Najava i analiza: La Liga, 16. kolo: Real protiv Betisa na vatrenom gostovanju u Sevilji, Sosijedad gostuje Viljarealu, Atletiko ima zicer protiv otpisane Almerije, Barselona dočekuje Đironu u derbiju kola!

Pred nama je 16. kolo La Lige i u najavi imamo potencijalno veoma zanimljive mečeve. Real Madrid će pokušati da sačuva lidersku poziciju na gostvanju u Sevilji, gdje će na megdan nimalo ugodnom Betisu. Atletiko Madrid na domaćem terenu dočekuje Almeriju koja iz meča u meč pokazuje da nema kvalitet za La Ligu. Viljareal će na domaćem terenu u mini derbiju kola dočekati Real Sosijedad koji ove sezone pruža fantastične partije. Kao šlag na tortu nas očekuje derbi između Barselone i Đirone, a Ćavijev tim u ovaj meč ulazi sa 4 boda manje od komšija. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja ove analize.

Hetafe – Valensija – PIKX @ 1.80 u MozzartBet

Novo kolo će otvoriti duel između Hetafea i Valensije. Ova dvije ekipe su bodovno poravnate na tabeli a zanimljivo je da imaju identičnu gol razliku (17:20) nakon 15 odigranih mečeva. Kada pogledamo formu obje ekipe, moglo bi se reći da se nalaze u skoro pa identičnoj. Hetafe je u prethodnom kolu poražen na gostujućem terenu od Las Palmasa rezultatom 2:0, dok je Valensija poražena na gostovanju protiv Đirone rezultatom 2:1. Obje ekipe su imale obaveze u kupu tokom ove sedmice i obje su uspiješno preskočile svoje prve prepreke. Hetafe u ovoj sezoni još uvijek ne zna za poraz na domaćem terenu, dok Valensija od prvog kola i trijumfa nad Seviljom (1:2) nije slavila na gostujućem terenu. Prošle sezone su obje ekipe slavile po jednom u međusobnim duelima i to na svom terenu. Mišljenja smo da ćemo ovde gledati jedan veoma neizvjestan i tvrd meč, pa vam prema tome predlažemo igru PIKX po kvoti 1.80 u MozzartBet kladionici.

Alaveš – Las Palmas – PIKX @ 1.85 u MeridianBet

U prvoj utakmici subotnjeg programa ekipa Alaveša će na domaćem terenu ugostiti veoma neugodnu ekipu Las Palmasa. Alaveš je sa 16 osvojenih bodova i gol razlikom 14:19 na 13. mjestu na tabeli, 7 bodova daleko od opasane zone. Na prethodna dva duela na domaćem terenu, Alaveš je slavio protiv Granade i Almerije. Ekipa sa Kanarskih ostrva je pored Đirone najprijatnije iznenađenje ove sezone i nakon 15 odigranih kola nalaze se na 8. mjestu na tabeli sa dvadeset jednim osvojenim bodom. Prava su domaćinska ekipa i jasno je da dosta bolje partije pružaju kod kuće ali i u gostima znaju da pokažu kvalitet. U prethodnom kolu Las Palmas je slavio na domaćem terenu protiv Hetafea rezultatom 2:0. Obje ekipe su tokom ove sedmice imale obaveze u kupu i obje su uspiješno savladale svoje protivnike. I u najavi ovog meča može se pretpostaviti da nas čeka jedna velika bitka u kojoj će nijanse presuditi, prema tome predlažemo igru PIKX po kvoti 1.85 u MeridianBet kladionici.

Betis – Real Madrid – GG – @ 1.73 u MaxBet

Neće Real imati nimalo lak zadatak na gostovanju u Sevilji pošto Betis ove sezone još uvijek nije poražen na domaćem terenu, a trenutno su u nizu od čak 6 trijumfa na svom stadionu. Betis već par sezona vreba TOP 4 i ukoliko ovako nastave vrlo lako bi ove sezone mogli da se nađu tamo. Real je takođe u odličnoj formi i u poslednjih 5 mečeva je upisao isto toliko trijumfa. Sa 38 osvojenih bodova dijele prvu poziciju sa Đironom koja će u ovom kolu imati težak zadatak u derbiju sa Barselonom, a to će upravo biti motiv više za Real da trijumfuje i tako se odlijepi od prvog pratioca. Ova dva tima tradicionalno igraju veoma efikasne međusobne duele, pa smo mišljenja da će tako biti i ovog puta. Prema tome naš prijedlog za ovaj meč je igra GG po kvoti 1.73 u MaxBet kladionici.

