Tiket dana Evroliga (petak, 22.12.2023)

Bliži se polovina sezone u Evroligi, a sa večerašnjih 6 utakmica završava se 16. kolo ovog takmičenja. Predložene kvote i granice bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa.

Anadolu Efes – Baskonija – 1 @ 1.75 u SuperBet

Pivari se polako kompletiraju ali su još daleko od ”punog” rostera. Klub je morao da reaguje u ovoj delikatnoj situaciji s povredama i angažovao je dvojicu košarkaša koji su se pokazali kao pun pogodak. Majk Daum je stigao nešto ranije, dok je Danijel Oturu stigao pre dvadesetak dana iz Merkezefendija. Upravo su njih dvojica bili najbolji u ekipi Efesa na gostovanju u Minhenu pre dva dana ali to nije bilo dovoljno za trijumf, pošto je istanbulski tim odigrao najslabiji meč u sezoni. Oporavili su se Žižić i Brajant i sada Pivari imaju imperativ pobede nad Baskonijom i pored izostanka Klajburna, Plajsa i Vilisa. Baskonija je doživela neugodan poraz na svom terenu od Virtusa prošle sedmice, a onda i u Beogradu od Makabija pre tri dana. Čini se da je Ivanovićev tim u maloj krizi i to bi Efes morao da iskoristi. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 1.75.

Žalgiris – Barselona – UP – (granica 159,5) @ 1.75 u SuperBet

Pravi šok za pasionirane pratioce Evrolige bio je poraz Barselone u Berlinu od Albe. To je nemačkom timu bio tek treći trijumf u sezoni, dok je Barsa upisala peti poraz. Mnogo teži posao, bar na papiru, Katalonce čeka u Kaunasu. Ne vežu ih lepe uspomene na ovaj litvanski grad od proletos kada su poraženi u polufinalu Fajnal-fora. Žalgiris je u seriji poraza u Evroligi, trenutno su na brojci četiri, a poslednji trijumf ostvarili su u gostima, pobedivši Olimpiju u Milanu. Posebno je iznenađujuće da ”zelena šuma” igra slabo pred svojim navijačima i već su izgubili četiri puta na 6 odigranih mečeva. Manek i Butkevičijus su van stroja ali bez njih se igralo i u Istanbulu protiv fenera i umalo da se Žalgiris vrati s bodovima. U neizvesnoj završnici Fenerbahče je bio uspešniji i slavio sa dva koša razlike. Barsa sebi ne sme da dozvoli tri uzastopna poraza u Evroligi, s obzirom da su prošle sedmice izgubili i od Olimpije u svojoj Blaugrani. Ipak, izostavićemo konačan ishod i predložiti manji broj poena od ponuđene granice. Ona je na 159,5 koševa ukupno, a za (-) poene kvota je 1.75 u kladionici SuperBet.

Bajern – Monako – UP + (granica 158,5) @ 1.90 u SuperBet

Neverovatan finiš meča presudio je Monaku u duelu sa Panatinaikosom. Činilo se da je sve gotovo na ovom meču još tokom treće četvrtine kada su Kneževi imali 15 poena prednosti, ali uporni Atinjani nisu odustakali i na kraju ih je fortuna za to nagradila. Meč je u rukama imao Eli Okobo. Bek Monaka je namerno promašio bacanje, ali je promašio i obruč, pa je Panatinaikos izveo loptu sa strane i Grigonis je u poslednjoj sekundi pogodio trijku za trijumf gostiju. Videćemo kakve će posledice ovakav scenario ostaviti na Monako, ali radi se o iskusnim igračima i dobrom treneru, pa su verovatno sve zaboravili već kada su otišli u svlačionicu. S druge strane Bajern je ostvario veliku pobedu protiv oslabljenog Efesa. Iskoristili su maksimalno probleme turskog tima i na kraju bez imalo neizvesnosti upisali trijumf. U ekipu iz Minhena se vratio Vladimir Lučić, nije mnogo igrao ali i samo njegovo prisustvo mnogo znači ekipi Pabla Lasa. Čeka nas neizvestan meč u Audi domu, a naš predlog su plus poeni. Granica je na 158,5, a kvota za (+) iznosi 1.90 u kladionici SuperBet.

Olimpija Milano- Panatinaikos – 1 @ 1.95 u SuperBet

I ove sezone Olimpija ima mnogo problema sa povredama ključnih igrača. Šta je tu je, posle Pengosa i Mirotića povredio se ponovo i Maodo Lo, i to taman kada je uhvatio ritam. Najnovija vest je da se u Milano vratio Šabaz Nejpir, ali on će moći da igra tek posle Nove godine, dok je Bili Beron odigrao dvadesetak minuta protiv Asvela, što su mu bili prvi minuti u Evroligi ove sezone. Panatinaikos sa mnogo samopouzdanja odlazi u grad mode, posebno nakon neverovatnog preokreta i pobede u Monte Karlu. Sada Atamanov tim ima skor 8-7 i približava se vrhu tabele. Na utakmici protiv Monaka, ali i ranije protiv Asvela, najzad se probudio Slukas, ubacivao je 18 odnosno 17 poena, a standardno dobri bili su Matijas Lesor i Kendrik Nan. Veliki napadački potencijal ima Pao, ali ništa manji sa Šejvonom Šildsom nema ni Milano. Gosti su rasterećeniji u ovom meču a Olimpija mora da pobedi i krene ka gonjem delu tabele jer sada imaju samo 6 pobeda. Verujemo da domaći teren može presuditi u ovom meču pa vam predlažemo jedinocu sa koeficijentom 1.95 u kladionici SuperBet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici SuperBet iznosi 11.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.