TIP DANA: Kopenhagen – Galatasaraj: Ulog je plasman u nokaut fazu Lige šampiona!

U utorak nas očekuju mečevi poslednjeg kola grupne faze ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran u Kopenhagenu gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Galatasaraj.
Pobednik ovog duela će izboriti plasman u nokaut fazu Lige šampiona, međutim, ukoliko ovde bude nerešeno, a Junajted na svom stadionu uspe nekako da savlada Bajern iz Minhena, u osminu finala ćemo gledati engleskog predstavnika.
Početak susreta između Kopenhagena i Galatasaraja je zakazan za 21h.

Kopenhagen: Može li danski predstavnik još jednom da zadivi čitavu Evropu?

Još pri samom žrebu za ovogodišnje izdanje Lige šampiona, bilo je i više nego jasno da je Kopenhagen veliki autsajder u grupi sa Bajernom, Junajtedom, ali i Galatasarajom koji je pred početak ove sezone ozbiljno investirao u ekipu.
Naravno, veliki uspeh za danskog predstavnika je bio i plasman u grupnu fazu Lige šampiona, do koje je ova ekipa stigla nakon što je u kvalifikacijama eliminisan Rakov, inače poljski šampion, pa ako pominjemo da danski tim nije imao sreće pri žrebu u grupnoj fazi, onda moramo priznati da im je fortuna i te kako bila naklonjena u žrebu za plej-of kvalifikacija.
Da je neko igračima Kopenhagena pre početka grupne faze ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja ponudio da u poslednjem kolu pred svojim navijačima protiv Galatasaraja odlučuju o prolasku u nokaut fazu, sigurno je da bi svi to oberučke prihvatili.
Do sada su izabranici Jakoba Nestrupa, koji inače radi sjajan posao u Kopenhagenu, odigrali pet mečeva u elitnom takmičenju i ostvarili jedan trijumf, dva remija i isto toliko poraza.
Sve je počelo od prvog kola, kada je danski predstavnik remizirao na veoma teškom gostovanju kod Galatasaraja, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz konstataciju da je turski predstavnik sve do 86. minuta susreta vodio sa 0:2. Usledila su dva vezana poraza, u kojima se Kopenhagen nije obrukao, pošto je Bajern u prestonici Danske nakon preokreta slavio sa 1:2, dok je Junajted na svom Old Trafordu pobedio sa 1:0, uz napomenu da su gosti propustili da realizuju jedanaesterac u poslednjim trenucima susreta. U četvrtom kolu je Kopenhagen verovatno odigrao i svoj najbolji meč u evropskim takmičenjima u poslednjih nekoliko godina, pošto je na Parken stadionu ova ekipa savladala Mančester Junajted rezultatom 4:3. Na sve to, danski predstavnik je u prošlom kolu uspeo da odoli u gostima Bajernu, pošto je taj susret u Minhenu završen mimo svih očekivanja bez pobednika, ali i bez golova, pa kao što smo već napomenuli Kopenhagen sam odlučuje o svojoj sudbini, i ukoliko slavi večeras protiv Galatasaraja doći će do senzacionalnog plasmana u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Što se tiče danskog šampionata, u ovom trenutku se aktuelni šampion ove zemlje nalazi na trećem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Mitjiland.
Odlično su izabranici Jakoba Nestrupa krenuli u prvenstvu, međutim, u poslednje vreme ovaj tim ima baš dosta problema, pa je tako Kopenhagen na poslednja tri duela u prvenstvu doživeo dva poraza i jedan remi, što je Mitjiland i te kako znao da iskoristi i probije se na prvo mesto.
Godinama unazad je Kopenhagen pružao sjajne partije na domaćem terenu, a ove sezone je ova ekipa u svim takmičenjima zbirno doživela čak četiri poraza na svom stadionu, a tu treba dodati i dva remija.
Za kraj, trener domaće ekipe za ovaj odlučujući duel protiv Galatasaraja neće moći da računa na Babakara, Melinga, Klema i Kočolavu.

