TIP DANA: Porto – Šahtjor: Lov na Zmajeve na Dragau!

U sredu se nastavljaju mečevi šestog kola grupne faze Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali meč na Dragau na kom će Porto ugostiti Šahtjor.
Pre ovog duela se oba tima nalaze na drugoj poziciji na tabeli uz devet osvojenih bodova, što znači da će pobednik ovog susreta izboriti plasman u narednu fazu Lige šampiona, uz napomenu da portugalskom predstavniku odgovara i bod zbog boljeg skora u međusobnim duelima.
Početak ovog susreta između portugalskog i ukrajinskog predstavnika je zakazan za 21h.

Porto: Zmajevima je dovoljan i bod, ali sigurno će ovaj tim ići na sva tri!

Porto je na kraj prošlog izdanja Primeire morao da se zadovolji sa vicešampionskom titulom, a na kraju su popularni Zmajevi imali samo dva boda manjka u odnosu na Benfiku koja je na kraju stigla do titule.
Sezona nije bila neuspešna pošto su izabranici Serža Konseisaa stigli do trofeja u Kupu, i to nakon trijumfa nad Bragom, a ne treba zaboraviti i da je portugalski predstavnik uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, što će i ovog puta biti jedan od primarnih ciljeva.
Kada smo već kod elitnog takmičenja treba napomenuti da se u ovom trenutku Zmajevi nalaze na deobi drugog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Šahtjor, ali Porto ima bolji međusobni skor, pošto je ova ekipa u prvom kolu slavila na gostovanju kod ukrajinskog predstavnika, i to sa 1:3, što znači da je Portu za prolazak u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja dovoljan i bod iz ovog susreta.
U prošlom kolu su Zmajevi poraženi na gostovanju kod Barselone, iako je tim koji sa klupe predvodi Seržo Konseisao prvi stigao do prednosti na tom duelu, ali je na kraju ipak Barsa pokazala karakter i stigla do pobede, ali i do plasmana u doigravanje.
Što se tiče portugalske Primeire, u ovom trenutku se Porto nalazi na deobi prvog mesta na tabeli sa Sportingom iz Lisabona, a nakon poprilično lošeg starta šampionata, deluje da ova ekipa kako vreme prolazi pruža sve bolje partije.
U prošlom kolu je tim sa Dragaa slavio na svom terenu protiv Kasa Pije, a taj susret je završen rezultatom 3:1, međutim, ono što je još bolje je činjenica da su i Benfika i Sporting kiksnuli, pa je tako Porto ponovo u ravnopravnoj borbi za naslov prvaka.
Inače, na poslednja tri susreta u prvenstvu ova ekipa je ostvarila isto toliko trijumfa, a kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada su Zmajevi odigrali šest susreta na svom stadionu i ostvarili četiri trijumfa, jedan remi, ali i jedan šokantan poraz od Estorila, kada je bilo 0:1.
Za kraj, Seržo Konseisao za ovaj odlučujući meč za plasman u nokaut fazu Lige šampiona ovog puta neće moći da računa na Vendela, Marćana, Žoao Marija i Verona.

Šahtjor: Može li ukrajinski predstavnik do novog podviga u Ligi šampiona?

Šahtjor je prošlu sezone konačno stigao do naslova prvaka Ukrajine i to nakon tri godine posta, a na kraju je ova ekipa zauzela prvo mesto na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Dnjepar, ali i čak dvanaest bodova više od četvrtoplasiranog Dinamo Kijeva, koji je imao sezonu za zaborav.
Šampionska titula je popularnim Rudarima donela direktan plasman u Ligu šampiona, a deluje da je ukrajinski predstavnik odmah nakon žreba imao baš dosta razloga za zadovoljstvo, pošto osim Barselone, koja je bila izraziti favorit u grupi, ostala dva tima su bile svakako ekipe sa kojima se može i mora igrati ravnopravno.
Na kolo pre kraja, Šahtjor se nalazi na deobi drugog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Porto, i ukoliko izabranici Marina Pušića večeras slave u gostima kod Porta, doći će do plasmana u nokaut fazu, što bi naravno bio ogroman uspeh, ako uzmemo u obzir sve ono što se ovoj zemlji dešava u poslednjih nekoliko godina.
Stvari bi bile praktično rešene da je Šahtjor u prvom kolu pružio nešto bolji otpor upravo Portu, koji je na gostovanju kod ove ekipe bez većih problema slavio sa 1:3. Usledio je veoma važan trijumf u gostima kod Antverpena, koji je u jednom trenutku imao i 2:0. Posle toga je ukrajinski predstavnik pružio dosta dobar otpor u gostima kod Barse, ali su Katalonci nekako uspeli da slave sa 2:1, da bi isti rival bio savladan na domaćem terenu kada je bilo 1:0 i utisak je da je to bila jedna od najboljih partija Šahtjora u poslednjih nekoliko godina.
Najzad, u prošlom kolu su Pušićevi puleni slavili na svom stadionu protiv belgijskog Antverpena, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče ukrajinskog šampionata, u ovom trenutku se aktuelni šampion ove zemlje nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Krivbas, međutim, treba istaći da Šahtjor ima dva meča manje od lidera na tabeli, i ukoliko na tim duelima Rudari ostvare dve pobede kako što se i očekuje, ovaj tim će ponovo doći do liderske pozicije, što se ruku na srce i očekuje.

Naš predlog

Iako je Zmajevima dovoljan i bod na ovom meču, sigurni smo da će portugalski predstavnik ići na sva tri, a kako se Šahtjor u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona dosta dobro pokazao na gostovanjima, sva je prilika da nas očekuje jedan veoma interesantan duel u kom bi mogli da vidimo makar po jedan pogodak na obe strane pa preporučujemo igru GG uz kvotu 1.93 u Meridianu.

Generalno, iako je ulog ogroman, smatramo da će nam duel na Dragau doneti dosta pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+, a sve to uz kvotu 1.72 u Meridianu.

Za kraj, deluje da Porto u ovom trenutku ima bolju ekipu, a treba podsetiti i na to da Zmajevi u evropskim takmičenjima generalno pružaju dosta dobre partije na svom terenu, pa je to možda i glavni razlog zašto vam savetujemo da ovde odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.