Tiket dana: Poeni igrača

Samo što je završeno 15. kolo Evrlige, kreće novo, 16. po redu. Večeras se igraju samo tri utakmice, u Beogradu, Valensiji i Madridu. Predložene kvote i granice važile su u trenutku pisanja predloga.

Džoš Nibo (Makabi) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.87 u MaxBet

Snažni centar Makabija odigrao je fantastičan meč pre dva dana i bio najzaslužniji za pobedu Ponosa Izraela protiv španske Baskonije. Nibo je uz 17 poena imao i 11 skokova, a sve to je uradio za nešto više od 19 minuta u igru. Inače ove sezone Nibo igra promenjivo, učinak protiv Baskonije mu je najbolji do sada, ali i ranije umeo da zablista, kao u duelima sa Realom i Barselonom, koje je Makabi ipak izgubio. Samo je prvo kolo Makabi odigrao pred svojim navijačima, a onda se preselio u Beograd u halu ”Aleksanadr Nikolić”, gde rivale ugošćuje bez prisustva publika. Ispada da će Zvezda, koja je do ove sezone bila domaćin u ovoj dvorani, imati ”prednost” domaćeg parketa u ovom meču, samo ne i podršku sa tribina. Bolomboj će biti najveći rival Niba i Sorkina, pošto novajlija Gilespi ne bi trebalo još da debituje. Granica za poene Džoša Niba je na 9,5, a mi verujemo da će biti dvocifren. Za (+) poene kvota je 1.87 u kladionici MaxBet.

Adam Hanga (Crvena zvezda) – Poeni + (granica 7,5) @ 1.92 u MaxBet

Dugo se čekao povratak Adama Hange u ekipu Zvezde posle povrede koju je zadobio još u meču sa Partizanom. Najzad se poavio u duelu protiv Reala pre dva dana i utakmicu započeo na fantastičan način, poguravši svoj tim do prednosti na startu. Ipak, sve je to trajalo dosta kratko, Madriđani su preuzeli sve konce u svoje ruke i crveno-beli su sve više padalai, odigravši jednu od najslabijih utakmica u poslednje vreme. Mađarski reprezentativac će mnogo značiti treneru Sferopulosu u nastavku sezone, radi se o vrlo iskusnom igraču, specijalisti za odbranu, ali vrlo opasnom i u šutu. Svom bivšem klubu je ubacio 10 poena u utorak, a verujemo da će imati zapaženu ulogu i u meču sa Makabijem, u kome će Zvezda tražiti svoju prvu ”gostujuću” pobedu u ovoj sezoni Evrolige. Hanga još uvek nije na 100% mogućnosti, ali je protiv reala bez većih problema proveo 20 minuta na terenu. Ako bude toliko igrao i protiv Makabija verujemo da će prebaciti granicu od 7,5 poena kolika mu je zadato u kladionici MaxBet. Kvota za (+) je 1.92.

Vensan Poarije (Real Madrid) – Poeni + (granica 8,5) @ 1.90 u MaxBet

Duel Reala i Partizana izaziva veliku pažnju, ne samo zbog činjenice da su ova dva kluba trenutno u najboljoj formi u Evroligi, već i zbog svih dešavanja iz prošlog plej-ofa, o kojima je toliko toga već rečeno. Da se sada ne bavimo time već da vidimo ko bi iz Reala mogao da bude zapažen večeras. Vensan Poarije je protiv Zvezde pre dva dana odigrao možda i ključnu ulogu, uz Marija Hezonju, u trijumfu svog tima. Tavares nije bio na svom nivou, ali je zato snažni francuski centar dominirao, pre svega u napadu, i za 18 minuta ubacio 14 koševa, čime je izjednačio ovosezonski rekord u Evroligi koji je ostvario u duelu sa Barselonom. Poarije bi bio startni centar u većini evroligaških klubova, ali je svestan da je u Realu u senci Edija Tavaresa i da mora maksimalno da koristi minute u igri. Ima odličnu leđnu tehniku i nešto slabiji šut sa distance ali uz dobro pozicioniranje maksimalno koristi asistencije Fakunda Kampaca i ostalih plejmejkera Reala. Granica za poene na Vensana Poarjea je na 8,5 a mi smatramo da on ide u plus. Za (+) koševe kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Kevin Panter (Partizan) – Poeni + (granica 15,5) @ 1.90 u MaxBet

Ako će neko da ima poseban motiv u ovom meču, to je Kevin Panter. Njegova reakcija na grub nasrtaj Ljulja dovela je do tuče i kasnije kazne za njega i Lesora, kao i povrede Egzuma, pa je to i vratilo četvrtfinalnu seriju u Madrid, a Partizan je, i pored odlične igre, izgubio majstoricu. Panter je i taj peti meč odigrao fantastično, kao i prva dva, ali je na Fajnal-for otišao ”kraljevski klub” i trijumfovao u Kaunasu. Partizan je u seriji od pet uzastopnih poebda u Evroligi, dobili su na dva prethodna gostovanja, u Kaunasu i pre dva dana u Valensiji, pa u Madrid idu potpuno rasterećeni kod najboljeg tima lige. Panter je u Litvaniji dao 22 poena, ali je proglašen za MVP-a i u duelu u Valensiji, kada je uz 13 poena imao i 9 skokova i 3 asistencije. Kapiten Partizana ubacuje prosečno 15 poena u Evroligi po meču, i nekako verujemo da će biti iznad proseka u Madridu. Za (+) poene na Pantera, sa granicom na 15,5 kvota u kladionici MaxBet kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 12.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.