DERBI DANA: Liverpul – Mančester Junajted: Igrajte na crveno, samo je pitanje na koje?

Nedelja je po nepisanom pravilu rezervisana za vrhunske mečeve širom Evrope, a bez ikakve sumnje se derbi dana igra na Enfildu, gde će snage ukrstiti Liverpul i Mančester Junajted.
Početak ovog duela između dva engleska velikana je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Liverpul: Mogu li Redsi do titule šampiona Engleske?

Sigurno je da će svi prošlu sezonu želeti što pre da zaborave, pošto Liverpul posle baš dosta vremena nije uspeo da dođe do svog primarnog cilja, a to je naravno godinama unazad plasman u Ligu šampiona.
Na kraju su Redsi morali da se zadovolje sa petim mestom na tabeli, koje donosi plasman u Ligu Evrope i sigurno je da četa Jirgena Klopa glavni favorit za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Koliko god da je prošla sezona krenula loše za nekadašnjeg šampiona Evrope, toliko se ovog puta stiče utisak da stvari teško da su mogle da budu bolje u ovom trenutku, pošto su se Redsi pre ovog kola nalazili na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Arsenal.
Do sada su izabranici Jirgena Klopa odigrali šesnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvarili jedanaest trijumfa, četiri remija uz samo jedan poraz, i to u gostima kod Totenhema, kada je bilo 2:1, a ne treba zaboraviti da su Pevci do trijumfa na tom duelu došli nakon gola u poslednjim sekundama.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Redsi su ostvarili čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na najtežem gostovanju u Premijer ligi, kod aktuelnog šampiona Mančester sitija kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu su izabranici Jirgena Klopa ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Kristal Palasa, nakon velikog preokreta, pošto je domaći tim vodio sa 1:0 sve do 76. minuta susreta, a onda su na scenu stupili Salah i Eliot koji je pogodio u prvom minutu sudijske nadoknade i doneo veliko slavlje svim navijačima Liverpula.
Pored Premijer lige, Redsi ove sezone predstavljaju Englesku i u Ligi Evrope, a ono što je najvažnije je da engleski predstavnik obezbedio plasman u nokaut fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja i to sa prvog mesta u grupi, ispred Tuluza, Sen Žiloa i LASK-a.
Ruku na srce u prošlom kolu je Liverpul poražen na gostovanju kod Sen Žiloa, ali taj duel za nekadašnjeg šampiona Evrope nije imao rezultatski značaj, pošto je kolo pre toga obezbeđeno prvo mesto i direktan plasman u osminu finala.
Kada su u pitanju izostanci, Jirgen Klop za ovaj duel neće moći da računa na Alkantaru, Žotu, Bajčetića, Mekalistera, Matipa i Robertsona.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Liverpula i Mančester Junajteda je odigran početkom marta na Enfildu kada su Redsi demolirali ljutog rivala sa više nego ubedljivih 7:0.

Mančester Junajted: Da li je u pitanju kriza ili je ovo realnost Junajteda?

Za razliku od Liverpula, Mančester Junajted je prošle sezone kroz englesko prvenstvo uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, a naravno, treba podsetiti i da je Đavolima pripao trofej u engleskom Liga Kupu nakon trijumfa u finalu nad ekipom Njukasla, kada je bilo 2:0.
Ponovo je barem po imenima igrača Junajted imao jedan dosta dobar prelazni rok, međutim, slobodno možemo konstastovati da smo od nekadašnjeg šampiona Engleske daleko više očekivali, i ono što je sada poprilično izvesno je da se Ten Hagu ozbiljno drma klupa.
Naime, pre ovog kola su se njegovi izabranici nalazili na šestoj poziciji na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul, kod koga između ostalog Junajted i gostuje u ovom kolu.
U poslednje vreme engleski velikan igra po sistemu toplo-hladno, pa je tako na pet poslednjih mečeva ovaj tim ostvario tri trijumfa i dva remija.
U prošlom kolu su izabranici Ten Haga odigrali katastrofalan meč na svom terenu protiv Bornmuta, koji je završen šokantnom pobedom gostiju od 0:3, a bio je to već sedmi poraz u prvenstvu za tim sa Old Traforda, što je svakako jako loš podatak, pošto nismo ni na polovini šampionata.
Ruku na srce, pre tog poraza u prošlom kolu od Bornmuta, Junajted je pred svojim navijačima u engleskom klasiku uspeo da pobedi Čelsi, a taj duel je završen pobedom domaćina od 2:1.
Na gostovanjima su do sada popularni Đavolovi odigrali sedam susreta i ostvarili četiri trijumfa, uz tri poraza, bez remija.
Ono što možda i najviše “bode” oči svim navijačima Junajteda su katastrofalne partije u Ligi šampiona, pošto je engleski predstavnik u konkurenciji Bajerna, Galatasaraja i Kopenhagena završio na poslednjem mestu na tabeli, što dalje znači da ovaj tim na proleće nećemo gledati čak ni u Ligi Evrope.
U poslednjem kolu Ten Hagovi puleni su poraženi na svom terenu od Bajerna sa 0:1, uz konstataciju da je taj duel za nemačkog predstavnika bio bez takmičarskog značaja, pošto su izabranici Tomasa Tuhela odavno obezbedili plasman u doigravanje sa prvog mesta.
Možda nam eliminacija iz Lige šampiona bude donela i nešto bolje partije Mančestera u nastavku Premijer lige, pošto će čitav fokus biti prebačen na prvenstvo, međutim, kada se podvuče crta, deluje zaista da se Junajtedu crno piše na Enfildu, uz podsećanje da će im poslednje gostovanje na Enfildu dugo ostati u lošem sećanju, pošto su poraženi sa neverovatnih 7:0.
Za kraj, Ten Hag i dalje ima ogromnih kadrovskih problema pošto za ovaj duel neće moći da računa na Fernandeša, Maunta, Sanča, Malasiju, Šoa, Martineza, Lindelofa, Kazemira, Eriksena i Dijaloa, dok su pod znakom pitanja Rašford, Marsijal i Megvajer.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme deluje zaista da Liverpul odavno nije bio veći favorit protiv Mančester Junajteda nego što je to slučaj sada, pa vam predlažemo da ovde odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.33.

Deluje da će Redsi od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu posrnulog velikana, pa je idealno da se oprobate i sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.

Za kraj, mišljenja smo da će izabranici Jirgena Klopa iskoristiti sve trenutne mane tima sa Old Traforda i da će dobrano napuniti mrežu gostiju, pa je dosta dobra igra kada je ovaj meč u pitanju i D3+ uz kvotu 1.81 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.