DERBI DANA: Mančester Junajted – Bajern Minhen: Ko se pre oporavio, Bavarci od ”petarde” u Frankfurtu ili Junajted od gorkih Trešnjica?

Utorak nam donosi osam mečeva šestog kola grupne faze Lige šampiona, a na prvi pogled vidimo da se derbi dana igra na Old Trafordu gde će koplja ukrstiti Mančester Junajted i Bajern iz Minhena.
Nekada su engleski i nemački velikan odlučivali u međusobnim mečevima o šampionu Evrope, a sada je situacija takva da Junajted igra za ostanak u elitnom takmičenju, uz konstataciju da izabrancima Ten Haga ni pobeda ne garantuje prolazak u narednu fazu, ali o tom potom.
Početak susreta između dva trofejna kluba je zakazan za 21h.

Mančester Junajted: Da li je na pomolu još jedna košmarna sezona?

Iako Mančester Junajted ni prošle sezone nije preterano blistao, ekipa je ostvarila svoj primarni cilj, a to je naravno plasman u Ligu šampiona, što je automatski značilo i prelaznu ocenu za Ten Haga.
Od ove sezone su svi navijači nekadašnjeg šampiona Evrope imali još veće ambicije, međutim, kako sada stvari stoje, deluje da bi ovog mogla da bude jedna od najslabijih sezona ovog tima u poslednjih nekoliko godina.
Naime, u ovom trenutku se jedan od najtrofejnijih evropskih klubova nalazi na šestom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Mančester Siti.
Do sada je engleski velikan odigrao šesnaest mečeva u prvenstvu i ostvario devet trijumfa uz čak sedam poraza što je previše za tim koji je pred početak prvenstva imao čak i šampionske ambicije.
U prošlom kolu je Mančester Junajted ponovo šokirao svoje navijače na domaćem terenu protiv Bornmuta, pošto je taj susret na Old Trafordu završen rezultatom 0:3.
Zanimljivo je da je pre toga ekipa koju sa klupe predvodi Ten Hag savladala Čelsi u velikom derbiju engleskog fudbala (2:1), mada treba biti realan pa reći da i Čelsi igra katastrofalno u dosadašnjem toku šampionata o čemu najbolje govori i trenutno dvanaesto mesto na tabeli.
Najgore od svega je što se Junajted kolo pre kraja nalazi na rubu eliminacije iz ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, pošto se u ovom trenutku engleski predstavnik nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa četiri osvojena boda, i više ništa ne zavisi od njega.
Naime, na deobi druge pozicije su trenutno Kopenhagen i Galatasaraj koji imaju bod više od Mančestera, i ukoliko jedna od ove dve ekipe pobedi u međusobnom okršaju u poslednjem kolu, engleskoj ekipi neće biti dovoljna ni pobeda protiv Bajerna iz Minhena.
Na pet odigranih mečeva izabranici Ten Haga su ostvarili samo jedan trijumf i to na svom stadionu protiv Kopenhagena kada je bilo 1:0, jedan remi i čak tri poraza.
U prošlom kolu je Mančester Junajted vodio sa 1:3 na gostovanju kod Galatasaraja i praktično imao sve u svojim rukama, ali je onda turski predstavnik ubacio u petu brzinu i na kraju uspeo da dođe do veoma važnog boda, koji će možda biti i ključan kada je u pitanju borba za plasman u nokaut fazu.
Na dva meča na domaćem terenu u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, Junajted je ostvario jedan trijumf, ali i jedan poraz i to od Galatasaraja, dok je u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala ova ekipa odigrala do sada devet susreta na Old Trafordu i ostvarila pet trijumfa uz čak četiri poraza.
Za kraj, Ten Hag za ovaj duel protiv nemačkog velikana neće moći da računa na Kazemira, Eriksena, Dijaloa, Lindelofa, Malasiju, Martineza, Maunta i Sanča.

Bajern Minhen: Težak poraz u prvenstvu od Ajntrahta!

