Najava i analiza: Bundesliga, 14. kolo: Lajpcig u Dortmundu, Bajern u bankarskom centru po kredit za novu Salataru, Farmaceuti brane tron u Štutgartu

Bliži se kraj prvog dela sezone i videćemo koja je ekipa dočekati božićne i novogodišnje praznike na vrhu. Najveće šanse imaju Leverkuzen i Bajern, dok se tome može nadati i ekipa Štutgarta, a malo je verovatno da bi to mogli da budu Lajpcig i Dortmund. U ovom kolu derbi se igra u Dortmundu gde gostuje Lajpcig, ali i na Mercedes Benz Areni u Štutgartu gde gostuje vodeći Leverkuzen, dok neće biti prijatno ni Bajernu u Frankfurtu. Kvote iz najave bile su aktuelne u trenutku pisanja analize.

Hofenhajm – Bohum – 3+ @ 1.53 u MaxBet

Domaći tim je i dalje na samo jednoj pobedi na svom terenu od početka sezone. Čak četiri puta je Hof poražen u Sinshajmu i još jednom je igrao nerešeno. Da su približno bili uspešni pred svojim navijačima kao i na strani, Hofenhajm bi bio mnogo bolje plasiran od sadašnjeg šestog mesta. Ipak, posle pet uzastopnih pobeda u gostima Hof je u prethodna dva meča na strani ostao bez trijumfa i osvojio samo jedan bod ukupno. Možda je to nagoveštaj male krize a da li je tako videće se u duelu sa Bohumom. Gosti su u dobroj formi, najboljoj od starta sezone. Pet kola Bohum nema poraz, imaju tri remija i dve pobede pa su na tabeli na 12. mestu, što je sasvim zadovoljavajuće za ekipu kojoj je glavni i prevashodni cilj ostanak u ligi. Naš predlog su golovi, izbegnite konačan ishod, a za 3+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.53.

Ajntraht – Bajern – 2,3+ @ 1.76 u Meridianbet

Orlovi i Bavarci imaju nešto zajedničko u ovoj sezoni, i jedni i drugi su iz DFB kupa ispali od Sarbrikena, tima iz treće lige. Bajern je u Sarbrikenu izgubio u drugom kolu a isto se dogodilo Ajntrahtu pre tri dana u okviru trećeg kola. Sigurno je da je taj poraz ostavio trag na ekipu iz Frankfurta pošto im je kup bio šansa da izađu u Evropu, i u kom su prošle sezone igrali u finalu. Za razliku od Bajerna, koji se fokusira i na Ligu šampiona, Ajntraht je i dalje u Ligi konferencija, koja mu je sada, pored Bundeslige, ostala jedino takmičenje za nastavak sezone. Trenutno su u lošem momentumu, imaju četiri vezana poraza, dva u prvenstvu i po jedan u Ligi konferencija i DFB kupu. Zanimljivo je da je Bajern u dva svoja poslednja meča dao samo jedan gol. Pobedili su u Kelnu sa 1:0 a u Ligi šampiona su remizirali sa Kopenhagenom na Alijanc areni bez golova. Prošle sezone, na početku prvenstva, Bajern je u Frankfurtu slavio sa čak 6:1, ali je Ajntraht na proleće osvojio bod u Minhenu. Smatramo da će Bavarci slaviti u bankarskom centru Evrope i da će na meču pasti makar tri gola. Za 2,3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.76.

Hajdenham – Darmštat – 1 @ 2.10 u SuperBet

Prvi okršaj Hajdenhajma i Darmštata u Bundesligi je pred nama. Ova dva tima često su vojevala u Cvajti, a proletos su zajedno ušli u eliti, Darmštat po drugi put a Hajdenhajm prvi put u svojoj istoriji. Posle nešto više od trećine prvenstva malo se bolje snašao Hajdenhajm, utoliko što ima dva boda više na kontu. Ljiljani iz Darmštata su na 16. mestu, onom koje vodi samo u baraž, dok je Hajdenhajm sa 11 bodova na 14. poziciji. Gosti ne mogu da budu zadovoljni svojim rezultatima u poslednjih mesec i po, nisu slavili na šest poslednjih utakmica, a imaju samo dva remija i čak četiri poraza. Nije preterano uspešan bio ni domaćin ovog meča. Hajdenhajm je u poslednjih sedam kola izgubio čak pet puta, jednom pobedio i jednom remizirao. Prošle sezone u Cvajti Hajdenhajm je slavio pred svojim navijačima minimalnim rezultatom, dok je u Darmštatu bilo 2:2. Prednost dajemo domaćem timu i predlažemo jedinicu sa koeficijentom 2.10 u kladionici SuperBet.

