Najava i analiza: Premijer liga, 15. kolo: Vila je spremna da sruši i Siti, Tobdžije mogu da nakrive ”šešir” i posle vikenda, Junajted i Čelsi se sećaju bivših dana

premijer liga

Još nam se nisu slegli utisci od prethdnog kola odigranog za vikend, a već nas čeka vanredna runda u engleskoj Premijer ligi. Poznato je da su decembar i januar udarni meseci u najkvalitetnijm fudbalskom takmičenju na svetu, pa očekujemo da se isto dogodi i sada. U subotu u nedelju je odigrano 14. kolo a na 10 utakmica postignuto je 38 golova. Posebno su strelci bili inspirisani u nedelju kada su na 5 utakmica viđena 24 gola, jedan je falio za pet u proseku. U vanrednom kolu koje se igra u tri dana najzanimljivije će biti u Birmingemu gde Aston Vila dočekuje Mančester Siti, ali i na Old Trafordu u okršaju Junajteda i Čelsija, koji su ipak u drugom planu ove sezone. Kvote iz najave važile su u vreme sastavljanja predloga.

Vulverhempton – Barnli – 1 @ 1.90 u Mozzartbet

Vukovi imaju dva vezana poraza, doduše oba na strani, ali ne bi bilo dobro da taj niz produžuju. Čini nam se da imaju idealnog rivala za prekid, u goste im dolazi Barnli, tim sa samog začelja tabele, tačnije sa pretposlednjeg mesta. Međutim, Klaretsi su u subotu odigrali najbolji meč u sezoni i ispratili direktnog konkurenta Šefild junajted sa Turf Mura sa četiri lope u mreži. Bio je to prvi meč koji nisu izgubili pred svojim navijačima, s obzirom da su prethodnih sedam napuštali pognute glave. Sada Vensan Kompani i ekipa Barnlija mnogo lakše dišu iako je opstanak još jako dalke, a i izlazak iz zone ispadanja. Vulverhempton je igrao solidno u prethodna dva meseca ali je pobedio samo Totenhema i to posle preokreta u sudijskoj nadoknadi. Treba im jedan minrniji meč i trijumf bez stresa. Čini nam se da je to ovaj. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.90.

Luton – Arsenal – x2,0-3 @ 1.80 u Meridianbet

Tobdžije su se domogle liderskog mesta i ljubomorno ga čuvaju. Posle pomalo srećne pobede nad Brentfordom u gostima, u subotu su slavili protiv Vulverhemptona na svom terenu takođe sa samo golom razlike, ali su kontrolisali igru i rezultat tokom celog meča. Sada ne idu daleko, putuju u londonsko predgrađe na Kenivort Roud u Lutonu. Domaćin je uspeo da se privikne na igru u eliti i sada je samo pitanje da nisu zakasnili sa aklimatizacijom. Još uvek drže glavu iznad vode, van su zone ispadanja, ali samo zbog oduzimanja bodova Evertonu od strane Saveza. Ako žele da i naredne sezone budu deo Premijer lige, u kojoj su debitanti, moraće dosta da se pomuče i osvajaju bodove i protiv ekipa koje su bolje od njih, kao što je i Arsenal. Poslednji put su se Luton i Arsenala sastali krajem 1991. godine kada su Šeširdžije igrale u najjačem rangu Engleske, ali se to takmičenje tada nije zvalo Premijer liga. Luton je osvojio bod protiv Liverpula i pobedio Palas na svom terenu u poslednja dva meča, pa je to razlog za optimizam pred dolazak lidera. Tobdžije igraju čvrsto na strani i primile su samo tri gola u gostima, dva od Čelsija i jedan od Njukasla. U tim utakmicama nisu ni pobedili. Naš predlog je mali broj golova u duplu šansu na goste. Za x2,0-3 kvota je 1.80 u kladionici Meridianbet.

