TIP DANA: Marsej – Lion: Lion kao slepi putnik stiže u luku u Marseju!

U sredu nas očekuje veoma zanimljiva ponuda, a ovaj dan nam donosi i zaostali duel francuskog prvenstva, u kom će snage odmeriti Marsej i Lion.
I jedna i druga ekipa ima dosta problema ove sezone, a u daleko goroj situaciji je Lion, koji se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli i kako sada stvari stoje vrlo lako se može dogoditi da francuskog velikana naredne sezone gledamo u Ligi 2.
Početak susreta između dva ljuta rivala je zakazan za 21h.

Marsej: Očekivali smo dosta više!

Marsej je prošlu sezonu završio na poziciji broj tri, što je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde se nažalost francuski predstavnik nije proslavio, pošto je u trećem kolu mimo svih očekivanja eliminisan od grčkog Panatinaikosa, pa je samim tim odmah na startu sezone tim sa Velodroma ostao bez svog primarnog cilja, a to je naravno plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Morali su u klubu da se zadovolje sa Ligom Evrope, a kada smo već kod ovog takmičenja treba istaći da se u ovom trenutku francuski predstavnik nalazi na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Brajton, i ono što treba napomenuti je da su ova dva tima već obezbedila plasman u nokaut fazu, jedino ostaje da se vidi koji tim će direktno u osminu finala, a koji će morati da zadovolji sa šesnaestinom finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
U prošlom kolu Liga Evrope su Marsej i Ajaks odigrali jedan fantastičan meč na Velodromu, na kom smo videli čak sedam pogodaka, a na kraju je francuska ekipa slavila sa 4:3, i to golom Obamejana iz penala u trećem minutu sudijske nadoknade.
Sve to je slaba uteha za sve navijače slavnog francuskog kluba, pošto Marsej igra jako loše u ovogodišnjem izdanju Lige 1, a to nam najbolje govori i tabela koja nam pokazuje da se ovaj tim nalazi na devetom mestu na tabeli uz čak šesnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ.
Na poslednjih pet mečeva tim sa Velodroma je ostvario samo jedan trijumf, dva remija i isto toliko poraza, i sigurno je da ovaj klub predstavlja jedno od najvećih razočarenja dosadašnjeg toka sezona, a valja podsetiti da je Marsej i ovog puta imao najviše moguće ciljeve.
Ruku na srce, u prošlom kolu su izabranici Đenara Gatuza konačno odigrali jedan dobar meč pred svojim navijačima i bez većih problema savladali ekipu Rena, a taj duel je završen rezultatom 2:0, uz novi pogodak Obamejana koji u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou.
Poslednji međusobni meč između Marseja i Liona je odigran pre skoro osam meseci na stadionu Liona, a na tom duelu je slavio tim sa Velodroma rezultatom 1:2, uz autogol Gusta u poslednjim trenucima susreta.
Za kraj, što se tiče partija na domaćem terenu, do sada je Marsej odigrao šest susreta na svom stadionu i još uvek ne zna za poraz, a u tom periodu je nekadašnji šampion Francuske ostvario četiri trijumfa uz dva remija.

Lion: Francuski velikan u veoma teškoj situaciji!

Ako smo za Marsej govorili da ima baš dosta problema u dosadašnjem toku ovogodišnjeg izdanja francuske Lige 1, šta tek reći za Lion?
Krenimo redom. Francuski velikan se prošle sezone nije proslavio, a na kraju je ova ekipa morala da se zadovolji sa sedmom pozicijom na tabeli, što dalje znači da Lion ponovo nije izborio plasman u neko od evropskih takmičenja, što je pre sezone bio primarni cilj.
Na početku ove sezone je nekadašnji šampion Francuske imao ogromne ambicije, a svi u klubu su mislili da će Lionu biti dosta lakše što će biti fokusiran samo na Ligu 1, međutim, deluje da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će se Lion nakon trinaest odigranih mečeva nalaziti na katastrofalnom poslednjem mestu na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova.
Poražavajuće zvuči podatak da je tim koji se pre samo nekoliko dana zahvalio na saradnji Fabiju Grosu do sada odigrao trinaest mečeva u prvenstvu i ostvario samo jedan trijumf, uz četiri remija, ali i čak osam poraza, a koliko zapravo loše izgleda taj podatak treba posmatrati i kroz prošlu sezonu kada je francuski velikan na kraju šampionata imao samo četiri poraza više.
Na poslednjih pet mečeva Lion je ostvario samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa izgubila na gostovanju kod Lansa, koji kako vreme prolazi tako počinje da podseća na onu ekipu iz prošle sezone, koja je kao što dobro poznato stigla do vicešampionske titule.
Taj duel je završen rezultatom 3:2, a treba biti realan pa priznati da je i pored poraza to bila jedna od najboljih partija Olimpika u poslednjih nekoliko meseci.
Gosti su prvi došli do vođstva, ali je domaćin koji generalno igra sjajno na domaćem terenu došao do preokreta. Nadu gostima dao je O’ Brajan u 72. minutu susreta, ali je samo dva minuta kasnije Frankovski doneo novu prednost domaćoj ekipi i ispostavilo se da je to bilo i sve na tom meču, iako je Lion do poslednjeg minuta napadao, ali bez konkretnih prilika za postizanje gola.
Pre toga je Lion poražen na svom terenu protiv Lila, i upravo nakon tog susreta se uprava kluba zahvalila Grosu koji je pre oko mesec dana napadnut od strane huligana i tom prilikom je umalo ostao bez oka.
Za kraj, na gostovanjima je do sada nekadašnji šampion Francuske odigrao šest mečeva i ostvario samo jedan trijumf, jedan remi i čak četiri poraza.

Naš predlog

Malo je reći da se radi o jednom izuzetno teškom duelu za prognoziranje, a na sve to smo već napomenuli da se i jedni i drugi nalaze u veoma teškoj situaciji i da su im bodovi preko potrebni.
Pre svega, odbrana je slabiji deo i jedne i druge ekipe, pa nas vrlo verovatno na Velodromu očekuje jedan duel sa dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.77.


Nekako je utisak da bi možda bilo previše kada bi “fenjeraš” izgubio i na ovom meču protiv jednog od svojih najljućih rivala i zato vam hrabro savetujemo da se fokusirate na duplu šansu X2, a sve to uz kvotu 2.13.

Lion je u poslednjem kolu protiv Lansa počeo da pokazuje znake živosti i pored poraza, a vrlo lako se može dogoditi da nekadašnji šampion Francuske i na ovom gostovanju postigne dva ili više pogotka, pa hrabro preporučujemo igru G2+ uz fantastičnu kvotu 3.50 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.