Najava i analiza: La Liga, 18. kolo: Poslednje kolo pred mini pauzu!

Od utorka su na programu mečevi 18. kola španske La Lige. Ovog puta neće biti većeg derbija, a posebno treba obratiti pažnju na mečeve između Betisa i Đirone, kao i Atletiko Madrida i Hetafea.
Real Madrid gostuje kod Alavesa, dok Barselona želi da prekine loš niz na svom stadionu protiv ove sezone očajne Almerije.
Biće naravno zanimljivo videti i šta će uraditi Sevilja, koja je u međuvremenu otpustila i drugog trenera ove sezone, a jezivo zvuči podatak da Andalužani više od tri meseca ne znaju za trijumf u prvenstvu.

Rajo Valjekano – Valensija – GG @ 2.10 u Maxbet

Rajo Valjekano i Valensija igraju jako slično ove sezone, a zanimljivo je da i jedna i druga ekipa imaju isti broj bodova i trenutno dele desetu poziciju, što je sasvim sigurno sa čim može da bude zadovoljan domaćin ovog susreta, ali ne i gost.
Rajo Valjekano na pet poslednjih mečeva ne zna za trijumf, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Osasune, kada je bilo 1:0.
Sa druge strane Valensija je konačno odigrala jedan dobar meč i uspela da isčupa bod na svom terenu protiv Barselone, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Vrlo lako se može dogoditi da ovde ne bude pobednika, ali i pored toga smo mišljenja da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, za šta je kladionica Maxbet pripremila kvotu 2.10.

Atletiko Madrid – Hetafe – 3+ @ 1.93 u Meridianbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra na Vanda Metropolitanu gde će Atletiko Madrid ugostiti Hetafe koji za sada slovi za jedno od najprijatnijih iznenađenja prvenstva.
Atletiko Madrid je trenutno stacioniran na četvrtom mestu na tabeli, a u poslednje vreme ova ekipa ima dosta problema na strani, pa je tako nakon poraza od Barselone, klub koji sa klupe predvodi Čolo Simeone poražen i na gostovanju kod Bilbaa u prošlom kolu kada je bilo 2:0.
Hetafe se mimo svih očekivanja trenutno nalazi na fenomenalnom osmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na sedmoplasirani Betis, a u prošlom kolu je tim iz predgrađa Madrida uspeo da savlada Sevilju na strani i to sa više nego ubedljivih 0:3.
Možda će Jorgandžije biti preveliki zalogaj, ali smatramo da je svakako sigurnije da se opredelite na golove, preciznije igru 3+, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Granada – Sevilja – 2 @ 2.55 u Superbet

Biće ovo sasvim sigurno duel dva najveća razočarenja u dosadašnjem toku najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala.
Granada se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo osam osvojenih bodova i sva je prilika da se ovom timu smeši selidba u niži rang. U prošlom kolu je ova simpatična ekipa poražena na gostovanju kod Selte, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Sevilja je ponovo ostala bez trenera, pošto je nakon poraza od Hetafea smenjen Dijego Alonso koji za kratko vreme nije uspeo da preporodi uspavane Andalužane koji se trenutno nalaze na katastrofalnom sedamnaestom mestu na tabeli.
Granada igra očajno u poslednje vreme, a deluje da bi to Sevilja mogla i morala da iskoristi, pa hrabro preporučujemo 2 uz sjajnu kvotu 2.55 u Superbetu.

Barselona – Almerija – 1-1 @ 1.48 u Mozzartbet

Ni Barseloni ne cvetaju ruže ove sezone, a jedino vredno pomena za sada je svakako plasman ove ekipe u nokaut fazu Lige šampiona, što Katalonci poslednja dva puta nisu uspeli.
U prvenstvu se izabranici Ćavija trenutno nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Đironu, a na sve to Levandovski i drugari su u prošlom kolu samo remizirali na gostovanju kod Valensije kada je bilo 1:1.
Almerija je već viđena u Segundi na kraju sezone, a poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa do sada sakupila samo pet bodova, i vrlo je moguće da se “fenjerašu” crno piše na gostovanju kod nekadašnjeg šampiona Evrope.
Od prvog minuta će Barsa krenuti silovito ka golu Almerije, pa je topla preporuka prelaz 1-1 uz kvotu 1.48 u Mozzartu.

Atletik Bilbao – Las Palmas – 1 @ 1.42 u Primobet

Godinama unazad Bilbao igra na veoma visokom nivou u španskom prvenstvu, a kruna svega toga bi mogla da se dogodi ove sezone, pošto se ponos Baskije trenutno nalazi u ravnopravnoj borbi za plasman u Ligu šampiona.
Ovaj tim je trenutno stacioniran na petom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid, a upravo ovu ekipu je Atletik Bilbao i savladao u prošlom kolu na svom terenu sa 2:0.
Las Palmas igra iznad svih očekivanja, iako je ova ekipa u prošlom kolu samo remizirala protiv Kadiza, koji generalno loše igra na strani.
Ipak, kao što je poznato, Bilbao po tradiciji igra sjajno na svom stadionu pa je topla preporuka čista jedinica uz kvotu 1.42 u kladionici Primobet.