Brajton – Brentford – T12+ @ 1.80 u MaxBet

Galebovi nisu uspeli da ostanu neporaženi na Stamford bridžu, mestu gde su igrali odlično u prethodnih nekoliko sezona. Čak ni činjenica da je Čelsi igrao sa igračem manje čitavo drugo poluvreme nije pomogla Brajtonu da se vrati na jug makar sa bodom. Ipak, ono što je najbitnije ekipa trenera De Zerbija igra i dalje efikasno i na gol više, a to je ono što dovodi publiku na stadione. U univerzitetski centar Engleske u vanrednom kolu stiže Brentford. Londonski tim se malo stabilizovao posle kraće krize i nakon poraza od Arsenala i Liverpula savladao Luton na svom Komjunitiju. To je Pčelicama bio četvrti trijumf u poslednjih pest rundi i sada su na tabeli na 11. mestu sa 19 bodova. Prošle sezone smo u Brajtonu gledali festival golova u sudaru ova dva tima, a meč je okončan remijem 3:3. Brajton je na svom Ameksu gospodar i uvereni smo u to da će makar dva puta pogoditi mrežu gostiju. Za T12+ kvota u kladionici MaxBet iznosi 1.80.

Kristal Palas – Bornmut – 1 @ 2.25 u SuperBet

Sekundi su nedostajali da Bornmut veže tri pobede u Premijer ligi. Nismo sigurni da se to ikad dogodilo za vreme dok su igrali u eliti, a mrzi nas da proveravamo, kad se već nije desilo. Uglavnom mogu da budu prezadovoljni sa 7 bodova iz tri meča, pobedama nad Njukaslom i Šefildom i remijem sa Aston Vilom u nedelju. Još je važnije da su na te tri utakmice dali čak sedam golova i da prednjači odlični Solanke sa već 7 golova u ligi. Neće Trešnjicam abiti lako na Selhurst parku protiv Palasa. Međutim, samopouzdanje koje su stekli može biti veliki benefit a i to što su se odmakli iz opasne zone svakako pokaže da budu opušteniji. Bornmut je tek 16. ali sa solidnom prednošću u odnosu na timove iz zone ispadanja. Palas ko Palas, opet je u sredini tabele, doduše sada više ka dnu, ali se čini da navijačima preti još jedna ”dosadna” sezona. U prethodnih sedam kola Orlovi su pobedili samo jednom, a na svom terenu ne znaju za trijumf na poslednja četiri meča. Vreme je za pobedu Palasa a za jedinicu se dobija koeficijent 2.25 u kladionici SuperBet.

Fulam – Notingem Forest – 1 @ 2.05 u Mozzartbet

Kolibari su na Enfildu napisali disertaciju na temu kako od gotovog napraviti veresuju za samo 100 sekundi. Igrali su odlično protiv Liverpula, dva puta stizali prednost rivala a onda i poveli 10 minuta pre kraja. Međutim, u samo dva minuta, 87. i 88. domaćin je postigao olove i stigao do pobede. Šteta za Fulam koji je mogao da veže drugi trijumf sa tri postignuta gola nakon pobede u meču sa Vulverhemptonom. Redsi su, po kvalitetu, u ovom trenutku nedostižni za Fulam, pa će oni bodove tražiti u duelima sa sebi sličnim rivalima. Jedan od takvih je Notingem Forest. Šumari su u seriji od tri uzastopna poraza a u prethodnih deset kola imaju samo jednu pobedu, protiv Aston Vile na svom Siti Graundu. Ova dva tima su jedan do drugog na tabeli, s tim da Fulam ima dva boda više na svom kontu. Prošle sezone su se prvi put odmerili u Premijer ligi a oba meča pripala su Fulamu. Verujemo da će i sada Kolibari biti bolji a adut im je i igranje na svom Krejven Kotidžu. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.05.

