MEČ DANA: Dortmund – Lajpcig: U Dortmundu uvertira za Ligu šampiona!

Subota je rezervisana za nekoliko veoma dobrih duela širom Evrope, a po našem mišljenju se meč dana igra na Signal Iduna Parku gde će Borusija iz Dortmunda ugostiti Lajpcig.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Dortmund: Mogu li Milioneri do četvrtog mesta na tabeli i Lige šampiona?

Dortmund će ove sezone sasvim sigurno dati sve od sebe da bude konkurentan u borbi za naslov prvaka Nemačke, međutim, poznato je da su popularni Milioneri u poslednjem kolu prošle sezone praktično ostali bez viđenog naslov prvaka, pošto su na svom stadionu samo remizirali protiv Majnca, što je Bajern znao da iskoristi i dođe do jedanaeste uzastopne titule.
Za utehu, Dortmund je uspeo da izbori plasman u Ligu šampiona što i jeste primarni cilj ove ekipe godinama unazad, a sigurno je da će takav slučaj biti i ove sezone.
U ovom trenutku se izabranici Edina Terzića nalaze na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lajpcig, koji će Milioneri i dočekati ovog popodneva na svom Signal Iduna Parku i nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan sjajan susret.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Borusija je ostvarila samo jedan trijumf, dva remija i isto toliko poraza, pa je utisak da se Dortmund nalazi u najvećoj krizi od početka šampionata.
U prošlom kolu je ruku na srce nekadašnji šampion Evrope odigrao sjajan meč na gostovanju kod prvoplasiranog Leverkuzena, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
I pre toga je Borusija na svom stadionu posle velikog preokreta savladala Menhengladbah sa 2:0, pa zaista deluje da stvari polako ali sigurno idu na bolje kada je u pitanju tim sa Signal Iduna Parka.
Na domaćem terenu je do sada nemački velikan odigrao sedam mečeva i ostvario pet trijumfa, jedan remi ali i jedan poraz i to katastrofalan, pošto je najljući rival Bajern slavio rezultatom 0:4.
Podsećanja da se Milioneri takmiče i u Ligi šampiona ove sezone, gde je nemački predstavnik u ubedljivo najtežoj grupi kolo pre kraja obezbedio plasman u nokaut fazu, što je svakako ogroman uspeh.
Naime, Dortmund se u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani PSŽ.
U prošlom kolu je Borusija odigrala sjajan meč na gostovanju kod favorizovanog Milana, a taj susret na San Siru je završen pobedom nemačkog predstavnika od 1:3.
Za kraj, Edin Terzić za ovaj duel protiv Lajpciga neće moći da računa na Alera, Nmeču i Lotku, dok su pod znakom pitanja Rejna i Sule.

Lajpcig: Dosta problema na strani u poslednje vreme!

Lajpcig godinama unazad pruža izuzetno dobre partije u nemačkom prvenstvu, a i prošle sezone je ovaj veoma kvalitetan tim ostvario svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u grupnu fazu Lige šampiona.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, utisak je da svi u klubu imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, uz napomenu da je nemački predstavnik doživeo baš bolan poraz u osmini finala Lige šampiona, kada je Siti demolirao Red Bul sa više nego ubedljivih sa 7:0.
Ipak, ono što je možda i najvažnije, a to je da je Lajpcig drugi put uzastopno, ali zanimljivo i drugi put u svojoj ne previše dugoj istoriji uspeo da stigne do trofeja u nemačkom Kupu, nakon trijumfa u finalu nad ekipom Ajntrahta iz Frankfurta.
Klub je tokom leta napustio Nkunku, a na njegovo mesto je stigao Openda, iza kog je fenomenalna sezona u Lansu, koji je upravo ovaj fudbaler vodio do drugog mesta na tabeli i direktnog plasmana u Ligu šampiona. Primarni cilj će poput Dortmunda biti plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a u ovom trenutku se Ćavi Simons i drugari nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na petoplasirani Dortmund, kod koga Red Bul i gostuje u ovom kolu i biće to prilika da ovaj tim još više pobegne popularnim Milonerima, uz konstataciju da sve to neće biti nimalo lak zadatak.-
U prošlom kolu su izabranici Marka Rosea došli do trijumfa na svom stadionu protiv Hajdenhajma, kada je bilo 2:1, dok je pre toga ovaj tim poražen na gostovanju kod Volfsburga, kada je bilo takođe 2:1.
Na strani je do sada aktuelni osvajač nemačkog Kupa odigrao šest susreta i ostvario tri trijumfa uz isto toliko poraza, uz konstataciu da je Lajpcig dva poslednja meča na strani izgubio.
Kada se radi o Ligi šampiona, poput Borusije iz Dotmunda, Red Bul je kolo pre kraja obezbedio plasman u osminu finala, što i jeste bio primarni cilj za ovaj deo sezone.
Trenutno se popularni Bikovi nalaze na drugom mestu na tabeli, gde će po svojoj prilici ostati i posle poslednjeg kola, a u prošlom kolu je nemački predstavnik poražen na gostovanju kod Mančester sitija kada je bilo 3:2 i pored toga što je Lajcpig vodio sa 0:2.
Za kraj, Marko Rose za ovo gostovanje kod Dortmunda neće moći da računa na Olma, Orbana i Vernera koji će po svemu sudeći napustiti Lajpcig na kraju godine.

Naš predlog

Pre svega, ono što je i te kako karakteristično za međusobne mečeve između jedne i druge ekipe je svakako veliki broj pogodaka, a sva je prilika da će to biti slučaj i ove večeri na Signal Iduna Parku, pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05.

U poslednje vreme Lajpcig ima dosta problema na strani i deluje da bi to Borusija i te kako mogla da iskoristi, pogotovu što je ovaj tim u prošlom kolu bio ravnopravan sa Leverkuzenom, koji sasvim sigurno slovi za tim koji je za sada najviše pokazao u ovogodišnjem izdanju Bundeslige, pa vam predlažemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 2.55 u Meridianu.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da u prvom delu igre vidimo dva pogotka, pošto je poznato da i Borusija, ali i Lajpcig igraju za gol više, pa je topla preporuka igra I2+ uz koeficijent 2.12 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.