Viljareal – Selta – 3+ @ 1.81 u Meridianbet

Daleko više smo očekivali od Viljareala u ovogodišnjem izdanju španskog šampionata, a trenutno se “žuta podmornica” nalazi na jako lošem četrnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je nekadašnji osvajač Liga Evrope doživeo težak poraz na gostovanju kod Real Madrida, a taj susret u prestonici je završen rezultatom 4:1.
Ni Selta se nije preterano proslavila u dosadašnjem toku šampionata, pošto klub iz Viga trenutno zauzima osamnaesto mesto na tabeli koje na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je ovaj klub ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Granade, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Na popularnoj Keramici bi vrlo lako mogli da prisustvujemo velikom broju pogodaka pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.81 u Meridianu.

Betis – Đirona – GG @ 1.63 u Maxbet

Možda i najinteresantniji meč vanrednog kola španskog šampionata se igra na Benito Viljamarinu gde će koplja ukrstiti Betis i Đirona.
Zeleni se trenutno nalaze na sedmom mestu na tabeli, a u prošlom kolu su Pelegrinijevi puleni remizirali na teškom gostovanju kod Sosijedada, pošto je taj duel na Anoeti završen bez pogodaka.
Šta reći o Đironi koja za sada igra jednu nestvarnu sezonu, a najbolji pokazatelj za to je i senzacionalno prvo mesto na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid i čak devet više od trećeplasirane Barselone, što dalje znači da je ova ekipa u ozbiljnoj igri za direktan plasman u Ligu šampiona, što ni oni najveći optimisti pred početak sezone nisu mogli da pretpostave.
U prošlom kolu su Stuani i drugari odigrali još jedan fantastičan meč i to pred svojim navijačima protiv Alavesa kada je bilo 3:0.
Smatramo čak da je lider na tabeli favorit i na gostovanju kod Betisa, ali na prvi pogled deluje da je igra GG daleko bolja i sigurnija varijanta koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.63.

Kadiz – Real Sosijedad – 0-2 @ 1.67 u Meridianbet

U prethodnih nekoliko izdanja španskog fudbalskog prvenstva Kadiz je uglavnom nakon dosta dobrih partija na domaćem terenu uspevao nekako da sačuva prvoligaški status, a upravo mečevi na domaćem terenu što nešto u šta se svi navijače ove simpatične ekipe uzdaju i ovog puta.
Trenutno se Kadiz nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na najugroženije ekipe. U prošlom kolu je ovaj tim remizirao na gostovanju kod Las Palmasa kada je bilo 1:1.
Sosijedad je prekinuo niz trijumfa, pošto je predstavnik Španije u nokaut fazi Lige šampiona remizirao na svom stadionu protiv Betisa, a taj duel je završen bez pogodaka, nakon čega se Sosijedad nalazi na šestom mestu na tabeli.
Kadiz igra tvrdo na svom terenu, i deluje da nam ovaj meč neće doneti previše pogodaka, pa savetujemo igru 0-2 gola uz kvotu 1.67 u Meridianu.

Alaves – Real Madrid – 2 @ 1.60 u Superbet

Alaves se trenutno nalazi na trinaestom mestu na tabeli, a mišljenja smo da je evidentno da će se ova ekipa možda i do poslednjeg kola boriti za opstanak u društvu najboljih i pored dosta dobrih partija na startu šampionata. U prošlom kolu je tim iz Baskije doživeo težak poraz na gostovanju kod Đirone, a taj meč je završen rezultatom 3:0.
U međuvremenu je Real dobio na svom stadionu Viljareal rezultatom 4:1, ali je kraljevski klub na tom duelu ostao bez Alabe koji je doživeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata i neće ga biti do kraja sezone.
Alaves generalno ume da odigra dobro na svom terenu, ali smo mišljenja da je kraljevski klub prejak za Baskije pa preporučujemo 2 uz kvotu 1.60 u Superbetu.

Majorka – Osasuna – 2+ @ 1.57 u Meridianbet

Majorka je vezala nekoliko dosta dobrih mečeva i polako ali sigurno ovaj tim beži iz zone ispadanja, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na petnaestoj poziciji.
Na četiri poslednja susreta u prvenstvu fudbaleri Majorke ne znaju za poraz, a u tom periodu je ovaj tim ostvario jedan trijumf, uz tri remija, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu na gostovanju kod Almerije kada vrlo interesantno nije bilo pogodaka.
Osasuna ne igra tako dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, međutim, klub iz Pamplone je ipak uspeo da u prošlom kolu na svom stadionu savlada Rajo Valjekano, što je u ovom trenutku dovoljno za dvanaestu poziciju na tabeli.
Sva je prilika da ćemo na ovom duelu u kom će i jedni i drugi ići na trijumf videti makar dva pogotka, pa savetujemo igru 2+ uz kvotu 1.57 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.