Tiket dana: Poeni igrača

Čak šest utakmice je na programu ove večei u Evroligi. Njihovim završetkom spušta se zavesa na uzbudljivu sedmicu u kojoj su odigrana dva kola elitnog takmičenja. Predložene kvote i granice važile su u trenutku sastavljanja predloga.

Alek Piters (Olimpijakos) – Poeni + (granica 13,5) @ 1.80 u MaxBet

Pirejci su izgubili dve prethodne utakmice u Evroligi, na gostovanju Monaku i na svom parketu protiv Reala. Taj duel sa Madriđanima bio je repriza prošlosezonskog finala Evrolige u kome je takođe trijumfova ”kraljevski klub”, samo u mnogo dramatičnijem finišu. U meču sa Realom najslabiju partiju, barem poenterski, odigrao je Alek Piters. Ovaj košarkaš se na početku sezone nametnuo kao najbolji šuter u timu i trenutno ima prosek od 15,5 poena po meču u elitnom takmičenju. Upoređujući taj prosek sa prošlogodišnjim, kada je ubacivao 4,6 poena po meču, vidimo koliko je njemu lično prijao odlazak Saše Vezenkova. Pored boljeg učinka, treba biti iskren i reći, Piters provodi duplo više vremena u igri nego prošle sezone. Olimpijakos mora da pobedi Bajern, a granica za poene za Aleka Pitersa je na 13,5. Za (+) koševe kvota je 1.80 u kladionici MaxBet.

Tadas Sedekerskis (Baskonija) – Poeni + (granica 8,5) @ 1.87 u MaxBet

Dolazak, tačnije povratak, Duška Ivanovića na klupu Baskonije preporodio je baskijski tim. Na sedam utakmica u Evroligi, na koliko je Baskoniju predvodio crnogorski stručnjak, ova ekipa je upisala 6 pobeda i samo jedan poraz. Litvanski krilni igrač odigrao je dosta slabo protiv Fenerbahčea pre dva dana, ali je Baskonija ipak slavila zahvaljujući košu za tri poena Markusa Hauarda u poslednjim sekundama. Američki plej ubacio je čak 28 poena u tom duelu i bio najefiksaniji, dok je Sedekerskis stao na samo 2 ubačena poena i 4 skoka, za više od 20 minuta na parketu. Inače, ovo je sezona pune afimacije litvanskog košarkaša i on je na 11 utakmica u Evroligi prosečno postizao 9,4 poena i imao čak 8,4 skoka. Igra tačno 30 minuta po utakmici i Ivanović u njega ima ogromno poverenje. Ako toliko bude igrao i protiv Zvezde ne sumnjamo da će prebaciti granicu od 8,5 koševa, pogotovo jer crveno-beli ne igraju neku sjajnu odbranu. Za (+) koševe na Sedekerskisa kvota je 1.87 u kladionici MaxBet.

Majk Tobi (Crvena zvezda) – Poeni + (granica 6,5) @ 2.00 u Maxbet

Naturalizovani Slovenac još uvek ne pruža ono što se od njega očekuje u dresu Zvezde. Tobi je iskusan košarkaš, igrao je za Tenerife, Valensiju i Barselonu, pa mu nije nepoznat parket u Vitoriji. Od dolaska trenera Sferopulosa igra dosta bolje, pogotovo u regionalnoj ligi, dok je u Evroligi i dalje sa skromnim učinkom od samo 4 poena po meču. U poslednje vreme igra više, pod košem Grk uglavnom rotira njega i Bolomboja, ali još uvek nije bio dvocifren u Evroligi. Protiv Baskonije će imati i dodatni motiv jer je na klupi tima iz Vitorije Duško Ivanović, koji ga je skoro otpisao u poslednjim utakmicama koje je proveo na klupi Zvezde. Na tri utakmice koje je odigrao kod Ivanovića u Evroligi Tobi je ukupno ubacio 2, i slovima dva, poena, dok ga Crnogorac nije ni skinuo protiv Virtusa. Granica za poene na Tobija protiv Baskonije je na 6,5 a verujemo da on ide preko. Kvota za (+) je 2.00 u kladionici MaxBet.

Semi Odželej (Valensija) – Poeni + (granica 11,5) @ 1.80 u MaxBet

Američko krilo pokalo se kao ogromno pojačanje za Valensiju i sigurno je da u Virtusu žale što su ga se tako lako odrekli letos. Ispostavilo se da je Odželej igrao prosečno duže u Virtusu u Evroligi, po meču, ali da mu je učinak u dresu Valenije mnogo bolji. Sada prosečno ubacuje 13 poena po meču i ima skoo 4 skoka. Najproduktivniji je bio protiv Monaka i Albe, kada se zaustavio na 19 poena, ali je i protiv Zvezde pre dva dana bio sjajan sa 17 poena i 6 skokova, za samo dvadesetak minuta u igri. Radi se o snažnom košarkašu sa odličnim šutom, pa će on biti glavna uzdanica trenera Aleksa Mumbrua i na utakmici protiv Asvela u Vilerbanu. Meč je izuzetno važan, posebno domaćinu koji ima samo dva trijumfa do sada. Ne očekujemo preterano efikasnu utakmicu, ali Odželej svakako može ubaciti više od 11,5 koševa, koliko mu je zadato u kladionici MaxBet. Za (+) poene na Semija Odželeja kvota je 1.80.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 12.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.