Union Berlin – Menhengladbah – GG @ 1.63 u Mozzartbet

Verovali ili ne fudbaleri Uniona su poslednji put pobedili 26. avgusta. Tada su slavili u Darmštatu sa 4:1 i ko je mogao da pretpostavi da nakon toga, evo sve do skoro polovine decembra, neće imati trijumf, ni u prvenstvu a ni u Ligi šampiona ili DFB kupu. U međuvremenu je došlo i do promene trenera, legendarni Urs Fišer, čovek koji je Šumare uveo u elitu a kasnije i u Ligu šampiona, morao je da ode. Nekih velikih pomaka nema ni sada kad je na klupi Hrvat Nenad Bjelica, mada su Berlinci u dve utakmice bez poraza, remizirali su sa Augzburgom u ligi i Bragom u Ligi šampiona. Pred meč sa Menhengladbahom, koji se plasirao u četvrtfinale DFB kupa, pred Unionom je imperativ pobede. Berlinci su poslednji na tabeli, imaju samo 7 bodova do sada, ali smo ubeđeni da imaju dovoljno kvalitetat tim da se izbore s problemima. Borusija je u dobroj formi, ne samo da su izbacili Volfsburg iz kupa, već su u prvenstvu pobedili tri puta u poslednjih pet kola, uz po jedan remi i poraz, i to od imenjaka u Dortmundu. Naš predlog je igra gol-gol sa kvotom 1.63 u kladionici Mozzartbet.

Verder – Augzburg – 1 @ 2.45 u SuperBet

Utakmicu na Vezeru rivali čekaju u različitom raspoloženju. Gosti su bez poraza već šest kola i to sa četiri pobede i samo dva remija, dok Verder ima četiri vezana meča bez pobede i dva poraza iza sebe bez postignutog gola. Zeleni su pobedili samo Union u poslednjih osam utakmica i dobro je po njih da još uvek nisu skliznuli u zonu ispadanja. Mora se priznati da su u dva prethodna kola fudbaleri tima iz Bremena imali teške rivale, dočekali su Leverkuzen i gostovali u Štutgartu, pa porazi nisu katastrofa za njih. Već protiv Augzburga ne bi smeli da izgube jer bi lako mogli da odu ispod crte. Gosti su se razigrali, poslednji poraz doživeli su pre dva meseca ali i dalje mnogo bolje igraju na svom terenu nego na strani. U gostima imaju samo jednu pobedu, ostvarili su je u Hajdenhajmu sa 5:2, uz tri poraza i dva remija. Bodovi iz ovog meča su Verderu značajniji, i mi očekujemo da oni iskoriste domaći teren i prekinu loš niz rezultata. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija kvota 2.45.

Volfsburg – Frajburg – T12+ @ 1.95 u MaxBet

Frajburg je u novembru stabilizovao formu, doživeli su samo jedan poraz u šest utakmica, računajući i Bundesligu i Ligu Evrope. U evropskom takmičenju su trijumfom od 5:0 protiv Olimpijakosa osigurali proleće u Evropi a o prvom mestu u grupi odlučiće utakmica sa Vest Hemom u četvrtak. Što se Bundeslige tiče Frajburg se polako vraća u vrh, za sada su na 8. mestu, ali ne sumnjamo da će se boriti za novi izlazak u Evropu. Volfsburg je u lošem raspoloženju, u prethodnoj sedmici su dođiveli dva neuspeha, prvo su poraženi u Bohumu Bundesligi a onda ispali i iz DFB kupa nakon gostovanja u Menhengladbahu. Vukovi se i dalje uzdaju u svoj teren gde su pobedili četiri puta na šest utakmica. Na strani su pobedili samo jednom i to je glavni razlog zašto su loše plasirani. Frajburgu je bio dobvoljan jedan gol protšle nedelje da odnesu sva tri boda iz Majnca, ali teško da bi se nešto slično moglo dogoditi u gradu automobila. Naš predlog je domaćin daje dva gola, a za T12+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.95.