Viljareal – Real Sosijedad – GG @ 1.80 u SuperBet

Od 18 časova i 30 minuta će u subotu na teren igrači Viljareala i Real Sosijedada. Meč u kom se na prvi pogled očekuju golovi, a to nije ništa neobično s obzirom da je riječ o kvalitetnim ekipama koje igraju evropska takmičenja. Viljareal se u poslednje vrijeme dosta uzdigao i tako bilježi pozitivne rezultate i u La Ligi i u Ligi Evrope. Ono što bi mogla biti otežavajuća okolnost za Viljareal je umor igrača, pošto su u srijedu igrali zaostali meč protiv Makabi Haife u kom su remizirali rezultatom 0:0. Real Sosijedad je sa druge strane neporažen na poslednjih 6 mečeva u svim takmičenjima, te su sa 26 osvojenih bodova na 6. mjestu na tabeli. U poslednjem kolu Lige šampiona će braniti prvo mjesto u grupi u meču protiv ekipe Salzburga. Mišljenja smo da su obje ekipe sposobne da postignu makar po jedan gol, pa vam prema tom predlažemo igru GG po kvoti 1.80 u SuperBet kladionici.

Majorka – Sevilja – 2 @ 2.80 u MozzartBet

U poslednjem meču subotnjeg programa ekipa Majorke će na domaćem terenu dočekati Sevilju. Obje ekipe se nalaze u donjem dijelu tabele, Majorka sa 11 osvojenih bodova zauzima 17. mjesto na tabeli, samo 2 boda daleko od opasne zone, dok gosti iz Sevilje sa 13 osvojenih bodova zauzimaju 15. mjesto na tabeli. Majroka igra veoma tvrde i neizvjesne mečeve na domaćem terenu, gdje su poraženi samo jednom ove sezone. Na preostalih 6 duela na svom stadionu Majorka je remizirala čak 6 puta. Sevilja nikako da uhvati željeni ritam i da se uzdigne na tabeli, a na poslednjih 8 mečeva u La Ligi ne znaju za pobjedu. Poslednji trijumf u prvenstvu su ostvarili još u septembru, što je za jednu ovakvu ekipu nedopustivo. U Ligi šampiona su izgubili šanse da se plasiraju u narednu rundu, pa će tako u narednom periodu imati dosta više vremena za nacionalni šampionat. Jasno je da su u ovom momentu kvalitetniji tim od Majorke i biće potrebno malo sreće kako bi napokon slavili, te vam prema tome predlažemo dvojku po kvoti 2.80 u MozzartBet kladionici.

Atletiko Madrid – Almerija – 1&3+ @ 1.60 u MeridianBet

Ekipa Čolo Simeonea će nakon poraza od Barselone u prethodnom kolu, imati nešto lakši zadatak na svom Vanda Metropolitanu, pošto im u goste dolazi Almerija koja iz kola u kolo pokazuje da nema kvalitet za La Ligu. Atletiko će sigurno željeti da se iskupi svojim navijačima za poraz iz prethodnog kola a čini se da je Almerija idealan protivnik za tako nešto. Protekle sedmice je Almerije eliminisana i iz nacionalnog kupa pošto su poraženi od četvrtoligaša, a trenutno su na poslednjem mjestu u La Ligi. Jorgandžije nakon ovog meča imaju obaveze i u Ligi šampiona u narednoj sedmici ali je za očekivati da Simeone na teren pošalje sve raspoložive snage i da od samog početka napadne slabašnu Almeriju. Mišljenja smo da će domaćin ovde slaviti, te da će na meču biti viđena minimum 3 gola. Prema tome predlažemo igru 1&3+ po kvoti 1.60 u MeridianBet kladionici.

