Najava i analiza: Serija A, 17. kolo: Inter protiv Lećea za četvrti uzastopni trijumf, Milan u Salernu pod imperativom pobede, Bolonja i Atalanta u direktnoj borbi za TOP 4, Roma dočekuje posrnulog šampiona!

Pred nama je 17. kolo Serije A u kome nas očekuje pregršt zanimljivih duela. Lider šampionata Inter će nakon eliminacije u kupu, na Đuzepe Meaci dočekati Leće koji ne za poraz u poslednjih 5 mečeva. Drugoplasirani Juventus će na gostovanje Frozinoneu, dok će Milan u goste poslednjeplasiranoj ekipi Salernitane i u tom meču je Stefano Pioli pod imeprativom osvajanja sva 3 boda. Bolonja i Atalanta će odigrati meč u kom će odlučiti koja će se ekipa nakon ovog kola naći među 4 najbolje, dok će kolo zatvoriti derbi meč između Rome koja već 2 kola ne zna za trijumf i Napolija koji je čini se već sada izgubio šanse za odbranu Skudeta. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja tiketa.

Emopli – Lacio – X2&2+ @ 1.63 u MozzartBet

Meč u kom će Empoli na svom Karlo Kasteljanosu dočekati Lacio, biće duel dvije ekipe u veoma sličnim formama. I jedan i druga ekipa su u poslednja dva kola upisale po remi i poraz, Empoli je u poslednjem kolu poražen na gostovanju kod ekipe Torina rezultatom 1:0, dok je Lacio na svom Olimpiku poražen od Intera rezultatom 0:2. Empoli je ove sezone postigao samo 10 golova i ekipa su koja je postigla ubjedljivo najmanje golova od svih timova u Seriji A, a trenutno su na 12 osvojenih bodova što je dovoljno tek za 18. mjesto na tabeli. Lacio čeka na pobjedu u gostima još od oktobra mjeseca i sigurno je da će u ovom meču biti pod pritiskom da konačno slave van svog stadiona. Ne očekujemo neki pretjerano efikasan meč ali smo mišljenja da će na meču biti postignuta makar 2 gola. Naš prijedlog za ovaj meč je igra X2&2+ po kvoti 1.63 u MozzartBet kladionici.

Sasuolo – Đenova – GG @ 1.74 u MeridianBet

Oba timu su nakon 16 odigranih mečeva na identičnom učinku od 4 pobjede, 4 remija i 8 poraza, te sa 16 osvojenih bodova zauzimaju 14. i 15. mjesto na tabeli. Sasuolo u poslednja 3 meča ne zna za pobjedu, a seriju od dva uzastopna poraza su prekinuli u poslednjem kolu kada su remizirali sa ekipom Udinezea rezultatom 2:2. Zanimljivo je da je Sasuolo na poslednjih 5 mečeva primao svaki put makar po 2 gola, ali su svaki put postizali po makar jedan gol. Đenova je nakon povratka u Seriju A pružila sasvim solidne partije i čini se da neće imati previše problema u borbi za opstanak. Na poslednja 4 meča ne znaju za pobjedu, a u poslednjem kolu su remizirali protiv Juventusa rezultatom 1:1, što bi za njih trebalo da predstavlja ogroman podsticaj. Mišljenja smo da će oba tima postići makar po jedan gol na ovom meču, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 1.74 u MeridianBet kladionici.

Monza – Fiorentina – X2&2+ @ 1.74 u MaxBet

Veoma sigurno i stabilno izgleda Monca u ovoj sezoni Serije A, a to pokazuje i stanje na tabeli, pošto su nakon 16 odigranih kola na visokom 10. mjesto na tabeli sa dvadeset jednim osvojenim bodom. Iako su u poslednjem kolu poraženi od Milana na San Siru rezultatom 3:0, ne treba ih podcijeniti, pogotovo na domaćem terenu na kom su upisali samo jedan poraz. Fiorentina je nakon dobrih partija u Evropi i prvog mjesta u grupi Lige konferencija, sve svoje snage preusmjeriti na domaće prvenstvo u kom za sada stoje veoma dobro. Sa 27 osvojenih bodova nalaze se na 6. mjestu na tabeli, sa samo bodom zaostatka od mjesta koje vodi direktno u Ligu šampiona. Za očekivati da gledamo jedan veoma borben meč u kom je vrlo teško prognozirati pobjednika. Prema tome predlažemo igru X2&2+ po kvoti 1.74 u MaxBet kladionici.

