Najava i analiza: Serija A, 15. kolo: Stara dama gosti Napoli, težak ispit za Rosonere u Bergamu, lak posao za lidera na tabeli!

Od petka su na programu mečevi petnaestog kola italijanske Serije A. Najzanimljiviji meč je onaj uvodni, pošto će u petak snage odmeriti Juventus i Napoli. Svakako, ništa manje interesantno neće biti ni u duelima između Atalante i Milana, kao i Rome i Fiorentine.
Inter ne bi smeo da ima previše problema na svom stadionu protiv Udinezea, dok Lacio gostuje kod Verone, što sigurno neće biti lak posao za Rimljane, koji i bez toga igraju jako promenljivo u Seriji A.
Od ostalih duela izdvajamo susrete između Monce i Đenove, ali i Kaljarija i Sasuola.
U ovom trenutku se Inter nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Juventus. Treća pozicija je rezervisana za Milan koji ima pet bodova viška u odnosu na Romu i Napoli koji trenutno dele četvrto mesto na tabeli.
Slede Fiorentina i Bolonja koje su stacionirane na šestom, odnosno sedmom mestu na tabeli, a iza njih su Atalanta i Lacio koji imaju isti broj bodova i deluje da im predstoji velika borba za plasman u neko od evropskih klupskih takmičenja.
Što se tiče borbe za opstanak, trenutno je najugroženija ekipa Salernitana koja se nalazi na poslednjem mestu na tabeli, a u opasnoj zoni su još i Kaljari, Verona, Empoli i Udineze.

Juventus – Napoli – 1 @ 2.48 u Meridianbet

Premijerni duel ovog kola se igra u Torinu, gde će se sastati ljuti rivali Juventus i Napoli. Juve igra dosta dobro na početku ove sezone, o čemu najbolje svedoči i trenutno drugo mesto na tabeli uz samo dva boda manjka od prvoplasiranog Intera.
U prošlom kolu je Stara dama nakon gola u četvrtom minutu sudijske nadoknade slavila protiv Monce, iako je domaća ekipa poravnala rezultat samo dva minuta pre toga.
Napoli ni blizu ne igra onako dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, što je donekle i očekivano, a u prošlom kolu su Napolitanci poraženi na svom terenu od Intera i to sa više nego ubedljivih 0:3.
Trenutno se tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” nalazi na deobi četvrtog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Roma, a svakako da će primarni cilj ovog puta biti plasman u Ligu šampiona.
Juve je u dosta boljoj formi trenutno i sva je prilika da će izabranici Masimilijana Alegrija ostvariti novi trijumf u prvenstvu pa hrabro savetujemo da se opredelite za jedinicu uz sjajnu kvotu 2.48 u Meridianu.

Verona – Lacio – 2 @ 2.00 u SuperBet

Premijerni meč subotnjeg programa se igra u gradu ljubavi gde će snage odmeriti Verona i Lacio. Kako sada stvari stoje, Verona će imati dosta problema da sačuva prvoligaški status pošto se trenutno ova ekipa nalazi na osamnaestom mestu na tabeli, koje i jeste poslednje koje na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang.
Ruku na srce, u prošlom kolu su Darko Lazović i drugari odigrali jedan sjajan meč na gostovanju kod Udinezea, i uspeli da remiziraju kod ove ekipe, a taj duel je završen rezultatom 3:3.
Sa druge strane, Lacio igra dosta dobro u Ligi šampiona gde je obezbeđen plasman u nokaut fazi, dok Rimljani dosta slabije partije pružaju u Seriji A, o čemu najbolje govori i trenutno deveto mesto na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici Maurisija Sarija konačno ostvarili jedan trijumf u prvenstvu i to na svom stadionu protiv Kaljarija kada je bilo 1:0.
Nadamo se da će italijanski velikan nastaviti sa dobrim partijama i na gostovanju kod ove sezone poprilično blede ekipe Verone, pa predlažemo 2 uz sjajnu kvotu 2.00 u SuperBetu.

