Najava i analiza: Serija A, 16. kolo: Inter gostuje na mestu gde retko pobeđuje, lepa prilika za Juve da zasedne na tron, Rosoneri posustaju!

Od petka su na programu mečevi 16. kola italijanska Serija A, a već na prvi pogled vidimo da se radi o velikom broju dosta dobrih mečeva.
Derbi kola se igra na Olimpiku gde će Lacio ugostiti Inter, a zanimljivo je da Neroazuri nisu savladali Lacio na njegovom terenu više od pet godina.
Juventus gostuje kod Đenove, i vrlo lako se može desiti da Stara dama pobedi i prestigne Inter na tabeli. Milan bi u ovom kolu prosto morao da slavi na svom stadionu protiv Monce, koja igra dosta dobro i ove sezone, dok četvrtoplasirana Roma gostuje kod Bolonje koja je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata.
Od ostalih duela izdvajamo susrete između Napolija i Kaljarija, kao i Atalante i Salernitane, što će ujedno biti i poslednji duel ovog kola.
Na prvom mestu na tabeli se trenutno nalazi Inter koji ima dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Juventus. Na trećoj poziciji se nalazi Milan, a četvrto mesto trenutno dele Roma i Bolonja, uz konstataciju da Napoli i Fiorentina imaju samo bod manjka.
Osma pozicija je rezervisana za Atalantu koja se vratila u borbu za plasman u Ligu šampiona nakon veoma važnog trijumfa u prošlom kolu nad Milanom (3:2).
Kada je u pitanju borba za opstanak, trenutno najugroženije su ekipe Salernitane, Verone i Empolija, koje se nalaze na mestu koje na kraju šampionata vodi u niži rang, dok su još ugroženi i Udineze i Kaljari.

Đenova – Juventus – 2 @ 1.86 u Meridianbet

Prvi susret šesnaestog kola italijanske Serije A se igra na Marasiju gde će Đenova ugostiti Juventus. U ovom trenutku se popularni Grifoni nalaze na četrnaestom mestu na tabeli i kako polako ali sigurno prvenstvo teče, čini se da će ova ekipa grčevito boriti za opstanak, iako je do sada bilo nekoliko dosta dobrih mečeva, što nažalost nije bio slučaj u prošlom kolu, kada su Đenovljani poraženi na gostovanju kod Monce, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Juventus ima lepu priliku da ponovo provede makar jednu noć na prvom mestu na tabeli, što je bio slučaj prošlog vikenda, kada su Bjankoneri savladali Napoli sa 1:0 i barem na kratko zaseli na prvu poziciju.
Olakšavajuća stvar za tim iz Torina je što ove sezone ne nastupa u evropskim takmičenjima, pa se očekuje maksimalan fokus i na ovaj duel i mišljenja smo da će Stara dama zabeležiti novi trijumf pa savetujemo da se oprobate sa 2 uz kvotu 1.86 u Meridianu.

Leće – Frosinone – X2 @ 1.73 u Mozzartbet

Sećamo se svi onog maestralnog početka Lećea, koji je čak u prvih nekoliko sedmica bio na deobi prvog mesta na tabeli. Naravno, posle toga je usledio očekivani pad za Nikolu Krstovića i drugare, a nakon petnaest odigranih mečeva ova simpatična ekipa se nalazi na trinaestoj poziciji, uz napomenu da tim sa juga Italije trenutno ima pet bodova viška u odnosu na ekipa koje se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je Leće vezao četvrti trijumf u prvenstvu i to u Toskani kod Empolija, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Frosinone za sada igra iznad svih očekivanja, pošto se povratnik u Seriju A trenutno nalazi na sredini tabele, preciznije na dvanaestoj poziciji, uz čak devetnaest osvojenih bodova.
U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na svom terenu protiv Torina, a taj duel je završen bez golova.
Utisak je da gosti neće doživeti poraz ni na ovom duelu kod Lećea, koji u poslednje vreme nikako ne uspeva da dođe do sva tri boda, pa je sjajna preporuka dupla šansa X2 uz kvotu 1.73 u Mozzartu.