Prošle sezone je Bajern iz Minhena stigao do svoje jedanaeste uzastopne titule šampiona Nemačke, ovog puta u poslednjem kolu, nakon trijumfa na gostovanju kod Kelna, ali i nakon šokantnog remija Borusije iz Dortmunda na svom stadionu protiv Majnca.
Proteklog leta je Bajern rešio da napravi tim koji će moći da se ravnopravno bori i za naslov prvaka Evrope, pa je tako novi fudbaler nemačkog giganta postao Hari Kejn koji je stigao iz Totenhema, ali ne treba zaboraviti ni na dolazak Kima iz Napolija, koji je u sezoni za nama proglašen za najboljeg štopera italijanskog prvenstva.
Naravno, ciljevi su nepromenjeni, a to su trofeji u svim mogućim takmičenjima, a nažalost bez jednog je Bajern već ostao. Pogađate, radi se o nemačkom Kupu gde je ova ekipa drugu godinu zaredom eliminisana od niželigaša, ovog puta od trećeligaša Sarbrikena.
U nemačkom prvenstvu je do sada tim koji sa klupe predvodi Tomas Tuhel odigrao trinaest mečeva i ostvario deset trijumfa, dva remija i jedan poraz, i to u prošlom kolu na gostovanju kod Ajntrahta iz Frankfurta, kada je skorašnji osvajač Liga Evrope demolirao Bavarce rezultatom 5:1, što je sasvim sigurno upalilo crveni alarm u Minhenu.
Na sreću, prvoplasirani Leverkuzen je remizirao na gostovanju kod Štutgarta, pa je prednost Farmaceuta u ovom trenutku samo četiri boda viška, uz napomenu da Bajern ima meč manje.
Treba napomenuti da izabranike trenera Tuhela već za vikend očekuje dosta težak duel protiv Štutgarta, koji je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka sezone, pošto se ova ekipa nalazi na trećoj poziciji.
Što se tiče Lige šampiona, sigurno je da stvari za sada teku po planu, pošto je nemački predstavnik odavno obezbedio prvu poziciju i plasman u nokaut fazu.
Do sada je aktuelni šampion Nemačke odigrao pet mečeva u elitnom takmičenju i ostvario četiri trijumfa uz jedan remi i to u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Kopenhagena, kada neočekivano nije bilo pobednika, ali ni pogodaka.
Pre toga je Bajern Minhen odigrao dva meča protiv Galatasaraja, i pored dve pobede treba reći da je turski predstavnik u tim duelima u najmanju ruku bio ravnopravan rival.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, Tomas Tuhel za ovaj meč šestog kola Lige šampiona neće moći da računa na Gnabrija, Buhmana, De Lihta, Marušića i Sara, iako se vrlo lako može desiti da nemački stručnjak dosta izrotira za ovaj susret protiv Junajteda, pošto je u Ligi šampiona već obezbeđeno prvo mesto, a kao što smo napomenuli, tim iz Minhena već za vikend očekuje težak duel protiv Štutgarta u Bundesligi.

Naš predlog

Junajted nema previše izbora, pošto engleski predstavnik mora da ide na sve ili ništa uz još jedno podsećanje da engleskog predstavniku ni pobeda ne garantuje prolazak u narednu fazu.
Na sve to, treba istaći da je Bajern odavno obezbedio prvo mesto u ovoj grupi i vrlo je moguće da Tomas Tuhel odmori svoje najbolje fudbalere pošto Bavarce već za vikend očekuje težak meč u Bundesligi protiv ove sezone sjajnog Štutgarta, pa vam predlažemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.65.


Zanimljivo je da je domaćin do sada primio čak četrnaest pogodaka u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, dok Bajern u kakvom god sastavu da izađe – filozofija je jasna, a to je igra za gol više, pa je sva prilika da nas na Old Trafordu očekuje jedan veoma efikasan duel zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate igru 4+ uz kvotu 2.27 u Meridianu.

Možda i idealna prognoza za ovaj susret na Teatru snova je kombinacija igara 1X&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.