Atalanta – Milan – GG @ 1.83 u Maxbet

Atalanta u poslednje vreme ne igra onako kako smo to navikli, pa se trenutno ekipa koju sa klupe predvodi Đanpjero Gasperini nalazi na osmom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje utisak je da će tim iz Bergama ovog puta morati dobrano da se pomuči za plasman u neko od evropskih klupskih takmičenja.
U prošlom kolu je popularna Boginja doživela novi poraz u prvenstvu i to ovog puta na strani kod Torina, a taj susret je završen sa više nego ubedljivih 3:0, što je bila najbolja potvrda da se Atalanta nalazi u krizi.
Što se tiče Milana, Rosoneri polako ali sigurno počinju da podižu svoju formu, pa je tako italijanski velikan vezao i drugi trijumf u Seriji A i to na svom stadionu protiv Frosinonea kada je bilo 3:1, pa se u ovom trenutku četa Stefana Piolija nalazi na trećem mestu na tabeli.
Pre toga je tim sa San Sira na svom terenu bio bolji i od Fiorentine na svom stadionu, a videćemo kako će se Milan snaći na strani kod Atalante, koja u poslednje vreme igra jako loše sa najvećim italijanskim timovima o čemu svedoče i porazi od Intera i Napolija na domaćem terenu.
Najsigurnije je probati sa golovima, i to na obe strane, a sve to uz kvotu 1.83 u Maxbetu.

Inter – Udineze – 3+ @ 1.58 u Meridianbet

Inter je bez ikakve sumnje tim koji je do sada ubedljivo najviše pokazao u ovogodišnjem izdanju Serije A, a to nam najbolje potvrđuje i tabela, pošto se trenutno Neroazuri nalaze na prvom mestu uz dva boda viška u odnosu na Juventus.
U prošlom kolu su izabranici Simonea Inzagija koji radi sjajan posao na klupi ovog tima odigrali još jedan fenomenalan meč i savladali aktuelnog šampiona Italije, ekipu Napolija, a taj duel na stadionu “Diego Armando Maradona” je završen rezultatom 0:3.
U goste im ovog puta stiže Udineze, i svakako da smo od crno-belih iz Udina daleko više očekivali na startu sezone, a trenutno je situacija takva da se popularne Zebre nalaze na šesnaestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je Udineze na svom terenu remizirao protiv Verone, a taj duel nam je doneo šest pogodaka pošto je na kraju bilo 3:3.
Pobeda domaćina se ne dovodi u pitanje, a mišljenja smo da će nam ovaj duel doneti dosta pogodaka pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.58 u Meridianu.

Frosinone – Torino – 1X @ 1.66 u Mozzartbet

Koliko god da Frosinone igra dobro na domaćem terenu, toliko ova ekipa ima dosta problema na strani, ali se i pored toga povratnik u društvo najboljih trenutno nalazi na odličnom dvanaestom mestu na tabeli uz osamnaest osvojenih bodova, i ako se po jutru dan poznaje deluje da ćemo ovu ekipu i naredne godine gledati u društvu najboljih.
U prošlom kolu je Frosinone očekivano poražen na gostovanju kod favorizovanog Milana, a taj susret na San Siru je završen rezultatom 3:1.
Torino je konačno u prošlom kolu odigrao jedan dobar meč i na svom terenu bez većih problema savladao Atalantu, što je za mnoge ljubitelje italijanskog fudbala bilo veliko iznenađenje, pogotovu što je taj meč završen rezultatom 3:0.
Trenutno se popularni Bikovi nalaze na sredini tabele, preciznije na desetom mestu, i deluje da je tu i mesto jednom od najstarijih italijanskih timova.
Kao što smo već pomenuli, Frosinone blista na domaćem terenu, pa zato savetujemo duplu šansu 1X uz kvotu 1.66 u Mozzartu.

Monca – Đenova – 3+ @ 2.19 u Meridianbet

Generalno, Monca i ove sezone pruža dosta dobre partije i mišljenja smo da će ponovo tim koji je u vlasništvu Adrijana Galijanija bez većih problema obezbediti opstanak u društvu najboljih, što će naravno i biti primarni cilj za ovu sezonu.
U prošlom kolu Monca nije imala ni sreće, pošto je poražena na svom terenu od Juventusa i to nakon gola Gatija u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Đenova je vezala nekoliko dosta dobrih mečeva na domaćem terenu, ali i dalje popularni Grifoni imaju dosta problema na strani, pa ne čudi što se trenutno Đenovljani nalaze na četrnaestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je povratnik u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala remizirao na svom stadionu protiv Empolija, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Obično nam mečevi Monce u Seriji A donose dosta pogodaka, a sva je prilika da će tako biti i ovog puta zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.19.

