TIP DANA: Notingem Forest – Totenhem: Težak ispit za Pevce!

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, pošto je na programu po jedan meč iz svih “liga petica”, a smatramo da se najinteresantniji duel igra na Siti Graundu, gde će snage odmeriti Notingem Forest i Totenhem.
Početak susreta između ova dva kluba sa zaista dugom tradicijom je zakazan za 21h.

Notingem Forest: Mogu li Šumari do trijumfa posle više od mesec dana?

Kao što je to verovatno svima dobro poznato, Notingem Forest se prošle sezone vratio u Premijer ligu i to nakon čak 23 godine čekanja, što je svakako bio veliki povod za slavlje u gradu koji je između ostalog poznat i po Robin Hudu.
Izabranici Stiva Kupera, koji generalno radi dosta dobar posao u ovom klubu, su u velikom finalu plej-ofa Čempionšipa bili bolji od Hadersfilda minimalnim rezultatom.
Ako se malo osvrnemo na istoriju, treba istaći da je Notingem Forest poslednji put igrao Premijer ligu u sezoni 1998/99, što je neprihvatljivo za dvostrukog šampiona Evrope.
Pored ta dva trofeja u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju treba podsetiti da su popularni Šumari do sada jednom osvajali englesko prvenstvo, i to 1978. godine, a pored toga ova ekipa je dva puta sezonu završavala na drugom mestu na tabeli, uz podsećanje da je Notingem dva puta do sada u svojoj istoriji osvajao FA Kup.
Prošle sezone su izabranici trenera Kupera ostvarili svoj primarni cilj, a to je naravno bio opstanak u društvu najboljih, uz konstataciju da su Šumari na kraju završili na šesnaestom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na timove koji su na kraju morali da se presele u Čempionšip, uz konstataciju da je Notingem u poslednja četiri kola odigrao četiri sjajna susreta, ostvario dve pobede i dva remija i na kraju potpuno zasluženo stigao do opstanka u najboljoj ligi na svetu.
Primarni ciljevi se ni ovog puta nisu drastično promenili, a nakon šesnaest odigranih mečeva Šumari se nalaze na šesnaestom mestu na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli, što je svakako fina zaliha pred nastavak prvenstva.
Ipak, nekadašnji šampion Engleske igra zaista katastrofalno u poslednje vreme, pa je tako ova ekipa na pet poslednjih mečeva u Premijer ligi ostvarila samo jedan remi uz čak četiri poraza.
U prošlom kolu su izabranici Stiva Kupera remizirali na teškom gostovanju kod Vulverhemptona kada je bilo 1:1, uz napomenu da su Vukovi bili daleko bolji rival na tom susretu.
Na domaćem terenu je do sada Notingem Forest odigrao sedam mečeva i ostvario samo dva trijumfa, isto toliko poraza i tri remija, a zanimljivo je da su Šumari do poslednjeg trijumfa na svom stadionu u prvenstvu došli početkom novembra protiv Aston Vile, koja je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja engleske Premijer lige.

Totenhem: Partija protiv Njukasla je naznaka da bolji dani ponovo dolaze!

Svi su početkom sezone bili skeptični povodom odlaska Harija Kejna iz Totenhema, međutim, treba podsetiti da je tim Londona i prošlu sezonu sa njim odigrao jako loše, a na kraju je nekadašnji finalista Lige šampiona morao da se zadovolji sa osmom pozicijom na tabeli, uz bod manjka u odnosu na sedmoplasiranu Aston Vilu, što je značilo samo jedno, a to je da popularne Pevce ove sezone nećemo gledati u evropskim takmičenjima, čime je sezona bez ikakve sumnje proglašena neuspešnom.
Kao što smo već napomenuli, Kejn je tokom leta napustio redove Totenhema, a klub iz Londona je dobio i novog trenera pošto je na užarenu klupu seo Angelos Postekoglu i kako vreme prolazi čini se zaista da je to bilo najbolje moguće rešenje.
Pre svega, podsećanje da je Totenhem u uvodnom delu šampionata igrao ubedljivo najlepši fudbal u Engleskoj, što je ovom timu donelo i prvo mesto na tabeli.
Nažalost, Pevci se to nisu previše zadržali, i ruku na srce od početka je bilo jasno da Totenhem nema široku rotaciju, a na sve to su ovaj klub zadesili i veliki kadrovski promeni, pa tako Postekoglu za ovaj susret protiv nekadašnjeg šampiona Engleske neće moći da računa na Perišića, Bentankura, Medisona, Dajera, Van de Vena, Sesegona, Vajtmena i Solomona.
U poslednje vreme je nekadašnji finalista Lige šampiona odigrao nekoliko veoma loših mečeva, pošto su fudbaleri Totenhema vezali čak pet susreta bez trijumfa, međutim, u prošlom kolu je ova ekipa konačno odigrala jednu zaista sjajnu partiju i na svom stadionu savladala nimalo naivnu ekipu Njukasla, a taj duel na novom Vajt Hart Lejnu je završen rezultatom 4:1, uz konstataciju da su Svrake počasni pogodak postigli u samoj završnici susreta.
Ovog puta se istakao Rišarlison koji je postigao dva pogotka, međutim ne treba zaboraviti ni na doprinos kapitena Sona koji je pored jednog pogotka uspeo i dva puta da asistira svojim saigračima za gol.
Na gostovanjima su do sada Pevci odigrali osam mečeva i doživeli samo jedan poraz za sada, i to skoro od Vulverhemptona, a pored toga je trenutno petoplasirani tim na tabeli Premijer lige ostvario četiri trijumfa, uz tri remija.
Poslednji međusobni susret između Totenhema i Notingem Foresta je odigran u Londonu u martu ove godine kada je domaćin slavio sa 3:1.

Naš predlog

Notingem se blago rečeno nije proslavio u poslednje vreme, a smatramo da bi sve to mogao da iskoristi Totenhem, koji na pobedu na gostovanju čeka još od kraja oktobra, pa vam hrabro savetujemo da se opredelite za 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.

Vrlo lako se može dogoditi da Son i drugari na ovom gostovanju kod nekadašnjeg šampiona Engleske postignu dva ili više pogotka, pa toplo preporučujemo da se fokusirate na igru G2+ uz kvotu 1.68.

Za kraj, deluje zaista da će Pevci od prvog minuta susreta pokušati da nametnu svoj ritam, dođu brzo do vođstva i na kraju lako privedu meč kraju, pa vam hrabro savetujemo da probate sa prelazom 2-2, a sve to uz kvotu 2.55 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.