Napoli – Kaljari – 3+ @ 1.60 u Meridianbet

Napoli ni blizu ne igra onako dobro kao što je to slučaj bio prošle sezone kada je ova ekipa mimo svih očekivanja stigla do Skudeta.
Ruku na srce, sve to je donekle bilo i očekivano, a stiče se utisak da Napolitancima nije pomogla ni smena trenera, pošto se Valter Macari za sada nije snašao na klupi aktuelnog šampiona Italije.
U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Juventusa, a taj duel je završen rezultatom 1:0, dok je pre toga tim sa juga Italije izgubio i na svom stadionu od Intera, kada je bilo 0:3.
Kaljari je u prošlom kolu ostvario neverovatan trijumf na svom stadionu protiv Sasuola, iako je domaća ekipa sve do četvrtog minuta sudijske nadoknade gubila sa 0:1, ali su onda Lapadula i Pavoleti za nešto manje od pet minuta doneli veliko slavlje navijačima tima iz Sardinije.
Deluje da je vreme za jedan trijumf Napolitanaca koji u poslednje vreme imaju baš dosta problema, ali ipak pre toga savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.60 u Meridianu.

Torino – Empoli – 1 @ 1.60 u SuperBet

Torino će ove sezone pokušati konačno da se izbori za mesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja, a opšti utisak je da je po meri popularnih Bikova Liga konferencije, iako sve to neće biti nimalo lak zadatak.
Trenutno se izabranici Ivana Jurića nalaze na jedanestom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na sedmoplasiranu Fiorentinu, pa ako se na taj način posmatraju stvari deluje da Nemanja Radonjić i drugari nisu nimalo daleko od borbe za poziciju broj sedam.
U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Frosinonea, koji igra fantastično na domaćem terenu, a taj susret je završen bez pogodaka.
Empoli će kako sada stvari stoje imati dosta problema da sačuva prvoligaški status, pošto se Plavci trenutno nalaze na osamnaestoj poziciji na tabeli, koja je i poslednja koja na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang.
Smatramo da je Torino veliki favorit na ovom duelu pa preporučujemo igru na pobedu domaćina, a sve to uz kvotu 1.60 u SuperBetu.

Milan – Monca – GG @ 1.85 u Maxbet

Rosoneri su u sredu eliminisani iz daljeg toga Lige šampiona i pored trijumfa na gostovanju kod Njukasla, pa će italijanski predstavnik morati da se zadovolji sa učešćem u Ligi Evrope, gde će Milan bez ikakve sumnje biti jedan od glavnih favorita za osvajanje ovog takmičenja.
Nažalost, u prošlom kolu Serije A izabranici Stefana Piolija su poraženi na gostovanju kod Atalante kada je bilo 3:2, uz konstataciju da je domaći tim u finišu stigao do sva tri boda nakon spektakularnog gola Luisa Murijela.
Monca je u vlasništvu Adrijana Galijanija, koji je svojevremeno vedrio i oblačio u Milanu, a trenutno se ovaj tim nalazi na odličnom devetom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je Monca slavila na svom terenu protiv Đenove sa 1:0, a svakako da ovaj klub neće previše respektovati ni nekadašnjeg šampiona Evrope, pa je vrlo moguće da na San Siru i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak i toplo preporučujemo igru GG uz kvotu 1.85 u Maxbetu.

Fiorentina – Verona – 3+ @ 1.80 u Meridianbet

Fiorentina za sada igra poprilično dobro i nema se šta popularnoj Violi zameriti, pošto je trenutno situacija takva da se prošlosezonski finalista Lige konferencija nalazi na deobi šestog mesta na tabeli, uz samo bod manjka u odnosu na četvtoplasiranu Romu.
U prošlom kolu su izabranici Vinčenca Italijana remizirali upravo na gostovanju kod Rome, pošto je taj susret na Olimpiku završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da su izabranici Žozea Murinja taj duel završili sa desetoricom fudbalera, pošto su isključeni Zalevski i Lukaku.
Verona sa druge strane igra jako loše i ponovo će tim iz grada ljubavi imati ogromnih problema da sačuva prvoligaški status, pošto se trenutno ovaj tim nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo jedanaest osvojenih bodova.
U prošlom kolu su Darko Lazović i drugari remizirali na svom stadionu protiv Lacija, što je svakako ohrabrujuća stvar za sve navijače ovog simpatičnog tima.
Ipak, Fiorentina je favorit u meču koji bi mogao da donese dosta pogodaka, pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.80 u Meridianu.

