MEČ DANA: Barselona – Đirona: Da li se Đironina bajka nastavlja i posle ovog kola?

U nedelju je širom Evrope na programu pregršt veoma interesantnih mečeva, a ovog puta smo za vas u našoj sve popularnijoj rubrici “Meč dana” analizirali susret između Barselone i Đirone.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Barselona: Meč koji Katalonci prosto moraju da dobiju!

Barselona je prošle sezone posle čak četiri godine stigla do naslova prvaka Španije, čime je naravno i ispunjen primarni cilj Katalonca.
Nakon svega toga je Ćavi dobio prelaznu ocenu i nastavio da vodi slavni španski klub, a ovog puta je sasvim sigurno glavni cilj iskorak u Ligi šampiona, pošto vas podsećamo da je tim sa Nou Kampa u dva poslednja izdanja takmičenje završavao još u grupnoj fazi.
U ovom trenutku, na kolo pre kraja Katalonci se nalaze na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na Porto i Šahtjor koji dele drugu poziciju, a kako se portugalski i ukrajinski predstavnik sastaju u poslednjem kolu, Barsa je već obezbedila plasman u nokaut fazu, čime je glavni cilj za ovaj deo sezone ispunjen, pa se sada Ćavijevi puleni mogu u potpunosti fokusirati na prvenstvo, gde stvari za sada ne teku onako kako su to svi očekivali.
Naime, pre ovog kola se Barselona nalazila na trećem mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na Real Madrid i Đironu koji dele prvu poziciju na tabeli. Zanimljivo je da će Barsa upravo na Nou Kampu večeras ugostiti najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, ekipu Đirone, i pokušati da priđe ovoj sjajnoj ekipi na samo bod zaostatka.
Na poslednjih pet mečeva aktuelni šampion Španije je ostvario tri trijumfa uz jedan remi, ali i jedan poraz, i to od Real Madrida u El Klasiku, kada je bilo 1:2.
U prošlom kolu je Barselona odigrala jedan sjajan meč i u jednom od najvećih derbija španskog fudbala na svom stadionu savladala Atletiko Madrid, a taj susret je završen rezultatom 1:0, uz konstataciju da je jedini pogodak postigao Žoao Feliks, inače pozajmljeni fudbaler iz Atletiko Madrida.
Ipak, pre toga su Katalonci samo remizirali na gostovanju kod Rajo Valjekana, pošto je taj susret u Valjehasu završen rezultatom 1:1, i čini se da je već tada bilo jasno da će Barsa imati dosta problema da dođe do naslova prvaka.
Na domaćem terenu su za sada Ćavijevi puleni odigrali osam mečeva i ostvarili čak sedam trijumfa uz jedan remi, i to nažalost kao što smo već napomenuli protiv Real Madrida kada je bilo 1:2.
Inače, poslednji međusobni susret između Barselone i Đirone je odigran sredinom aprila na Nou Kampu kada nije bilo pobednika, a veoma zanimljivo ni golova, iako i jedni i drugi igraju ove sezone za gol više.

Đirona: Da li je Barsa sledeća Đironina žrtva?

Đirona je prošlu sezonu završila na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, a svakako da je najvažnije za ovu ekipu bilo to što je izborila opstanak, što je i ovog puta trebao da bude primarni cilj.
Ipak, nema nikakve sumnje da su u Kataloniji svima naglo porasle ambicije nakon nestvarno dobrih partija ovog tima na startu šampionata.
Naime, pre ovog kola se ova simpatična ekipa nalazila na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Real Madrid, a četiri boda viška od trećeplasirane Barselone, sa kojom će izabranici trenera Mičela koji radi sjajan posao na klupi ovog tima odmeriti snage u ovom kolu.
Do sada je Đirona odigrala petnaest mečeva u prvenstvu i ostvarila neverovatnih dvanaest trijumfa, dva remija, uz samo jedan poraz i to na svom terenu protiv Real Madrida, kada je bilo 0:3.
U prošlom kolu su Katalonci odigrali još jedan vrhunski meč na svom stadionu protiv Valensije i nakon preokreta stigli do novog trijumfa.
Taj duel je završen rezultatom 2:1, a nakon prvog dela igre u kom nije bilo pogodaka, gosti su na početku drugog poluvremena došli do prednosti preko Dura, ali onda na scenu skupa iskusni Stuani koji je prvo pogodio u 82. minutu za 1:1, a onda i doneo pobedonosni pobodak svojoj ekipi na dva minuta pred istek regularnog toka što je svakako bio povod za veliko slavlje na tribinama Montilivija.
Inače, na poslednjih pet mečeva u prvenstvu najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja La Lige je ostvarilo četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na svom terenu protiv nimalo naivnog Atletik Bilbaa, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Naravno, ono što posebno treba napomenuti je da su izabranici trenera Mičela u ovom trenutku uz Real Madrid, najbolja gostujuća ekipa u La Ligi, pošto su Katalonci na sedam odigranih mečeva ostvarili šest trijumfa uz samo jedan remi i to na veoma teškom gostovanju kod Sosijedada, kada je bilo 1:1.
Treba podsetiti i da je Đirona pre samo nekoliko dana obezbedila plasman u šesnaestinu finala španskog Kupa Kralja, pošto je u gostima savladana ekipa Orihuele, a taj duel je završen rezultatom 2:5, uz nova dva gola iskusnog Stuanija, koji u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou, što su svakako ohrabrujuće vesti pred duel sa Barselonom, uz podsećanje da je Đirona u prošlom meču na Nou Kampu uspela da odoli višestrukom šampionu Španije, pošto je taj susret završen bez pobednika (0:0).

Naš predlog

Još jednom treba napomenuti da je Đirona odigrala nekoliko vrhunskih partija na strani ove sezone, i sigurno je da ovaj tim nema šta da izgubi na ovom duelu protiv Barselone, koja sa druge strane mora da ide na sva tri boda kako bi se uključila ravnopravno u borbu za naslov prvaka, ali i prišla upravo Đironi na samo bod zaostatka.
Pre svega, smatramo da je najmanje što će gosti uspeti da urade na ovom duelu kod Katalonca da postignu makar jedan pogodak, pa je primarna prognoza igra GG uz kvotu 1.63.

Sa druge strane, evidentno je da Barsa od prvog minuta mora da krene ofanzivno ka golu gostiju kako bi izabranici Ćavija od prvog minuta nametnuli svoj ritam i što pre stigli do vođstva, pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.17.

Za kraj, nema nikakvih prepreka da prisustvujemo jednom izuzetno efikasnom duelu pa predlažemo da se oprobate sa igro 4+, a sve to uz kvotu 2.22 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.