MEČ DANA: Mančester siti – Fluminense: Titula svetskog prvaka kao zamajac za posustali Siti!

U petak nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a nema nikakve sumnje da se centralni duel igra u Džedi, gde će se sastati Mančester siti i Fluminense i to u finalu Svetskog prvenstva za klubove.
Početak duela između engleskog i brazilskog predstavnika je zakazan za 19 časova.

Mančester siti: Šta se dešava sa Građanima?

Kada se vratimo na prošlu sezonu, teško da je ona mogla da bude uspešnija po Građane, koji su konačno uspeli da dođu do “ušatog” trofeja i to pošto su u velikom finalu bili bolji od italijanskog Intera, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Pored toga, izabranici Pepa Gvardiole su uspeli da dođu i do novog naslova prvaka, iako je Arsenal u jednom trenutku imao ogromnu bodovnu prednost, a šlag na tortu predstavljao je trofej u FA Kupu, pogotovo što je Siti u velikom finalu bio bolji od gradskog rivala Mančester Junajteda.
Kada sve ovo pomenemo, ne možemo da ne konstatujemo da smo od aktuelnog šampiona Engleske i Evrope očekivali dosta bolje partije u ovogodišnjem izdanju Premijer lige
Naime, Građani se u ovom trenutku nalaze tek na četvrtom mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal. Utisak je da Siti odavno nije bio u većoj krizi, a na pet poslednjih mečeva ova ekipa je ostvarila samo jedan trijumf i to na gostovanju kod slabašnog Lutona kada je bilo 1:2, a zanimljivo je da je Siti i na tom duelu morao da juri prednost rivala, ali se na kraju sve ipak dobro završilo.
U prošlom kolu su izabranici Pepa Gvardiole još jednom neprijatno iznenadili svoje navijače, pošto su na svom stadionu samo remizirali protiv Kristal Palasa, a taj susret je završen rezultatom 2:2.
Da stvari budu još gore po Građane, do izjednačenja je Palas stigao u petom minutu sudijske nadoknade, a sve to nakon nesmotrenog starta Fodena u svom kaznenom prostoru.
Na domaćem terenu je do sada Mančester siti odigrao osam mečeva u prvenstvu i ostvario pet trijumfa uz tri remija, a zanimljivo je da su se sva tri desila u poslednja tri kola, što je jasan znak da se aktuelni šampion Evrope nalazi u velikoj krizi.
Stvari za sada jedino teku po planu u Ligi šampiona, gde su puleni Pepa Gvardiole zauzeli prvo mesto na tabeli uz maksimalnih osamnaest osvojenih bodova i tako je ovaj tim zakazao sebi duel u osmini finala protiv Kopenhagena, pa je opšti utisak da je engleski predstavnik dosta dobro prošao i nije isključeno da ovaj moćan tim ponovo gledamo u samoj završnici, što i jeste primarni cilj za ovu sezonu.

Fluminense: Može li brazilski predstavnik do senzacije?

Fluminense je osnovan 1902. godine, a do sada je ova ekipa četiri puta osvajala naslov prvaka Brazila, uz podsećanje da je to poslednji put bio slučaj 2012. godine kada je ova ekipa završila na prvom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na Atletiko Mineiro.
Jedan od najzaslužnijih ljudi za to bio je nekadašnji reprezentativac Brazila Fred koji je postigao čak dvadeset pogodaka u šampionatu, međutim ne treba zaboraviti ni legendarnog Deka, koji je zanimljivo nakon tog naslov prvaka odlučio da se penzioniše.
Uz četiri šampionske titule, Trikolori su do sada jednom osvajali i brazilski Kup i to 2007. godine, uz čak 33 titula u državnom prvenstvu Karioka, a poslednja u nizu je stigla sredinom godine, kada je Fluminense u dvomeču bio bolji od Flamenga, u legendarnom Fla-Flu derbiju.
Ipak, utisak je da je brazilski velikan do svog najvećeg uspeha stigao ove godine, kada je ovaj klub po prvi put u svojoj istoriji došao do trofeja u Kopa Libertadoresu, i to nakon trijumfa nad Bokom Juniors.
Regularni tok meča je završen bez pobednika, ali je Fluminense bio bolji u produžecima i kada se sve sabere i oduzme potpuno zasluženo stigao do naslova prvaka Južne Amerike, uz konstataciju da se argentinski predstavnik branio skoro čitavim tokom susreta.
Što se tiče brazilske Serije A, Fluminense je na kraju završio sezonu na sedmom mestu na tabeli što ruku na srce i nije previše važno, pošto je ovoj ekipi osvajanje trofeja u Kopa Libertadoresu donelo novo učešće u najkvalitetnijem klupskom takmičenju u Južnoj Americi.
U polufinalu Svetskog klupskog prvenstva brazilski predstavnik je u polufinalu bez većih problema eliminisao Al Ali, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Videćemo koliko će nekadašnji šampion Brazila moći da bude ravnopravan u borbi sa aktuelnim šampionom Evrope, a zanimljivo je da će ovo biti i prvi međusobni duel između Fluminensea i Mančester sitija i najiskrenije se nadamo da uzbuđenja neće manjkati.

Naš predlog

Iako Siti ima dosta problema u poslednje vreme, mišljenja smo da će engleski predstavnik ipak pokazati kvalitet na ovom finalnom meču i doći do novog trofeja, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Bez obzira što je ulog ogroman, ovo finale Svetskog klupskog prvenstva bi potencijalno moglo da nam donese dosta pogodaka pa vam savetujemo da odigrate igru 3+ uz kvotu 1.66.

Za kraj, deluje da bi Fluminense vrlo lako mogao da iskoristi to što aktuelni šampion Evrope u poslednje vreme ima dosta problema u zadnjoj liniji tima i mišljenja smo zaista da je najmanje što bi brazilski tim mogao da pokaže na ovom finalnom susretu, makar jedan postignut pogodak, pa vam preporučujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 2.14 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.