MEČ DANA: Lans – Rems: Aktuelni vicešampion Francuske se polako ali sigurno budi!

U subotu je na programu pregršt veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a ovaj dan nam donosi i dva duela u okviru 16. kola francuske Lige 1, a za vas smo ovog puta pripremili susret između Lansa i Remsa.
Početak duela između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Lans: Stvari polako ali sigurno idu na bolje!

Iza Lansa je jedna zaista nestvarna sezona u kojoj je ova ekipa mimo svih očekivanja uspela da dođe do vicešampionske titule i to uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ.
Sve to je ovom timu donelo plasman u Ligu šampiona, a kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba napomenuti da se francuski predstavnik nimalo nije obrukao, iako Lans nažalost nije uspeo da dođe do plasmana u narednu fazu.
Na šest odigranih mečeva izabranici Franka Eza su ostvarili dva trijumfa, dva remija i dva poraza i na kraju završili na trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani PSV.
U poslednjem kolu elitnog takmičenja francuski predstavnik je nekako uspeo da slavi na svom stadionu protiv Sevilje kada je bilo 2:1, uz konstataciju da je Lans do sva tri boda, ali i do proleća u Ligi Evrope stigao nakon pogotka Fulginija u petom minutu sudijske nadoknade.
Što se tiče francuske Lige 1, Lans nije ni blizu krenuo onako dobro u prvenstvu kao što je to bio slučaj prošle sezone, međutim, kako vreme odmiče tako i ova ekipa igra sve bolje, pa se tako u ovom trenutku Lans nalazi na odličnom sedmom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i šestoplasirani Marsej.
Inače, treba podsetiti na novinu u francuskom prvenstvu, a to je da od ove sezone tri prvoplasirane ekipe na kraju šampionata idu direktno u Ligu šampiona, dok će četvrtoplasirani tim u kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Trenutno Lans ima samo četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lil, i deluje da je samo pitanje ternutka kada će ova ekipa napati tu poziciju.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Franka Eza su bez poraza, a u tom periodu je ovaj tim ostvario tri trijmfa uz dva remija. Nažalost, u prošlom kolu je Lans samo remizirao na gostovanju kod Monpeljea, a zanimljivo je da je taj meč završen bez pogodaka, pošto se baš na njemu očekivala prava goleada.
Na domaćem terenu je aktuelni vicešampion Francuske za sada odigrao sedam mečeva i ostvario četiri trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz, ali i uz konstataciju da je Lans na tri poslednja duela na svom stadionu ostvario isto toliko trijumfa, što je jedan od glavnih razloga zbog čega fudbaleri ove ekipe u veoma lepom raspoloženju dočekuju duel protiv nimalo naivnog Remsa.

Rems: Vil Stil radi fenomenalne stvari na klupi ovog tima!

Rems je osnovan 1931. godine, a verovatno veoma mali broj ljudi zna da se radi o šestostrukom šampionu Francuske, uz napomenu da je ovaj klub do svoje poslednje titule došao 1962. godine.
Pored šest naslova prvaka Francuske, Rems je dva puta osvajao Kup ove zemlje, ali i isto toliko puta Ligu 2, a poslednji put se to desilo 2017. godine kada je ovaj tim uspeo da se plasira u društvo najbojih, iz koga do dana današnjeg nije ispao.
Prošla sezona je bila za svaku pohvalu, pošto je tim koji sa klupe predvodi jedan od najtalentovanijih trenera u Evropi – Vil Stil, završio na 11. poziciji.
Bolje partije Remsa su upravo i započele nakon što je Stil seo na klupu ovog tima, koji je nakon sjajnih partija svojih izabranika uspeo da se izbori za novi ugovor, uz opšti utisak, da će ovaj perspektivni stručnjak gotovo sigurno na leto promeniti sredinu, pošto se za njega već uveliko raspituju nekoliko evropskih velikana.
Primarni cilj crveno-belih će bez mnogo razmišljanja biti opstanak u društvu najboljih, mada deluje da su navijačima ovog kluba dobrano porasle ambicije nakon dosta dobrih partija njihove omiljene ekipe na startu šampionata.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Francuske nalazi na osmom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i sedmoplasirani Lans, a upravo kod ove ekipe Rems i gostuje u ovom kolu i biće to lepa prilika da se crveno-beli osame na sedmoj poziciji na tabeli, ali i približe borbi za plasman u neko od evropskih takmičenja.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Vil Stila se baš i nisu proslavili pošto su u tom periodu doživeli čak tri poraza, ali i dva remija.
U prošlom kolu je osmoplasirani tim na tabeli poražen na gostovanju kod Nice, a taj duel na Azurnoj obali je završen rezultatom 2:1, uz konstataciju da je Nica najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva, o čemu najbolje svedoči i trenutno drugo mesto na tabeli.
U gostima je Rems do sada odigrao osam mečeva i ostvario tri trijumfa, dva remija, ali i tri poraza, a poslednji trijumf na strani ova ekipa je ostvarila početkom novembra kod Nanta, kada je bilo 0:1.

Naš predlog

Lans u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou, a pogotovu se to odnosi na domaći teren, gde je aktuelni vicešampion Francuske na poslednja tri meča ostvario tri vezana trijumfa i to protiv nimalo naivnih rivala, a deluje da će se ta sjajna serija produžiti i nakon ovog duela, pa savetujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.87.

Utisak je da nas svakako očekuje i jedan duel sa velikim brojem pogodaka, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83.

Za kraj, deluje da je najmanje što bi izabranici Vil Stila mogli da urade na ovom duelu, a to je da postignu pogodak, međutim, to verovatno neće biti dovoljno za trijumf protiv u poslednje vreme sjajnog Lansa, pa smo za vas pripremili kombinaciju igara 1&GG uz fenomenalnu kvotu 3.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.