabija karika novosadskog kolektiva u derbiju protiv Crvene zvezde. Prvi gol primljen je po njegovoj strani, a amaterski je reagovao kod drugog pogotka, kada nije počistio loptu sa pet metara, iz čega se rodio – ispostavilo se – pobjedonosni gol Zvezde.
Ako bi neko u taboru Stare dame da traži alibi, treba napomenuti da je Vojvodinu dosta omela povreda Mateusa Indija, standardnog zadnjeg veziste, koji je od početka sezone pružao kvalitetne partije i nagovjestio da je Uprava napravila pravi potez kada ga je dovela u tim. Morao je Brazilac van igre već u 25. minutu, kada ga je zamjenio Norman Kembel.
Staru damu iz Novog Sada ponovo čeka još jedan veoma težak meč, pošto će u samo 7 dana odigrati duele sa najkvalitetnijim timovima u ligi. Tradicija nije na njihovoj strani, a ona kaže da su na poslednjih 7 uzastopnih gostovanja na stadionu Partizana svaki put poraženi! Poslednji put su na JNA slavili davne 2016. godine.

Naš prijedlog

Favorit u ovom meču je očekivano ekipa Partizana, kvota na njihovu pobjedu je 1.50 u MeridianBet kladionici, dok se pobjeda gostiju plaća kvotom 6.70.

Mišljenja smo da će ovo biti jedan veoma efikasan meč pa vam prema tome predlažemo igru 3+ po kvoti 1.70 u MeridianBet kladionici, takođe izvjesno je da će Partizan svim snagama napasti u pokušaju da osvoje nova 3 veoma važna boda, pa je i prelaz 1/1 po kvoti 2.20 veoma primamljiv tip. Za vas koji jurite nešto veću kvotu predlažemo igru 1&4+ po kvoti 3.70 u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.