MEČ DANA: Inter – Real Sosijedad: Bitka za prvo mesto na Đuzepe Meaci!

U okviru poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona, Inter će na domaćem terenu ugostiti Real Sosijedad. Oba tima imaju 11 bodova u grupi D, a ovaj meč će odlučiti ko će se kao pobjednik grupe plasirati u osminu finala. Pred nama je jedan potencijalno vrlo zanimljiv meč koji je zakazan za 21 čas na prepunom stadionu Đuzepe Meaca.

Inter: Sjajna forma!

Sastav Simonea Inzagija je objedinio sve parametre, statistiku i ljepotu ove jeseni. Nerazuri osvajaju sa lakoćom s kojom kreiraju šanse, otvaraju prostor, razvijaju akcije, način na koji se igrači kreću na terenu. Bilo koji aspekt igre da se analizira Inter i njegovi fudbaleri prednjače ispred svih rivala i biće veoma teško svima da im ispariraju u ovoj bitci za trofej šampiona.
Inter je rijetko kada u svojoj vijekovnoj istoriji slovio za klub koji igra lijep, dopadljiv, lepršav fudbal, a kamoli da je ponio oreol tima sa najljepšom igrom u Seriji A. Nerazuri su se odlikovali po pragmatičnosti, sposobnosti da pate, disciplini, kontranapadima, požrtvovanosti.
Godinama su vlasnici i rukovodioci Intera pokušavali da promjene DNK tima dovodeći trenere koji su praktikovali fudbal koji ostavlja bez daha, poslednji u nizu Gasperini, Mančini i Spaleti. Nije im pošlo za rukom da promjene Inter. Čak ni Spaletiju koji je svuda prethodno uspio, od Udinezea, Rome i Zenita prije i Napolija posle.
Kada se sve prethodno rečeno ima u vidu transformacija Intera u prethodne dvije i po sezone sa Simoneom Inzagijem je izvanredna. Fudbal koji demonstrira vicešampion Evrope u prvom dijelu ove sezone je nešto najbolje što najvažnija sporedna stvar može da ponudi, ne samou u Italiji, već i u Evropi.
Inzagi je kreirao veoma moćnu mašinu za izuzetno malu svotu novca zahvaljujući fantastičnom poslu koji su odradili Bepe Marota i Pjero Auzilio. Najskuplje plaćeni fudbaler u timu Intera je Nikolo Barela (40 miliona evra). De Fraj, Čalhanoglu, Mhitarjan, Tiram su došli u Inter bez evra obeštećenja. Par miliona evra su plaćeni Zomer, Darmjan, Ačerbi. Dimarko je Introvo djete, Lautaro Martinez je koštao manje od 20 miliona evra, baš kao Dumfris, Karlos Augusto.
Razlika od dva boda na tabeli između Intera i Juventusa ne oslikava vjerno odnos snaga dva tima koji će se, po svemu sudeći, sami do kraja boriti za najprestižniji trofej u Italiji.
A, pitanje je koliko će mu i Stara dama biti protivkandidat, jer dok ekipa Masimilijana Alegrija teškom mukom, najčešće sa jednim golom razlike ostvaruje pobjede, Nerazuri do bodova dolaze sa stilom, gotovo bez drame. Za vikend je u Gradu mode u meču sa Udinezeom neizvjesnost postojala tek nešto više od pola sata, a onda su fudbaleri Simonea Inzagija ubacili rivala u centrifugu i za sedam minuta, već do poluvremena, obezbijedili pobjedu. Ispostaviće se na kraju četvrtu od starta sezone sa četiri gola razlike!
Inzagi je drugo poluvrijeme iskoristio kako bi sačuvao nosioce igre i priliku ukazao rezervistima. Sigurno je da će Inter večeras biti silno motivisan i da će svim silama napasti Sosijedad, a da im nimalo neće biti lako, u to smo uvjereni.

Real Sosijedad: Bez poraza na poslednjih 7 mečeva!

Fanatsično je tim iz Baskije igrao u prethodnoj sezoni i tako izborio plasman u Ligu šampiona, a čini se da je ove sezone sve to podignuto na jedan viši nivo, što potvrđuje i činjenica da zaostaju za jednom Barselonom ili Atletiko Madridom samo 4 boda. Poslednji meč u La Ligi protiv ekipe Viljareala, pokazao je da ovaj tim ima ogroman kvalitet i da na njih treba ozbiljno računati ove sezone.
Taman kada je Viljareal pomislio da se sa novim trenerom Marselinom uhvatio za zelenu granu, naišla je kaznena ekspedicija iz Baskije i u svom stilu očitala fudbalsku lekciju.
Rijetko koja ekipa u Evropi igra tako dobar fudbal kada joj je dan kao što to radi Real Sosijedad. Za manje od 10 minuta igre u finišu prvog poluvremena, Baskijci su napunili mrežu Žute podmornice i slavili sa ubjedljivih 3:0.
Sa trojicom đaka iz svoje akademije koji su izrasli u ozbiljne fudbalere (Elustondo, Subeldija, Subimendi), još nekolicinom otpadaka većih klubova (Merino, Kubo, Tirni), pažljivo biranim pojačanjima koji su čekali (Sadik, Mendez, Zaharjan), Sosijedad je sklopio tim sposoban da svakoga uništi od fudbala kao što je to bio slučaj protiv Viljareala. Nije se osjetilo ni odustvo ponajboljeg igrača Mikela Ojarsabala koji je dobio slobodno zbog rođenja djeteta što je za trenera mnogo važnija stvar od jedne prvenstvene utakmice.
Od starta je Sosijedad krenuo punim gasom, Viljareal je odolijevao nešto duže od pola sata, a onda je uslijedila rapsodija. Prvo, Merino posle kornera u 38. minutu. Sosijedad je prvi u ligi po golovima posle prekida. Potom, Subimendi u 41. minutu, opet prekid ali ovoga puta uigrana akcija i Subimendi je samo postavio nogu na šut Zaharjana. Već treći gol zadnjeg veznog Sosijedada u ovoj sezoni. A onda i Kubo u nadoknadi vremena nakon lijepog dodavanja Merina. Japanac ima šest golova i tri asistencije.
Mogao je gostujući tim i do ubjedljivijeg slavlja na Madrigalu ali je promašio neke lijepe šanse među kojima je najbolja bila Sadikova. Bila je to treća pobjeda na poslednja četiri meča posle nekih nesrećno prokockanih bodova. Sosijedad je prethodnih sezona plaćao cijenu furioznim ulascima u sezonu, a čini se da bi sada mogao da tempira formu za drugi dio sezone.
U Ligi šampiona još uvijek ne znaju za poraz ove sezone, u prvom meču protiv Intera su pokazali mnogo toga i na kraju morali da se zadovolje jednim bodom (1:1), ali se čini da je ekipa veoma napredovala od te utakmice.
Ekipa Imanola Algavsila ne igra fudbal, ona se igra fudbala! I neka se dobro pripreme u Interu jer Real Sosijedad večeras dolazi na Meacu po prvo mjesto u grupi Lige šampiona.

Naš prijedlog

Inter u ovaj meč ulazi kao favorit, a kvota na njihovu pobjedu je 1.62 u SuperBet kladionici. Kvota na pobjedu gostiju iz Španije je 5.25.

Obje ekipe igraju u odličnoj formi u poslednje vrijeme i za očekivati je da ovde gledamo jednu pravu takmičarsku utakmicu, pa vam prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.83 u SuperBet kladionici. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&GG po kvoti 3.25 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.