Tiket dana (četvrtak, 14.12.2023)

Tiket dana

Večeras se završava grupna faza u dva slabija evropska takmilenja, Ligi Evrope i Ligi konferencija. Saznaćčemo koje sve ekipe ostaju na sceni i na proleće a koje završavaju svoj put pre Nove godine. Kvote su važile u trenutku sastavljanja tiketa.

Slavija – Servet – H1 @ 2.01 u Primobet

U neku ruku obe ekipe su ispunile svoj primarni cilj. Česi su izborili nastavak takmičenja u Ligi Evrope samo je pitanje da li idu direktno u osminu finala ili moraju u baraž. Da bi ostali na prvom mestu i tako iza sebe ostavili jednu Romu, neophodno je da pobede Servet, makar i minimalnim rezultatom. Na ruku im ide i to što Švajcarci dolaze apsolutno bez motiva s obzirom da će završiti na trećem mestu bez obzir na ishod meča poslednjeg kola grupne faze. Ekipa iz Ženeve je do sada osvojila 5 bodova, imaju četiri više od poslednjeplasiranog Šerifa i nema nikakve šanse da budu poslednji, ali ni drugi, pošto Roma ima 5 bodova više od njih. Pobeda domaćina ne dolazi u pitanje, a nama se čini da će ona biti iskazana barem sa dva gola razlike. Za H1 koeficijent u kladionici Primobet iznosi 2.01.

Legija – AZ Alkmar – 2 @ 2.23 u Primobet

Jedna od najzanimljivijih utakmica poslednjeg kola, u oba takmičenja, igra se u Varšavi. Legija i AZ će u direktnom okršaju odlučiti o drugom mestu u ovoj grupi Lige konferencija. U boljoj situaciji je domaćin kome odgovara i remi, pošto u ovom momentu ima tri boda više. Međutim, ako bi Holanđani slavili oni bi završili na drugom mestu zbog boljeg međusobnog skora u odnosu na Poljake. U prvom meču između ova dva tim AZ je slavio u Alkmaru minimlnim rezultatom, bilo je to u 2. kolu, a ta utakmica je stigla posle one neverovatne u Mostaru kada je AZ poražen i posle vođstva od 3:0 protiv Zrinjskog. Legijine navijače hrabri činjenica da su njihovi ljubimci dobili oba meča kada su igrali u Varšavi, slavili su i protiv Aston Vile i protiv Zrinjskog, pa se nadaju da mogu makar do remija sa AZ-om. Po nama su gosti bliži uspehu, AZ je jedan od retkih timova koji je opasniji u gostima, a sada će biti i motivisani da pobede. Za dvojku se u kladionici Primobet dobija koeficijent 2.23.

Brajton – Marsej – 4+ @ 2.18 u Primobet

Bez obzira što će oba tima nastaviti takmičenje u Ligi Evrope jako je važno ko će završiti na prvom mestu i tako igrati direktno u osmini finala, a ko će za tako nešto morati da se izbori u dvomeču sa nekim timom koji je završio kao treći u Ligi šampiona. I Brajton i Olimpik imaju velike ambicije u ovom takmičemnju, mnogi i jedne i druge vide u samoj završnici, što i nije čudo kad su uspeli da se izbore u grupi koje se ne bi postidela ni Liga šampiona. Ovo je grupa sa dva bivša šampiona Evrope, uz prvaka Grčke i jedan od boljih engleskih timova. Francuzi su trenutno prvi sa 11 bodova dok Brajton ima jedan manje. Jasno je da gostima odgovara i remi na Ameksu, dok će tim sa juga Engleske morati da igra na pobedu. U prvom meču odigranom u Marsejuu bilo je 2:2, činilo se tada da će Galebovi teško do plasmana u nokaut fazu jer su imali samo jedan bod iz dva meča, ali su zatim dva puta slavili protiv slavnog Ajaksa i u prethodnom kolu se revanširali i AEK-u za poraz u Brajtonu. Opet su golovi prvi izbor, i opet smatramo da će ih biti barem četiri ukupno. Za 4+ u kladionici Primobet kvota iznosi 2.18.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Primobet iznosi 9.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.