TIP DANA: Sevilja – Hetafe: Može li Sevilja do trijumfa u La Ligi posle skoro tri meseca?

U subotu je na programu dosta veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a svakako da se jedan od njih igra i u Andaluziji, gde će Sevilja na stadionu Sančez Pichuan ugostiti Hetafe.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Sevilja: Da li je konačno vreme za trijumf Andalužana?

Prošle sezone je Sevilja imala dosta problema u španskom prvenstvu, i u jednom trenutku je situacija bila gotovo alarmantna. Ipak, u drugom delu šampionata su Andalužani zaigrali dosta bolje, uspeli da opstanu u društvu najboljih, a ono što je najvažnije i po čemu će se pamtiti godina je novi trofej u Ligi Evrope, a sve to nakon trijumfa u velikom finalu nad ekipom Rome, i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Sve to je bilo dovoljno da trener Mendilibar dobije poverenje, međutim, on se nije dugo zadržao na klupi Sevilje, pošto je iskusni stručnjak smenjen nakon katastrofalnih partija Andalužana na startu sezone.
Poražavajuće je delovao podatak da se aktuelni osvajač Liga Evrope pre samo nekoliko kola nalazio na poziciji koja na kraju šampionata znači i selidbu u Segundu.
Novi trener kluba je postao Dijego Alonso, međutim, kako sada stvari stoje deluje da ni ovaj urugvajski stručnjak nije previše pomogao Sevilji, koja se u ovom trenutku nalazi na katastrofalnom šesnaestom mestu na tabeli, uz samo tri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
Na poslednjih pet mečeva popularni Berberini ne znaju za trijumf, a u tom periodu je ova ekipa tri puta remizirala uz dva poraza.
U prošlom kolu su Serhio Ramos i drugari poraženi na teškom gostovanju kod Majorke, a na tom duelu je domaćin slavio sa 1:0.
Da stvari budu gore španski predstavnik je nedavno eliminisan i iz ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a ovog puta Sevilja neće nastaviti sezonu u Ligi Evrope, pošto je ovaj tim u grupi sa Arsenalom, PSV-om i Lansom zauzeo poslednje mesto na tabeli.
U meču šestog kola izabranici Dijega Alonsa su poraženi na gostovanju kod Lansa, i to nakon primljenog gola u šestom minutu sudijske nadoknade.
Kada se radi o mečevima na domaćem terenu, do sada je Sevilja odigrala osam mečeva na strani i ostvarila dva trijumfa, čak četiri remija, ali i dva poraza.
Veoma zanimljiv podatak je da su Andalužani na četiri poslednja susreta na svom terenu odigrali nerešeno, a čak tri puta je rezultat bio 1:1, uz konstataciju da je aktuelni osvajač Liga Evrope imao dosta težak raspored.
U poslednjem meču koji je ova ekipa odigrala na svom terenu protiv Viljareala rezultat je bio 1:1, uz konstataciju da je “žutoj podmornici” poništen pogodak u petom minutu sudijske nadoknade i to nakon intervencije VAR-a.

Hetafe: Blistave partije na domaćem terenu, katastrofalne na strani!

Hetafe je osnovan 1983. godine, a u 40 godina dugoj istoriji ova ekipa je uspela tri buda da igra grupnu fazu Liga Evrope, ali i dva puta da dođe do finala španskog Kupa Kralja, uz konstataciju da je ovaj klub oba puta poražen. Zanimljivo je da je ovaj tim do finala drugog po važnosti klupskog takmičenja u Španiji stigao dve godine zaredom, i to 2007. i 2008. godine, kada je Sevilja, odnosno Valensija bila bolja od ekipe iz predgrađa Madrida.
Prošlu sezonu su fudbaleri Hetafea završili na petnaestom mestu na tabeli, a posebno dobro je Hetafe igrao na domaćem terenu gde je ova ekipa na osamnaest odigranih susreta ostvarila sedam trijumfa, isto toliko remija i samo pet poraza, i svakako da bi ovaj tim završio na boljem mestu na tabeli da nije igrao katastrofalno na strani, gde je nekadašnji učesnik Liga Evrope ostvario samo jedan trijumf, osam remija i čak deset poraza, mada to nije ništa novo pošto ovaj klub standardno igra katastrofalno na gostovanjima, ali isto tako i dosta dobro na svom terenu.
Što se tiče ove sezone, naravno da će primarni cilj biti opstanak, a kada se podvuče crta, utisak je da svi navijači ovog tima imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
Naime, Hetafe se u ovom trenutku nalazi na sjajnom devetom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na sedmoplasirani Betis, što znači da se izabranici Hosea Bordalasa nalaze u ravnopravnoj trci za sedmu poziciju koja na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Na poslednjih pet mečeva ekipa iz predgrađa Madrida je ostvarila tri trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz, i to kod Las Palmasa, kada je bilo 2:0.
U prošlom kolu su Bordalasovi puleni ostvarili veoma važan trijumf na svom stadionu protiv nimalo naivne Valensije, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Inače, kada se radi o mečevima na strani, Hetafe se nije proslavio ni ove sezone, pošto je ova simpatična ekipa na osam mečeva na strani doživela četiri poraza i četiri remija, bez trijumfa. Naravno, Hetafe standardno igra na veoma visokom nivou na svom terenu, pa je tako nekadašnji finalista španskog Kupa Kralja do sada odigrao osam susreta na svom stadionu i upisao pet trijumfa uz tri remija, bez poraza, što Hetafe čini jednom od najboljih domaćih ekipa u La Ligi.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Sevilje i Hetafea je odigran sredinom marta u predgrađu Madrida, kada je Hetafe slavio sa 2:0.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, mišljenja smo zaista da je konačno došlo vreme za jedan trijumf Andalužana u prvenstvu pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 1.93.

Utisak je da će Sevilja od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Hetafea koji svakako ima dosta problema na strani, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate prelaz 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 3.00.

Za kraj, sva je prilika da će domaći tim postići makar dva pogotka na ovom duelu protiv tima iz predgrađa Madrida, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru D2+ uz kvotu 2.20 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.