Dortmund – Lajpcig – GG4+ @ 2.25 u Mozzartbet

Ovo je svakako derbi kola mada ima još zanimljivih utakmica u kojima se sastaju ekipe iz gornjeg dela tabele. Milioneri i Bikovi su prethodnih sezona odigrali niz važnih i uzbudljivih duela, a u prethodn dve sezone uspešniji je Lajpcig koji je dobio četiri od pet međusobnih okršaja, računajući i poslednji koji je odigran u DFB kupu. Mnogo kikseva su u ovoj szoni imali i jedni i drugi u prvenstvu dok su mnogo bolje partije pružali u Ligi šampiona. To je znak da kvalitet poseduju, ali da to nije uvek dovoljno da slave u Bundesligi. U poslednjem meču grupne faze Lige šampiona Lajpcig dočekuje Jang Bojs dok će Borusija igrati protiv PSŽ-a, a u tom meču im je bod dovoljan za osvajanje za prvog mesta. Dortmund je u sredu poražen u Štutgartu u DFB kupu, to im je drugi poraz od Jarčeva u manje od mesec dana, s obzirom da su izgubili i prvenstveni meč na Mercedes Benz areni. Prošle nedelje su igrali mnogo bolje na Baj areni u Leverkuzenu gde im je pobeda izmakla u samom finišu. Lajpcig je ranije ispao iz domaćeg kua pa je imao sedam dana odmora, što neće biti zanemarljivo pred ovaj duel u Dortmundu. Lajpcig ima dosta problema u gostima u poslednje vreme, na pet prethodnih duela, u svim takmičenja, pobedili su samo u Beogradu i četiri puta izgubili. Odigrajte golove, sigurno će ih biti i to na obe strane. Za GG4+ kvota je 2.25 u kladionici Mozzartbet.

Štutgart – Leverkuzen – x2,GG @ 2.12 u Meridianbet

Na Mercedes Benz areni sastaju se dva tima koja su u najboljoj formi. Leverkuzen igra fantastično od strata sezone, dobili su sev utakmice osim dve u kojima su remizirali. Prvi nerešen rezultat Farmaceuti su imali na gostovanju u Minhenu a drugi pre sedam dana na svom terenu protiv Dortmunda. U Evropi su odavno obezbedili nastavak takmičenja u Ligi Evrope, pobedili su na svih pet utakmica do sada, a pošto su izborili plasman i u četvrtfinale DFB kupa, ostaje im samo da se bore za nezvaničnu jesenju titulu u Bundesligi. Možda najteži ispit do pauze imaju u Štutgartu. Domaćin je ponovo u onoj formi sa starta prvenstva i dobio je poslednje četiri utakmice, od kojih su dve protiv Borusije iz Dortmunda. Druga je izvojevana u sredu u osmini finala domaćeg kupa, pa će Štutgart, uz Leverkuzen, biti jedan od favorita za osvajanje ovog takmičenje s obzirom da su pre Borusije ispali i Bajern i Lajpcig. Švabe zaostaju pet bodova za vodećim Bajerom, i mogli bi tu razliku da svedu na samo dva boda ukoliko pobede Farmaceute na svom terenu. Verujemo da bi navijači Štutgarta bili presrećni da im je neko ponudio ovakav scenario na startu sezone, pogotovo jer su proletos u eliti ostali tek nakon baraža u kom su bili bolji od Hamburgera. Naš predlog je dupla šansa na goste uz igru gol-gol. Za x2,GG kvota je 2.12 u kladionici Meridianbet.

Keln – Majnc – x @ 3.60 u SuperBet

Ove dve ekipe su, uz Union Berlin, najneprijatnija iznenađenja u prvih 13 kola Bundeslige. Mjnc je na pretposlednjem mestu sa samo osam osvojenih bodova i jednom pobedom. Keln je ostvario jednu pobedu više ali ima samo bod više u odnosu na svog sadašnjeg rivala. ovo je jedan od onih mečeva u kome bodovi vrede dvostruko, radi se o direktnim konkurentima u bormi za opstanak, ali i ekipama koje su u prethodnim sezonama bile daleko od opasne zone. Majnc je u prošlom kolu poražen na svom terenu od Frajburga, odigrali su još jedan loš meč pred svojim navijačima, a jedino su uspeli da savladaju Lajpcig, što je čudno samo po sebi. Za Jarčeve važi pravilo da nisu previše opasni na strani, ali su zato prošlog petka pobedili u Darmštatu i to zahvaljujući jednom golu. Majnc je neporažen na poslednja četiri gostovanja i verujemo da može do boda i u glavnom gradu Severne Rajne Vestfalije. Pokušajte sa nerešenim rezultatom na ovom meču, za x se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 3.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.