Salernitana – Bolonja – 2 @ 2.15 u SuperBet

Salernitana je kako sada stvari stoje trenutno glavni kandidat za selidbu u niži rang, pošto se ekipa iz Salenta nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo osam osvojenih bodova.
Do sada je Salernitana ostvarila samo jedan trijumf, čak pet remija, ali i osam poraza što je previše za tim koji želi da opstane u Seriji A.
U prošlom kolu su Očoa i drugari doživeli još jedan ubedljiv poraz i to na gostovanju kod Fiorentine kada je bilo 3:0.
Bolonja je sasvim sigurno najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka Serije A, pošto se izabranici Tijaga Mote trenutno nalaze na sedmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Romu.
Nažalost, u prošlom kolu je ova ekipa bez već viđena tri boda ostala u dubokoj sudijskoj nadoknadi, kada je Leće preko Pikolija u desetom minutu sudijske nadoknade poravnao na 1:1.
Deluje zaista da su Motini puleni veliki favoriti na ovom duelu protiv “fenjeraša” pa hrabro preporučujemo 2 uz kvotu 2.15 u SuperBetu.

Roma – Fiorentina – GG @ 1.98 u Maxbet

Nakon jednog poprilično kritičnog perioda u prvenstvu, Roma polako ali sigurno počinje da diže svoju formu i u Seriji A, a trenutno se Rimljani nalaze na deobi četvrtog mesta koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, a upravo to i jeste davnašnji cilj Vučice.
Na poslednja četiri duela u prvenstvu Roma je ostvarila tri trijumfa uz samo jedan remi, a u prošlom kolu su izabranici Žozea Murinja slavili na veoma teškom gostovanju kod Sasuola kada je bilo 1:2.
Fiorentina se sa druge strane trenutno nalazi na šestoj poziciji na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na Romu, i svakako da svi navijači Viole imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
U prošlom kolu je tim iz Firence slavio na svom stadionu protiv Salernitane, i to bez većih problema pošto je taj duel na Artemio Frankiju završen rezultatom 3:0.
Veoma težak meč za prognoziranje, ali smo ipak mišljenja da je najrealnije da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak na ovom susretu na Olimpiku, pa preporučujemo igru GG uz kvotu 1.98 u Maxbetu.

Empoli – Leće – 3+ @ 2.04 u Meridianbet

Empoli je na jedan katastrofalan način započeo ovogodišnje izdanje Serije A, međutim, kako vreme prolazi deluje zaista da tim iz Toskane pruža sve bolje partije.
Naravno, i dalje se Plavi nalaze u opasnoj zoni, preciznije na sedamnaestom mestu na tabeli koje je poslednje koje na kraju prvenstva garantuje opstanak u društvu najboljih, što će naravno i ovog puta biti primarni cilj Empolija. U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Đenove, a taj susret na Marasiju je završen rezultatom 1:1.
Leće je za razliku od Empolija odlično startovao u prvenstvu, ali nakon toga ova simpatična ekipa pruža poprilično blede partije, iako je Leće u prošlom kolu uspeo da remizira na svom stadionu protiv ove sezone sjajne Bolonje, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je domaćin došao do boda nakon gola u dubokoj sudijskoj nadoknadi.
Nije isključeno da nam ovaj susret u Toskani donese dosta pogodaka, pa predlažemo igru 3+ uz kvotu 2.05 u Meridianu.

Kaljari – Sasuolo – G2+ @ 2.45 u Mozzartbet

Poslednji meč 15. kola italijanske Serije A se igra na Sardiniji, gde će ekipa Kaljarija ugostiti Sasuolo. Trenutno se Kaljari nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo deset osvojenih bodova i kako sada stvari stoje sva je prilika da popularnim Sardima do kraja šampionata predstoji velika borba za opstanak.
U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Lacija rezultatom 1:0, a vrlo lako se moglo desiti da taj trijumf Lacijala bude i daleko ubedljiviji.
U goste im stiže Sasuolo koji ponovo igra po sistemu toplo hladno, što je trenutno dovoljno za petnaestom mesto na tabeli, a u prošlom kolu su Neroverdi na svom stadionu poraženi od Rome, pošto je taj susret u Ređo Emiliji završen rezultatom 1:2.
U poslednje vreme Sasuolo igra bolje u gostima nego na svom stadionu i mišljenja smo da će ova ekipa na ovom gostovanju postići makar dva pogotka, a sve to uz sjajnu kvotu 2.45 u Mozzartu, iako je generalno moguće da prisustvujemo jednom veoma efikasnom duelu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.