Salernitana – Milan – 2&0-4 @ 1.69 u SuperBet

Sve sem 3 boda za izabranike Stefana Piolija će u ovom meču biti neuspijeh. Nakon dobrog starta sezone Milan je upao u seriju loših rezultata, pa im je gradski rival Inter odmakao na velikih 9 bodova zaostatka. Nisu uspijeli da prođu grupnu fazu Lige šampiona i sigurno je da će sada u svakom meču Serije A davati svoj maksimum. Protivnik Milana će biti Salernitana koja je čini se ove sezone glavni kandidat za ispadanje u Seriju B. Tim sa juga Italije je osvojio samo 8 bodova u dosadašnjem dijelu sezone, a u poslednja 3 kola su upisali isto toliko poraza. Milan je u prethodnom kolu slavio na domaćem terenu protiv Monce rezultatom 3:0, dok je Salernitana poražena na gostovanju kod Atalante rezultatom 4:1. Prošle godine su Rosoneri slavili na ovom gostovanju, a mišljenja smo da će tako biti i ove sezone. Prema tome predlažemo igru 2&0-4 po kvoti 1.69 u SuperBet kladionici.

Frozinone – Juventus – 2 @ 1.65 u PrimoBet

Iako su ih mnogi otpisivali u borbi za Skudeto, Juventus je pokazao da je ove sezone najozbiljniji konkurent Interu za naslov prvaka Italije. Alegrijev tim je ove sezone upisao samo jedan poraz, a u poslednjem kolu su remizirali na gostovanju u Đenovi rezultatom 1:1. Trenutno su na -4 u odnosu na prvoplasirani Inter, pa je za očekivati da krenu ofanzivno od samog početka u namjeri da osvoje nova 3 boda i nastave trku za Skudeto. Frozinone je ove sezone pokazao da se na njih može ozbiljno računati u narednim godinama i da se neće tako olako odreći prvoligaškog statusa. Iako su im mnogi predviđali grčkevitu borbu za opstanak, trenutno su daleko od opasne zone sa 19 osvojenih bodova i trenutno 13. mjestu na tabeli. U poslednjem kolu su poraženi od Lećea rezultatom 2:1, a na domaćem terenu su ove sezone poraženi samo jednom! Ipak Juventus je evidentno kvalitetniji tim i sigurno je da će dati sve od sebe da upišu novu pobjedu. Prema tome predlažemo pobjedu gostiju po kvoti 1.65 u PrimoBet kladionici.

Bolonja – Atalanta – GG @ 1.80 u MozzartBet

Ko bi rekao da će meč između Bolonje i Atalante u 17. kolu Serije A odlučivati o tome koja će ekipa nakon ovog kola biti u TOP 4 ekipe. Najprijatnije iznenađenje ove sezone je svakako Bolonja na čelu sa Tijagom Motom koji radi nevjerovatan posao u ovom klubu. Sa 28 osvojenih bodova Bolonja zauzima 4. mjesto na tabeli, a ove sezone su upisali samo 2 poraza. U poslednjem kolu ovaj tim je savladao Romu rezultatom 2:0, dok su protekle sedmice na nevjerovatan način posle produžetaka eliminisali Inter iz nacionalnog kupa! Atalanta je posle male krize uspijela da upiše dva vezana trijumfa, od kojih je poslednjih bio protiv ekipe Salernitane rezultatom 4:1. Sa 27 bodova nalaze se na 7. mjestu na tabeli sa svega dva boda zaostatka od pozicije koja vodi u Ligu šampiona. Obje ekipe imaju veoma dobre napadačke opcije u timu i mišljenja smo da će obje ekipe postići makar po gol na ovom meču. Prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.80 u MozzartBet kladionici.