Galasaraj: Turski predstavnik bi da pokaže da je bolji tim, ali ne ide to tako lako u prestonici Danske!

Galatasaraj je sa najvišim mogućim ambicijama ušao u ovu sezonu, a primarni cilj će kao i prošle sezone biti naslov prvaka Turske, iako se i najljući rival Fenerbahče ozbiljno pojačao pred početak ove sezone.
Kada smo već kod turskog šampionata, treba napomenuti da se u ovom trenutku klub iz Istanbula nalazi na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Fener, pa već sada deluje da će ova dva kluba voditi veliku borbu za šampionsku titulu.
Izabranici legendarnog Okana Buruka su do sada odigrali petnaest mečeva u prvenstvu i ostvarili trinaest trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz i to mimo svih očekivanja na gostovanju kod Hatajspora, kada je bilo 2:1.
Posebno impresivno Galata deluje na domaćem terenu, gde je do sada nekadašnji osvajač Liga Evrope (tadašnji KUP UEFA), odigrao sedam mečeva i ostvario isto toliko trijumfa. Pored poraza od Hatajspora, klub iz Istanbula na strani nije uspeo da pobedi i Kajseri, i to u prvom kolu, a taj meč je završen bez pogodaka. U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga turskog fudbbala izabranici Okana Buruka su bez većih problema slavili na svom stadionu protiv nimalo naivne Adane, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Pomenuli smo maločas da je uprava Galatasaraja dosta investirala u tim tokom proteklog leta, pa su tako u klub stigli igrači poput Ziješa, Anhelinja, Zahe, Bakambua, Tetea, a na sve to je otkupljen Mauro Ikardi.
Primarni cilj za ovaj deo sezone će svakako biti plasman u osminu finala Lige šampiona, a do konačnog cilja turskog predstavnika deli samo jedan trijumf, i to na vrućem gostovanju kod Kopenhagena.
Do sada su Burukovi puleni odigrali pet mečeva u elitnom takmičenju i poput danskog predstavnika ostvarili jedan trijumf, dva remija i isto toliko poraza.
Jedini trijumf za sada Galata je ostvarila na gostovanju kod Mančester Junajteda u jednom fenomenalnom meču koji je završen pobedom turske ekipe od 2:3. Jedina dva poraza u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, Galatasaraj je doživeo od Bajerna iz Minhena, iako je utisak da se turski predstavnik ni u jednom od ta dva duela nije obrukao, čak je uspeo i da nadigra mašineriju iz Minhena u Istanbulu i pored poraza od 1:3. Ako vam ovo što ste sada pročitali deluje pomalo čudno, treba podsetiti da je turski predstavnik na tom meču imao neverovatnih šesnaest šuteva ka golu rivala u prvom delu igre, ali je Galata na tom duelu imala dosta problema sa realizacijom.
U prošlom kolu su izabranici Okana Buruka odigrali još jedan dosta dobar meč na svom stadionu protiv Junajteda, a taj duel je završen rezultatom 3:3 i pored toga što je engleska ekipa imala dva gola prednosti sve do 62. minuta susreta, kada na scenu stupa Ziješ koji je prvo smanjio na 2:3, a onda i asistirao Akturkoglu za 3:3 što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat ovog susreta.
Za kraj, trener gostiju ni blizu nema kadrovskih problema kao njegov kolega na klupi Kopenhagena, osim što neće moći da računa na Sančeza.

Naš predlog

Ulog je zaista ogroman, pa shodno tome ne treba ovde očekivati previše pogodaka, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na igru 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.33.

Kada se podvuče crta, i pored toga što Kopenhagen u evropskim mečevima igra zaista sjajno na svom terenu, mišljenja smo da je Galatasaraj u ovom trenutku dosta bolja ekipa i da će to i pokazati u ovom odlučujućem duelu za prolazak dalje, pa vam hrabro savetujemo da se oprobate sa dvojkom, koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.45.

Za kraj, možda je idealno i da se oprobate sa kombinacijom igara X2&0-3, a sve to uz kvotu 2.32 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.