TIP DANA: Aston Vila – Arsenal: Ova Vila više nije “dobra”, Arsenalu teško u Birmingemu!

U subotu nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel sa Vila Parka gde će snage odmeriti Aston Vila i Arsenal.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Aston Vila: Blistave partije na startu sezone, pogotovo na domaćem terenu!

Procvat Aston Vile je započeo od kako je na klupu ovog tima seo Unai Emeri, i od tima koji se do njegovog dolaska borio za opstanak, ovaj vrhunski stručnjak je za veoma kratko vreme uspeo da stvori tim koji apsolutno svakog može da pobedi.
Na kraju prošle sezone je tim iz Birmingema bio na sedmom mestu na tabeli, a sve to je ovom klubu donelo plasman u Ligu konferencija.
Naravno, prioritet je ovog puta nešto više, pošto su fudbaleri Aston Vile u drugom delu prošle sezone pokazali da se na njih može ozbiljno računati, čak i kada je u pitanju borba za plasman u Ligu šampiona.
Da to nije bila ambiciozna prognoza, najbolje se videlo na početku ove sezone, kada je tim sa Vila Parka odigrao nekoliko vrhunskih mečeva, a trenutno je situacija takva da se izabranici Unai Emerija nalaze na fenomenalnom trećem mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, koji im na sve to dolazi u goste u ovom kolu.
U prošlom kolu je Aston Vila odigrala još jedan fantastičan meč na svom stadionu i savladala aktuelnog šampiona Evrope, ali i Engleske, ekipu Mančester sitija, a taj suret na Vila Parku je završen rezultatom 1:0.
Kada smo se već dotakli Vila Parka, treba istaći da je ova ekipa najbolji domaćin u Premijer ligi, pošto je trenutno trećeplasirani tim na tabeli na sedam odigranih mečeva ostvario isto toliko trijumfa, od kojih su neki bili i više nego ubedljivi.
Da je samo malo klub iz Birmingema igrao bolje na strani, sada bi mogli govoriti i o senzacionalnom prvom mestu na tabeli, ali je utisak da su i ovako stvari i više nego dobre.
Na pet poslednjih mečeva u prvenstvu Emilijano Martinez i drugari su ostvarili čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Bornmuta, kada je bilo 2:2.
Naravno, nekadašnji sedmostruki šampion Engleske se ove sezone takmiči i u Ligi konferencija, a na kolo pre kraja se engleski predstavnik nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na Legiju, što znači da ćemo Aston Vilu gledati u osmini finala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, i na prvi pogled deluje da je ova ekipa možda i prvi favorit za osvajanje LK.
Unai Emeri koji je u centru pažnje engleske javnosti nakon fenomenalnih partija njegovih pulena u ovogodišnjem izdanju Premijer lige za ovaj duel protiv lidera na tabeli neće moći da računa na Buendiju, Mingsa i Traorea.

Arsenal: Tobdžije čuvaju prvo mesto na tabeli!

Arsenal je prošle sezone u jednom momentu imao čak i dvocifrenu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, ali ova ekipa ipak nije uspela da dođe do naslova prvaka Engleske.
Ono što je najbitnije je da je ostvaren primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, pa smo u prilici da Tobdžije nakon čak šest godina posta gledamo u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Ponovo su izabranici Mikela Artete na jedan veoma dobar način otvorili ovu sezonu, a da stvari budu još bolje, nakon petnaest odigranih kola se Arsenal nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Liverpul, ali i četiri boda više od Aston Vile, kod koje tim iz Londona i gostuje u ovom kolu i svakako da će to biti veoma težak ispit za nekadašnjeg šampiona Engleske.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Tobdžije su ostvarile četiri trijumfa uz samo jedan poraz i to na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Njukasla, kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu je četa Mikela Artete odigrala jedan nestvaran meč na gostovanju kod Lutona na kom smo videli čak sedam pogodaka, a pobedu gostima doneo je Deklan Rajs nakon pogotka u sedmom minutu sudijske nadoknade, čime su Tobdžije još jednom pokazale da poseduju pobednički mentalitet i da su jedni od glavnih favorita za osvajanje Premijer lige.
Pre toga je lider na tabeli bio bolji na svom terenu od Vulverhemptona u duelu koji je završen rezultatom 2:1, uz napomenu da je domaća ekipa do trijumfa došla dosta lakše nego što to rezultat pokazuje.
Na gostovanjima je tim iz Londona do sada odigrao sedam susreta i ostvario pet trijumfa, jedan remi i jedan poraz, što Tobdžije čini trenutno najboljom gostujućom ekipom u Premijer ligi.
Ove sezone Arsenal predstavlja Englesku i u Ligi šampiona, a ono što treba istaći je da je engleski predstavnik kolo pra kraja već obezbedio plasman u osminu finala, i to pošto se ova ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani PSV, što dalje znači da su Tobdžije obezbedile i prvo mesto.
U prošlom kolu elitnog takmičenja izabranici Mikela Artete su na svom terenu demolirali francuski Lans, a taj duel je završen rezultatom 6:0, uz konstataciju da je vrlo lako taj duel tim sa Emirejtsa mogao da dobije i dosta ubedljivije, ali su fudbaleri Arsenala “spustili ručnu” u drugom delu igre.
Za kraj, Mikel Arteta za ovo gostovanje kod najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva neće moći da računa na Partija, Timbera, Vijeru i Smit-Rouva, dok je Tomijašu pod znakom pitanja.

Naš predlog

Sva je prilika da nas očekuje jedan fenomenalan susret. Aston Vila na sedam odigranih mečeva na svom stadionu ima isto toliko trijumfa, dok je Arsenal ekipa koja je do sada ubedljivo najviše pokazala od svih timova u Premijer ligi. Vrlo verovatno će i jedni i drugi uspeti da postignu makar po jedan pogodak, pa je primarna prognoza za ovaj susret na Vila Parku igra GG uz kvotu 1.63 u Meridianu.

Unai Emeri je za relativno kratko vreme od Aston Vile uspeo da napravi tim koji apsolutno svakog može da pobedi u najkvalitetnijoj ligi na svetu, a svakako smo mišljenja da domaćin ovde neće doživeti poraz, pa savetujemo duplu šansu 1X uz kvotu 1.75 u Meridianu.

Za kraj, Aston Vila je na sedam odigranih mečeva na svom stadionu postigla ukupno 24 pogodaka, što je prosek od 3,5 po meču, pa se vrlo lako može dogoditi da klub iz Birmingema i na ovom duelu protiv nimalo naivnog protivnika uspe da postigne dva ili više golova, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.