Torino – Udineze – PIK X @ 1.65 u MeridianBet

Tim iz Torina je ove sezone značajno podigao formu u odnosu na prošlu sezonu. Ukoliko nastave sa ovakvim igrama vrlo lako bi mogli da se nađu u borbi za mjesto koje vodi u Evropu. Posle 16 odigranih kola osvojili su 23 boda i trenutno se nalaze na 9. mjestu na tabeli, a u poslednjih 5 kola su upisali samo jedan poraz, uz 2 trijumfa i 2 remija. Udineze je već sezonama na samoj ivici i biće zanimljivo vidjeti da li će se i ove sezone izvući i zadržati status učesnika Serije A. Trenutno se nalaze u veoma slaboj formi, pošto na poslednjih 5 mečeva ne znaju za trijumf. Sa 13 osvojenih bodova zauzimaju 17. mjesto na tabeli, a od opasne zone su udaljeni samo jedan bod. U poslednjem meču su remizirali sa ekipom Sasuola rezultatom 2:2. Mišljenja smo da ćemo gledati jedan veoma tvrd i neizvjestan meč, pa vam prema tome predlažemo igru PIK X po kvoti 1.65 u MeridianBet kladionici.

Verona – Kaljari – PIK X @ 1.63 u MaxBet

Verona i Kaljari su svakako timovi koji će se do poslednjeg kola boriti za opstanak u Seriji A, a za očekivati je da i ovo bude jedan veoma tvrd i nezvjestan meč, sa malim brojem golova. Verona je sa 11 osvojenih bodova tek na pretposlednjem mjestu, na poslednjih 5 mečeva ne znaju za pobjedu a u poslednjem kolu su poraženi od Fiorentine rezultatom 1:0. Kaljari je sa druge strane na 13 osvojenih bodova i svega bo daleko od opasne zone. Tim Klaudija Ranijerija je u poslednjem kolu poražen od Napolija rezultatom 2:1 i sigurno je da će u ovaj meč ući sa namjernom da osvoje makar jedan bod. Oba tima karakterišu veoma loše odbrane i ne tako dobri napadi, pa je bod za obje ekipe najrealniji ishod. Mi smo se opredijelili za igru PIK X po kvoti 1.63 u MaxBet kladionici.

Inter – Leće – 1&3+ @ 1.71 u SuperBet

Doživio je Inter pravi šok prije par dana u kupu, kada se činilo da imaju sve u svojim rukama pošto su u produžetku poveli sa 1:0. Međutim igrači Bolonje nisu mislili tako i sa 2 postignuta gola u razmaku od svega nekoliko minuta, nanijeli su Interu tek drugi poraz u Italiji ove sezone. Izabranici Simona Inzagija sa 41. osvojenim bodom drže lidersku poziciju u Seriji A i sigurno je da bi ih novi kiks veoma uzdrmao pred nastavak sezone. U goste im dolazi Leće koji je posle izvanrednog starta sezone dosta pao u formi, pa su trenutno tek na 12. mjestu na tabeli. U poslednjih 5 kola nisu upisali nijedan poraz, što je sigurno dodatni motiv u meču sa Interom. Na mečevima ova dva kluba vrlo često pada veliki broj golova, pa smo mišljenja da će tako biti u ovom susretu. Prema tom predlažemo igru 1&3+ po kvoti 1.71 u SuperBet kladionici.

Roma – Napoli – 1X&2+ @ 2.05 u PrimoBet

I kao šlag na tortu 17. kola, dolazi nam meč između Rome i Napolija na sigurni smo prepunom Olimpiku. Roma u poslednje vrijeme igra dosta slabije i nova povreda Dibale i njegov izostanak sa terena veoma utičku na ostatak tima. Nakon remija sa Fiorentinom na domaćem terenu (1:1), Vučica je u prethodnom kolu oslabljena neigranjem Lukakua i Dibale poražena na gostovanju u Bolonji rezultatom 2:0. Sa 25 osvojenih bodova su udaljeni 3 boda od TOP 4, pa bi sve sem trijumfa u ovom meču predstavljao dodatni korak unazad u borbi za Ligu šampiona. Napoli je čini se već sada otpisan u borbi za odbranu Skudeta, a zaostatak od 14 bodova naspram vodećeg Intera, izgleda nedostižno. Nakon dva vezana poraza, u poslednjem kolu su uspijeli da ostvare trijumf i to na domaćem terenu protiv ekipe Lećea rezultatom 2:1. U ovoj sedimici su doživjeli šokantan poraz i eliminaciju od Frozinonea koji ih je na njihovom stadionu potukao sa 0:4 i tako ih ostavio bez potencijalno još jednog trofeja. Mišljenja smo da Roma u ovaj meč ulazi u dosta boljem momentu, pa vam predlažemo igru 1X&2+ po kvoti 2.05 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.