Granada – Atletik Bilbao – GG @ 1.73 u MaxBet

U drugoj utakmici nedeljnog programa će Granada na domaćem terenu ugostiti ekipu Atletik Bilbaa. Jedan od najozbiljnijih kandidata za ispadanje u Segundu je upravo Granada, koja nakon 15 odigranih kola ima svega 7 bodova i nalazi se na pretposlednjem 19. mjestu na tabeli. U poslednjih 5 mečeva su upisali 4 poraza i samo jedan remi, a u poslednjem kolu su poraženi od Reala rezultatom 2:0. Bilbao sa druge strane ima veoma dobru sezonu i biće ozbiljan kandidat za TOP 4. Na poslednjih 5 mečeva ne znaju za poraz a na poslednjem meču su trijumfovali protiv Rajo Valjekana rezultatom 4:0. Sa 28 osvojenih bodova nalaze se na 5. mjestu na tabeli. Mišljenja smo da će Granada morati napasti od samog starta, te da će obje ekipe postići barem po jedan gol, te vam predlažemo igru GG po kvoti 1.73 u MaxBet kladionici.

Kadiz – Osasuna – PIKX @ 1.80 u SuperBet

Ekipa Kadiza će takođe ove sezone voditi ogromnu borbu za opstanak, a trenutno su na svega 12 osvojenih bodova, samo 3 boda daleko od opasne zone. Na poslednjih 5 mečeva ne znaju za pobjedu, a u tom periodu su upisali 3 remija i 2 poraza. U poslednjem kolu su remizirali protiv ekipe Selte rezultatom 1:1. Takođe, u četvrtak su okončali učestvovanje u nacionalnom kupu, pošto je od njih bio bolji niželigaš Arandina rezultatom 2:1. Osasune je sa 15 osvojenih bodova u nešto povoljnijoj situaciji i trenutno su na 14. mjestu na tabeli. U poslednjih 5 mečeva takođe ne znaju za poraz, a u poslednjem kolu su remizirali sa ekipom Real Sosijedada rezultatom 1:1. I ovaj meč u najavi izgleda kao veoma tvrd i neizvjesan pa vam predlažemo igru PIKX po kvoti 1.80 u SuperBet kladionici.

Barselona – Đirona – GG @ 1.60 u MeridianBet

Barselona je nakon remija se ekipom Rajo Valjekana bila primorana da slavi u duelu sa Atletiko Madridom i na kraju su to i uspijeli. Na domaćem terenu su izvojevali pobjedu od 1:0 i ovaj meč je za njih podjednako važan kao i prethodni. Sa 34 osvojenih bodova su na 4 boda zaostatka od vodećeg Reala i upravo Đirone. Najprijatnije iznenađenje ove sezone i dalje živi svoj san i ovaj meč je možda i najvažniji za njih u ovoj sezoni. Ove sezone su samo jednom poraženi i za očekivati je da maksimalno motivisani uđu u ovaj derbi. Đirona je sa 34 postignuta gola najefikasnija ekipa u La Ligi i mišljenja smo da će i u ovom duelu postići makar jedan gol. Jedan veoma zanimljiv i meč koji potencijalno donosi veliki broj golova, pa je naš prijedlog prema tome GG po kvoti 1.60 u MeridianBet kladionici.

Rajo Valjekano – Selta Vigo GG @ 1.80 u MozzartBet

Meč između Rajo Valjekana i Selte iz Viga će zatvoriti ovo kolo. U najavi nas očekuje jedan veoma zanimljiv duel, dvije ratničke ekipe koje će sigurno htjeti da se nadigravaju. Valjekano ima veoma vruć domaći teren i na njemu je veoma teško osvojiti bodove. Trenutno su u maloj krizi pošto na poslednjih 5 utakmica ne znaju za pobjedu, a u poslednjem kolu su poraženi od Atletik Bilbaa rezultatom 4:0. Selta je sa druge strane remizirala sa Kadizom na domaćem terenu rezultatom 1:1, te će ove sezone vrlo izvjesno imati ogromnih problema u bitci za opstanak. Već odavno ne znaju za trijumf, a ove sezone su slavili samo jedan put. Selta u ovom meču jednostavno mora odigrati napadački u pokušaju da konačno upiše 3 boda, te vam prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.80 u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.