Šefild junajted – Liverpul – 2,2-4 @ 2.12 u Meridianbet

Ne piše se dobro Oštricama pred dolazak Liverpula koji se vratio iz mrtvih u meču sa Fulamom i osvojio tri kapitalna boda za ostanak na drugom mestu na tabeli. Liverpul igra znatno slabije u gostima ove sezone i bez pobede je na strani u poslednja četiri meča. Na ukupno sedam gostovanja u Premijer ligi u aktuelnom prvenstvu Redsi su pobedili dva puta, Njukasl i Vulverhempton. Da su bili bar malo uspešniji sada bi oni predvodili premijerligaški karavan, ali ni zaostatak od dva boda za Arsenalom nije prevelik. Stresan je meč sa Fulamom bio za sve navijače tima sa Enfilda i sigurno je da ne priželjkuju nešto slično na Bramal Lejnu u Šefildu. Domaći Junajted je na poslednjem mestu na tabeli, u subotu su izgubili derbi začelja protiv Barnlija sa čak 4:0 i u dosta turobnom raspoloženju čekaju jedan od najboljih engleskih timova. Možda Jorkširci baš sada ”kliknu”, a možda im se ponovi kataklizma kao u meču sa Njukaslom koji su pred svojim navijačima izgubili sa 8:0. Gosti su veliki favoriti i predlažemo dvojku uz golove. Za 2,2-4 kvota u kladionici Meridianbet iznosi 2.12.

Aston Vila – Mančester Siti – GG4+ @ 2.55 u MaxBet

Po svemu na Vila parku se igra derbi vanrednog kola. Meč bi imao još veću draž da su akteri slavili pobede u nedelju, ali je Siti primio gol u finišu i ostao bez trijumfa protiv Totenhema, dok je Vila stigla do boda kasnim golom u Bornmutu. Građani imaju tri vezana remija u tri derbija u Premiejr ligi. Po bod su osvajali protiv Liverpula Totenhema na svom Etihadu, kao i na Stamford Bridžu protiv Čelsija. Sada imaju tri boda zaostatka za Arsenalom i moraće malo da pričekaju sa povratkom na vrh. Utakmicom u Birmingemu završava se pakleni deo rasporeda za njih i do Nove godine imaju mnogo lakše rivale. Igraće utakmice protiv Lutona i Evertona na strani, te sa Kristal Palsom i Šefild junajtedom u Mančesteru. Pored prvenstvenih mečeva čekaju ih gostovanje u Beogradu u Ligi šampiona i okršaj sa Hadersfildom u Fa kupu. Prvi ozbiljan ispit je gostovanje u Njukaslu polovinom januara. Vila je na samo bod manje od Sitija, oni su na svom terenu fantastični i imaju 10 pobeda u 11 utakmica, računajući sva takmičenja. Taj jedan poraz doživeli su u EFL kupu od Evertona. U prvenstvu su maksimalni na Vila parku i daju veliki broj golova, niko nije otišao iz Birmingema bez tri lopte u mreži. Za duel sa Sitijem smo sigurni u novu goleadu, a za GG4+ kvota u kladionici MaxBet iznosi 2.55.

