Tiket dana Evroliga (četvrtak, 14.12.2023)

U naredna dva dana igra se 14. kolo košarkaške Evrolige. Sezona je nikad uzbudljivija i možemo samo da pretpostavimo šta nas čeka do njenog kraja. Kvote i granice iz predloga bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Makabi – Anadolu Efes – H1 (granica 5,5) @ 1.85 u MaxBet

Svaka čast na svemu što je Efes uradio sa ovako desetkovanim sastavom. A uradio je mnogo. Prvo su u Evroligi vezali dve pobede, protiv Panatinaikosa na svom terenu i Albe u gostima, da bi u ponedeljak slavili i u velikom turskom derbiju protiv Fenerbahčea, i na taj način, posredno, uručili otkaz treneru rivala Dimitrisu Itudisu. Teško je nabrojati sve igrače koji nedostaju Pivarima. Van stroja su Larkin, Žižić, Bobua, Brajant, Vilis, Plajs i Jilmaz. Trener Erdem Čan ima problema da sastavi ekipu ali Efes je pokazao da se može računati i na neke igrače iz senke. Glavni oslonci, u ovako krnjem sastavu, su Larkin, Tompson i Tajrik Džons, ali se kao odlično pojačanje pokazao i novajlija Majk Daum. Makabi ima polovičan učinak na utakmicama u Beogradu, tri pobede i tri poraza, ali je u prošlom kolu upisao poraz i na prvom gostovanju još od meča u Monte Karlu. Katašev tim je kompletan i veliki je favorit u praznoj hali ”Aleksanadar Nikolić” u Beogradu. Očekujemo trijumf formalnog domaćina i to sa bar 6 poena razlike. Naš predlog je jedinica u hendikepu, a granica je na 5,5 poena. Kvota za ovaj tip je 1.85 u kladionici MaxBet.

Baskonija – Virtus – 2 @ 2.55 u MaxBet

Ubeđeni smo da će meč u Vitoriji biti uzbudljiv i pored činjnice da su Bolonjezi izgubili na šest prethodnih gostovanja, po tri u Evroligi i italijnskom Palakanestru. S druge strane Baskonija ima pet vezanih pobeda u ”Fernando Buesa” areni, ali to u duelima ovako podjednako kvalitetnih timova, ne mora ništa da znači. Duško Ivanović je preporodio Baskoniju, od njegovog povratka na klupu baskijski klub ima 7 pobeda i samo jedan poraz u Evroligi. Dok je tim vodio Penjaroja Baskonija je imala jedan trijumf i 4 neuspeha. Mora se reći da su Baskijci veliki broj mečeva dobili u neizvesnim, često dramatičnim, završnicama. Tako je bilo protiv Partizana i Olimpijakosa, ali i Crvene zvezde u prošlom kolu. Protiv Virtusa ne smeju da im se ponovo onakvi padovi kao u drugom poluvremenu sa Beograđanima, pošto je Bankijev tim dosta iskusan i to bi sigurno iskoristio. Virtus je prošle sedmice, u duplom kolu, slavio dve velike pobede u svojoj Paladoci. Prvo su savladali Barselonu a onda i Makabi, pa puni samopouzdanja idu u Baskiju. Možda je vreme za poraz Baskonije, pa predlažemo dvojku sa kvotom 2.55 u kladionici MaxBet.

Asvel – Panatinaikos – 2,UP+ (granica 162,5) @ 2.90 u MaxBet

Izgledalo je da će Poceko probuditi Asvel, koji uopšte nema loš tim, ali nešto definitivno nedostaje. Uspeli su Francuzi da dobiju dva meča pod vođstvom harizmatičnog Italijana, ali su i dalje na začelju tabele, zajedno sa Albom. Mislili smo da će Asvel pobediti još nekog, pre svih Bajern i Valensiju, a možda i Baskoniju. Sva tri meča igrali su pred svojim navijačima i na kraju su ih izgubili. Protiv Bavaraca na neverovatan način posle dva produžetka, a Valensija ih je počistila u prošlom kolu pobedivši ih u Vilerbanu sa 23 poena razlike. To je ostavilo mnogo posledica i Asvel je zatim izgubio i u francuskoj ligi protiv Pariza. Nešto ne verujemo u srećan kraj, kada je ovaj tim u pitanju, a novi udarac mogao bi da im zada atinski Panatinaikos. Zeleni igraju mnogo bolje pred svojim navijačima, i pored toga što su izgubili od Reala u prošlom kolu, dok su na strani slavili samo jednom u pet utakmica. Taj trijumf se dogodio u Berlinu nad Albom, uz Asvel, najslabijom ekipom lige. Plejmejker Nan je pokazao da će biti ogromno pojačanje, a Ataman bi mogao da pokaže zašto je uzeo toliki novac letos Dimitrosu Janakopulosu. Pao ne igra u skladu sa očekivanjim i pojačanjima, i poraz u Vilerbanu bio bio težak udarac. Smatramo da je vreme za pobedu u gostima grčkog tima, pogotovo nakon tri uzastopna poraza. Uz dvojku predlažemo i više poena ukupno, a granica je na 162,5. Za kombinaciju 2,UP+ kvota je 2.90 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 13.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.