Udineze – Sasuolo – 3+ @ 1.70 u SuperBet

Svakako da se od Udinezea očekivalo daleko više na startu Serije A, a trenutno se popularne Zebre iz Udina nalaze na jako lošem sedamnaestom mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i osamnaestoplasirani Empoli, a dobro poznato je da ta osamnaesta pozicija na kraju prvenstva znači i selidbu u Seriju B.
U prošlom kolu su crno-beli doživeli novi poraz i to dosta težak, pošto je Inter na svom stadionu slavio sa 4:0, a nećemo preterati čak ni ako kažemo da je taj trijumf lidera na tabeli mogao da bude i ubedljiviji.
U goste im ovog puta dolazi Sasuolo koji je u prošlom kolu doživeo nestvaran poraz na gostovanju kod Kaljarija, iako je tim iz Ređo Emilije na tom susretu vodio sa 0:1 sve do četvrtog minuta sudijske nadoknade, a onda su Lapadula u Pavoleti stupili na scenu i za samo pet minuta doneli veliki preokret timu sa Sardinije.
Za očekivati je da Neroverdi pruže bolji otpor na gostovanju kod ove sezone jako lošeg Udinezea, a najrealnije je da se fokusirate na golove, odnosno na igru 3+, uz kvotu 1.75 u kladionici SuperBet.

Bolonja – Roma – GG @ 2.15 u Maxbet

Kada se sve sabere i oduzme evidentno je da je Bolonja najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata, a u ovom trenutku se izabranici Tijaga Mote nalaze na deobi četvrte pozicije na tabeli, uz napomenu da to mesto na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je Bolonja dosta lakše nego što to rezultat pokazuje slavila na gostovanju kod Salernitane, a na kraju je bilo 1:2 za goste.
Roma je nažalost prekinula seriju pobeda u prošlom kolu, pošto je Vučica na svom stadionu odigrala samo 1:1 protiv Fiorentine, ali je veliko pitanje kako bi se taj duel završio da Zalevski na početku drugog dela igre nije dobio crveni karton, a kasnije mu se pridružio i Lukaku, i opšti utisak je da su Rimljani još dobro i prošli na tom meču.
Svakako da će i jedna i druga ekipa dati sve od sebe da slavi na ovom duelu i tako se osami na četvrtom mestu na tabeli, pa je idealno da probate sa igrom GG uz kvotu 2.15 u Maxbetu.

Lacio – Inter – 1X @ 2.11 u Mozzartbet

Derbi kola se igra na Olimpiku gde će snage odmeriti Lacio i Inter. Pre svega, treba istaći da je Inter poslednji trijumf u Rimu ostvario pre čak pet godina, pa nema nikakve sumnje da lidera na tabeli očekuje veoma težak zadatak.
Lacio se trenutno nalazi na desetoj poziciji na tabeli i svakako da Rimljani mogu i moraju dosta bolje, međutim, vredno pomena je to što se italijanski predstavnik plasirao u osminu finala Lige šampiona, a to i jeste bio primarni cilj za ovaj deo sezone, pa sada sigurno od Lacijala treba očekivati i dosta bolje partije u Seriji A.
Inter je do sada najviše pokazao u prvenstvu i nije tajna da su Neroazuri glavni favoriti za naslov prvaka Italije, a da li će to na kraju sezone i biti slučaj ostaje da se vidi. U prošlom kolu su izabranici Simonea Inzagija ostvarili veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Udinezea, a taj meč je završen rezultatom 4:0, što je svakako lepa uvertira za gostovanje kod Rimljana, koji im nikako ne leže, pogotovu na Olimpiku.
Mišljenja smo da Lacio ni ovog puta neće doživeti poraz, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X uz kvotu 2.11 u Mozzartu.

Atalanta – Salernitana – 3+ @ 1.60 u Meridianbet

Poslednji meč šesnaestog kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala se igra u Bergamu gde će Atalanta ugostiti Salernitanu.
Nakon jednog dosta lošeg perioda, popularna Boginja je u prošlom kolu odigrala jedan sjajan meč i golom u finišu susreta savladala ekipu Milana, pa se izabranici Đanpjera Gasperinija ponovo nalaze u ravnopravnoj borbi za plasman u neko od evropskih takmičenja, pošto je ova ekipa trenutno stacionirana na sedmom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na četvoplasiranu Romu.
Salernitana je tim koji je do sada ubedljivo najmanje od svih pokazao u ovogodišnjem izdanju Serije A, a to nam najbolje pokazuje i tabela koja nam govori da se ova ekipa trenutno nalazi na poslednjem mestu sa samo osam osvojenih bodova.
U prošlom kolu su Očoa i drugari doživeli novi poraz i to na svom stadionu protiv Bolonje, a taj susret je završen rezultatom 1:2.
Deluje da će nam poslednji meč ovog kola doneti dosta pogodaka, pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.60 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.