TIP DANA: Lacio – Inter: Mogu li Neroazuri do trijumfa na Olimpiku posle čak pet godina?

U nedelju je fenomenalna ponuda za klađenje, a jedan od potencijalno najzanimljivijih susreta se igra na Olimpiku gde će snage odmeriti Lacio i Inter.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lacio: Mogu li Lacijali i treći put zaredom na Olimpiku da savladaju Inter?

Prošla sezona je slobodno možemo reći bila sjajna za Lacijale, koji su uspeli da završe na poziciji koja donosi plasman u Ligu šampiona, a upravo to i jeste bio primarni cilj rimskog kluba.
Većim delom prvenstva su izabranici Maurisija Sarija igrali na veoma visokom nivou, a najbolja potvrda za to je i vicešampionska titula, uz konstataciju da je Napoli imao čak šesnaest bodova viška.
Tokom leta je klub napustio Sergej Milinković-Savić koji je godinama unazad uz Imobilea bio glavna pokretačka snaga Rimljana, i deluje da se odsustvo srpskog reprezentativca i te kako oseća, barem kada se radi o italijanskom šampionatu.
Naime, pre ovog kola se Lacio nalazio tek na desetom mestu na tabeli, ali ono što može da ohrabri sve navijače ovog kluba je da njihova omiljena ekipa pre ovog kola imala samo četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Romu, a poznato je da to četvrto mesto na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona. Ipak, evidentno je da aktuelni vicešampion Italije ima dosta problema, a na poslednjih pet mečeva ovaj tim je ostvario samo jedan trijumf, uz dva remija ali i isto toliko poraza.
U prošlom kolu su Imobile i drugari samo remizirali na gostovanju kod Verone, a taj duel u gradu ljubavi je završen rezultatom 1:1. Pre toga je ova ekipa nekako uspela da slavi na svom stadionu protiv Kaljarija i to sa minimalnim rezultatom, uz napomenu da je domaćin veći deo susreta igrao sa igračem više, ali i pored toga nije uspeo da dođe do ubedljivijeg trijumfa.
Kao što smo napomenuli na startu analize, Lacio ove sezone predstavlja Italiju u Ligi šampiona, i treba pohvaliti izabranike Maurisija Sarija koji su uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja, i to pošto je italijanski predstavnik na kraju završio na drugom mestu u grupi, iza Atletiko Madrida.
Upravo Madriđani su i savladali Lacio u poslednjem kolu grupne faze, međutim, taj duel nije bio od takmičarskog značaja, pošto su obe ekipe kolo pre toga obezbedile plasman u osminu finala.
Inače, ako se osvrnemo na tradiciju uoči ovog duela sa Interom, na poslednja četiri duela koja su odigrana na Olimpiku, Lacio je ostvario čak tri trijumfa uz samo jedan remi, a poslednju pobedu su Neroazuri na Olimpiku ostvarili sada već davne 2018. godine, što je svakako podatak koji i te kako može da ohrabri fudbalere Lacija pred meč sa liderom na tabeli.

Inter: Lider na tabeli na teškom ispitu!

Iako se Inter prošle sezone možda nije previše istakao u Seriji A, iako su Neroazuri na kraju završili među četiri prvoplasirane ekipe, ne treba zaboraviti da je ekipa koju sa klupe predvodi Simone Inzagi uspela da dođe do trofeja u italijanskom Kupu, nakon trijumfa nad Fiorentinom, a ostaje žal za Ligom šampiona, pošto je italijanski predstavnik poražen u velikom finalu od Mančester sitija, iako Inter na tom duelu nije bio u nimalo podređenom položaju.
Dosta promena se tokom leta desilo na Đuzepe Meaci, klub su napustili Lukaku, Škrinjar i Brozović, ali je bilo nekoliko veoma zanimljivih pojačanja, i tu pre svih mislimo na Tirama i Pavara.
Generalno, utisak je da su Neroazuri do sada pokazali ubedljivo najviše od svih timova u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, a najbolji podatak za to je što milanski gigant pre početka ovog kola nalazio na prvom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Juventus.
Na poslednjih pet mečeva u Seriji A izabranici Simonea Inzagija su ostvarili četiri trijumfa uz samo jedan remi i to baš na gostovanju kod Juventusa kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je lider na tabeli bio bolji od Udinezea na svom terenu, a taj meč na Đuzepe Meaci je završen sa više nego ubedljvih 4:0, čime su Neroazuri samo potvrdili da se nalaze u sjajnoj formi.
Poput Lacija i Inter ove godine predstavlja Italiju u Ligu šampiona, a ono što je najbitnije je da je nekadašnji šampion Evrope izborio plasman u osminu finala, nažalost sa drugog mesta na tabeli, pošto je Sosijedad koji je imao isti broj bodova imao bolju gol razliku.
Upravo ove dve ekipe su u poslednjem kolu odmerile snage u Milanu, u meču koji je na kraju i odlučio ko će sa prvog mesta u osminu finala, a taj meč je možda pomalo i neočekivano završen bez pobednika, ali i bez pogodaka.
Inače, do sada je Inter odigrao sedam mečeva na gostovanjima u Seriji A, i Neroazuri su ubedljivo najbolji gost u ligi, pošto je u tom periodu ovaj tim ostvario čak šest trijumfa uz već pomenuti remi kod Juventusa.
Međutim, kao što smo već naglasili, Inter više od pet godina ne zna za trijumf na Olimpiku, pa je sigurno da izabranike Simonea Inzagija očekuje izuzetno težak posao.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Inter ima baš dosta problema u poslednje vreme na Olimpiku i mišljenja smo da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam savetujemo da se fokusirate na duplu šansu 1X koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 2.04.

Ako se osvrnemo na tradiciju, skoro uvek nam mečevi između Lacija i Intera donose dosta pogodaka, a nema nikakve prepreke da to ne bude slučaj i večeras zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ uz kvotu 1.98 u kladionici Primobet.

Za kraj, za one najhrabrije, predlažemo vam da se oprobate sa čistom jedinicom, a sve to uz neverovatnu kvotu 4.80 u Primobetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.