Tip dana košarka: Real Madrid – Partizan: Crno-beli na dobro poznatom mestu u želji za osvetom!

Real Madrid će u okviru 16. kola Evrolige ugostiti Partizan. Biće ovo duel starih znalaca i sigurno je da će igrači Željka Obradovića biti silno motivisani da se osvete četi Ćus Matea za prošlosezonsku eliminaciju. Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Real Madrid: Izvanredna forma!

Došao je madridski Real u Beograd prije dvije mečeri sa samo jednim porazom posle 14 utakmica u Evroligi, dva u svim takmičenjima. Važio za velikog favorita protiv Crvene zvezde, ali tinjala je nada da bi ekipa Janisa Sferopulosa mogla do iznenađenja. Odlično je i otvorila meč, povela 14:6, ali četa Ćusa Matea je ostala smirena i polako je njen kvalitet isplivavao na površinu. Već u drugom kvartalu gosti su stekli kontrolu, nije Zvezda uspijela da odreaguje po povratku sa odmora, pa je poslednji odmor dočekala sa 16 poena minusa. Bio je to ipak preveliki zaostatak protiv ekipe kakva je Real, dali su košarkaši vicešampiona ABA lige sve od sebe do kraja, izgarali u odbrani – nije vrijedilo. Real je ipak druga dimenzija.
Real je ponovo košarkaškoj Evropi pokazao od čega je skovan i da će i ove godine biti ozbiljan konkurent za odbranu trofeja. Pokazali su i kakve asove ima u svojim redovima. Izađe Fakundo Kampaco, uđe Serhio Rodrigez. Izađe Valter Tavares, uđe Vensan Poarje… A Mario Hezonja, Alberto Abalde i Džanan Musa su učinili da se izostanak Rudija Fernandeza i Gabrijela Deka i ne osjeća.
sjajna partija Marija Hezonje – dabl-dabl od 17 poena i 10 skokova. Odličan je bio i Poarje sa 14 poena, pravio je velike probleme crveno-bijelima u reketu, pogotovu Majku Tobiju. Njih je ispratio Eli Endiaje koji je dodao 10 poena (osam u prvoj dionici). Fakundo Kampaco je protiv bivšeg tima ubacio tek jednu trojku, ali je upisao i četiri skoka, tri ukradene lopte, dvije asistencije.
A naredni meč tima iz Madrida bi mogao da se okarakteriše kao spektakl u najavi, pogotovo ako je suditi po pet utakmica četvrtfinala Evrolige iz prošle sezone: Partizan stiže u Madrid na megdan Realu.
Suvišno je pričati šta se sve dešavalo tokom te serije, u kojoj su crno-bijeli sa dva brejka u Madridu vodili 2:0, pa imali 18 poena prednosti u majstorici, a na kraju je Real otišao na Fajnal for i osvojio titulu.
I sada je Partizan u velikom naletu, stigao je u Madrid nakon pobjede u Valensiji, ali čeka ga lider Evrolige, koji je izgubio samo jednu utakmicu do sada. Trener Madriđana Čus Mateo je biranim riječima govorio o šampionu ABA lige pred večerašnji meč.
Trener Reala je ubjeđen da će Partizan igrati na Fajnal-foru i istakao je da je ekipa izuzetno napredovala od starta sezone, a na nama ostaje da vidimo kako će se stari znalci ovog puta “porvati u ringu”.

Partizan: Motivacije neće izostati!

Za košarkaše Partizana trijumf prethodnog kola u Fonteti može da se podvede kao velika i bitna, možda i ključna tačka u formiranju mentaliteta istinskih pobjednika kojima plasman među 4 najbolje ekipe i nije više tako nedostižan. Jer, kada si spreman da ostaviš sve zacrtana taktičke postulate i zasučeš rukave kako bi sišao u rudnik za pobjedu, onda to znači da si spreman na sve. Na kraju takav napor iliti trud mora da se isplati.
Ta pobjeda ne može da se okarakteriše kao lijepa ni po jednom aspektu, izuzev onom subjektivnom u kojem preovladava zadovoljstvo urađenim poslom i ostvarenim ciljem. Tako se osjeća i razmišlja većina od gotovo 1.500 Partizanovih pristalica u Fonteti i ko zna koliko još kraj malih ekrana. Ognjen Jaramaz je prvi rekao da je optimista pred izlazak na megdan Valensiji, da bi posle utakmice pred novinare izašao sa “izuzetnim raspoloženjem“, svestan da je Partizan uzeo ono po šta je došao. Opet je i prvi priznao da je ekipa morala da mijenja sebe kako bi lakše izašla na kraj sa jednom od najčvršćih ekipa u Evroligi trenutno, da su se svi pogledali u oči i znali da tvrdoglavost ne vodi ka rezultatu, već samo korekcija u odnosu na situaciju. I to je dalo željeni ishod.
Valensija Aleksa Mumbrua nije imala drugi način da traži svoju šansu nego kroz “tuču“, jer je individualni i timski kvalitet apsolutno na strani Partizana. Takva postavka Slijepih miševa razoktrila je neke realne slabosti protivnika, kojih su i te kako svjesni svi u svlačionici tima iz Humske. I Jaramaz je otkrio da je “Željko Obradović imao zamerke“, uz konstataciju da je sve moguće ispraviti. Tu se najviše misli na 17 dozvoljenih ofanzivnih skokova ili 13 izgubljenih lopti koje jesu dijelom posljedica protivničke odbrane, ali mahom rezultat manjka koncentracije u nekim momentima. I to je sve normalno, jer nijedan tim nije bezgrešan pa ni ovaj Partizan.
Pored samog trijumfa, Partizan od pozitivnih elemenata onoga što se desilo u Fonteti može da izvuče 12 ukradenih lopti, hladnokrvnost Alena Smailagića da pogodi trojku iz ugla u jako bitnom momentu i ekipi donese potrebno samopouzdanje, kao i povratak Frenka Kaminskog posle skoro tri sedmice bez takmičarske košarke.
Odmah posle Valensije, u mislima kompletne Partizanove ekspedicije je sledeći korak – Real Madrid. Na šampiona Evrope Parni valjak ide sa najboljom formom u Evroligi. Trenutno je jedini tim u kompletnom takmičenju sa pet trijumfa zaredom, što predstavlja ne samo podsticaj, već donekle i obavezu crno-bijelima da u Vizink Centru probaju da napadnu i drugi brejk ove sedmice, ma koliko to na prvu loptu zvučalo arogantno ili možda čak pretenciozno. Ne zato što Partizan nije sposoban da dobije jer nas je ne tako davna istorija naučila da je baš sve moguće kada se istovremeno na parketu nađu košarkaši ova dva kluba, već zato što Real jednostavno igra košarku na sledećem nivou, uz dužno poštovanje konkurencije.
I taj Real mora opet da stane, Unikaha je već pokazala da je moguće da se dobije u dvorištu Kralja.

Naš prijedlog

Kraljevski klub u ovaj meč ulazi kao favorit, te je kvota na njihovu pobjedu 1.30 u PrimoBet kladionici. Kvota na pobjedu Partizana je 3.55.

Mišljenja smo da je pred nama jedan veoma efikasan meč, pa vam predlažemo igru UP + (granica 166.5) po kvoti 1.85 u PrimoBet kladionici. Partizan je u sjajnoj formi i treba očekivati jedan koliko toliko neizvjestan meč, pa nam se igra H2 (granica 9.5) po kvoti 1.73 čini veoma primamljivo. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo pobjedu gostiju po kvoti 3.55 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.