Mančester Junajted – Čelsi – GG @ 1.57 u SuperBet

Potpuno neočekivano Čelsi je počeo da igra utakmice sa ogromnim brojem golova. Na poslednja četiri meča Plavci su dali 12 a primili 8 golova. Prosek je od pet pogodaka po utakmici u kojoj je jedan od aktera tim sa Stamford Bridža. Sve to nije donelo neki veliki napredak na tabeli iako su dali po 4 gola Sitiju i Totenhemu. Izgubilis u u Njkaslu sa 4:1, a u nedelju su pobedili Brajton na svom terenu sa 3:2 i pored činjenice da su drugih 45 minuta igrali sa igračem manje. Potvrđuje se ono što smo nagoveštavali, ovaj Čelsi ima sjajnu budućnost, samo treba biti strpljiv i ne rušiti ovaj tim. Možda se rezultati neće videti ove sezone, ali koliko sledeće verujemo da će Plavci opet biti u vrhu i u Ligi šampiona. Na gostovanje Junajtedu idu po bodove. Zašto i ne bi, na Old Trafordu su ove sezone pobeđivali timovi sa mnogo manjim kvalitetom od njihovom. S druge strane Crveni đavoli su imali nekih dobrih partija u gostima, ali su se pred svojim navijačima konstantno mučili, ne samo u Premijer ligi. Poraz u Njukaslu dodatno je naborao čelo Ten Hagu i njegov tim, a i on, nemaju sada prostora za bilo kakav kiks. Ostaće na klupi Holanđanin sigurno do završetka grupne faze Lige šampiona, a da li će i kasnije voditi Junajted, to je drugo pitanje i odgovor zavisi od ishoda u tom takmičenju. Odigrajte igru gol-gol na ovom meču koji bi u prethodnim sezonama bio apsolutni derbi kola, ali sada to nije. Za GG kvota je 1.57 u kladionici SuperBet.

Everton – Njukasl – 2 @ 2.40 u Mozzartbet

Da stalno igraju u gostima fudbaleri Evertona bi sigurno bili van zone ispadanja i pored kazne Saveza od 10 bodova. Na 7 utakmica na strani Karamele su pobedile četiri puta, uključujući subotnji trijumf u Notingemu, dok su na svom Gudisonuslavili samo jednom u istom broju mečeva. Da im Savez nije oduzeo 10 bodova zbog kršenja finansijskoj fer-pleja sada bi Everton bio na 12. mestu sa 17 bodova, a ne u zoni ispadanja sa samo 7. Sada je timu Šona Dajša svaki meč kvalifikacioni i trudiće se da što pre izađu iz ovakve situacije. Moraju da idu meč po meču i da kao u Notingemu igraju isključivo na rezultat. U goste im dolazi Njukasl koji je ove sezone pobedio samo jednom na strani u prvenstvu, i to je ona čuvena pobeda u Šefildu protiv Junajteda sa 8:0. Imaju još jedan gostujući trijumf u EFL kupu, opet protiv Junajteda, ali onog mančesterskog. Na svom Sent Džejms parku su goropadni, padali su ove jeseni na njemu i PSŽ, Siti, Arsenal, Čelsi i Mančester Junajted. Na Gudisonu će gosti biti favoriti i predlažemo njihovu pobedu. za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 2.40.

Totenhem – Vest Hem – GG3+ @ 1.80 u SuperBet

Još jedan prestonički derbi čeka nas na završetku ovog kola. Na Vajt Hart Lejnu Totenhem dočekuje Vest Hem. Oba tima su za vikend odigrala nerešeno, ali su pevci mnogo zadovoljniji sa 3:3 na Etihadu protiv Sitija, nego Čekićari sa ”mršavih” 1:1 protiv Palasa na svom stadionu. Postekogluovom timu je bilo važno da prekinu niz od tri uzastopna poraza u prvenstvu a to su morali da urade na najtežem mogućem mestu, na stadionu aktuelnog engleskog i evropskog šampiona. Iako desetkovani povredama Sparsi su osvojili bod protiv Sitija a za to su morali da daju čak tri gola. Sačuvali su priključak u odnosu na vodeće ekipe, mada je Arsenal sada umakao na 6 bodova razlike. Vest Hem igra bolje u Evropi nego na Ostrvu, a u prvenstvu su trenutno tek deveti. Vest Hem je pobedio na ovom stadionu još pre više od četiri godine, pa verujemo da bi i sada Čekićari bili zadovoljni jednim bodom. Domaćin sigurno ne bi, za njih je pobeda imperativ bez obzira u kakvom sastavu budu istrčali. Pevci uvek igraju na gol više i ovo je jedan od mečeva u kome možete očekivati golove i to na obe strane. Naš predlog je GG3+ sa koeficijentom 1.80 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.