DERBI DANA: Liverpul – Arsenal: Tvrđava Enfild na udaru topova!

Engleska Premijer liga se polako ali sigurno zahuktava, a na osnovu svega onog što smo do sada videli stiče se utisak da borba za naslov prvaka odavno nije bila zanimljivija.
Derbi dana se igra na Enfildu, gde će snage odmeriti stari znanci – ekipe Liverpula i Arsenala, što će ujedno biti i meč između trećeplasiranog i prvoplasiranog tima na tabeli.
Početak susreta između Redsa i Tobdžija je zakazan za 18 časova i 30 minuta
.

Liverpul: Pobeda donosi prvo mesto na tabeli!

Ako računamo period od kako je Jirgen Klop na klupi Liverpula, deluje da je prošla sezona bila ubedljivo najslabija, pošto su Redsi na kraju završili na petom mestu na tabeli i nisu uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, što je godinama unazad primarni cilj ovog tima.
Naravno, nemački stručnjak je dobio poverenje kluba, koji je u njegovom mandatu stigao do naslova prvaka Engleske posle 30 godina posta, ali i “ušatog” trofeja, a ovog puta će glavni cilj biti šampionska titula, i ako se na taj način posmatraju stvari deluje da se fudbalerima tima sa Enfilda za sada nema šta zameriti.
Naime, u ovom trenutku se Liverpul nalazi na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, ali i Aston Vilu koja ima meč viška, pošto su izabranici Unai Emerija sinoć samo remizirali na svom stadionu protiv Šefilda. Sve ovo nam govori da će Redsi ukoliko dođu do trijumfa protiv Arsenala, u derbiju kola, doći i do prvog mesta na tabeli.
Inače, na poslednjih pet mečeva u najkvalitenijoj ligi na svetu, Liverpul je ostvario tri trijumfa, uz dva remija, ali uz konstataciju da je nekadašnji šampion Engleske odigrao nerešeno u derbi mečevima protiv Mančester sitija kada je bilo 1:1, ali i u prošlom kolu na svom terenu protiv Mančester junajteda, kada nije bilo pogodaka, a deluje zaista da su Redsi morali da savladaju Đavolove koji odavno nisu bili ovako slabi kao što je to slučaj ove sezone.
Pre tog remija protiv engleskog velikana, Liverpul je slavio na veoma teškom gostovanju kod Kristal Palasa, i to nakon gola u poslednjim trenucima susreta.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada su izabranici Jirgena Klopa odigrali osam susreta na svom Enfildu i ostvarili čak sedam trijumfa uz pomenuti remi u prošlom kolu protiv Junajteda.
Naravno, ne treba zaboraviti da Liverpul ove sezone predstavlja Englesku i u Ligi Evrope, a ono što je najbitnije je da je engleski predstavnik uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja i to sa prvog mesta na tabeli, uz samo bod viška u odnosu na drugoplasriani Tuluz.

Arsenal: Tobdžije na teškom ispitu!

Generalno, Arsenal je prošle sezone igrao na veoma visokom nivou, a da ova ekipa nije posustala u finišu šampionata, sigurno je da bi sada pričali i o šampionskoj tituli, koja je na kraju opet završila u vitrinama Mančester sitija.
Bilo kako bilo, Tobdžije su posle čak šest godina posta uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, što naravno i jeste bio primarni cilj u prethodnih nekoliko sezona. Klub iz Londona je tokom leta sačuvao okosnicu tima, stiglo je i nekoliko veoma interesantnih pojačanja gde prednjači Deklan Rajs, a sva je prilika da će izabranici Mikela Artete ponovo voditi glavnu reč kada se radi o borbi za naslov prvaka Engleske.
Naime, u ovom trenutku se popularne Tobdžije nalaze na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Aston Vila, koja ruku na srce ima i meč viška u odnosu na tim sa Emirejtsa, pošto je četa Unai Emerija sinoć remizirali na svom stadionu protiv Šefilda, i to nakon gola Zaniola u poslednjim trenucima susreta.
Na poslednjih pet mečeva lider na tabeli engleske Premije lige je ostvario četiri trijumfa, ali i jedan poraz i to baš na Vila Parku kada je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata slavilo sa 1:0.
U prošlom kolu su puleni Mikela Artete ostvarili veoma važan trijumf i to na domaćem terenu protiv nimalo naivnog Brajtona, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Naravno, podsećanje da Arsenal igra i u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, gde je tim sa Emirejtsa stigao do prvog mesta na tabeli i plasmana u nokaut fazu. Na kraju je engleski predstavnik imao četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani PSV, a u osmini finala će Tobdžije odmeriti snage sa Portom i slobodno možemo reći da je tim iz Londona imao dosta sreće na žrebu i sve osim plasmana ovog tima u četvrtfinale bi predstavljalo veliko iznenađenje.
Za kraj, poslednji susret između Liverpula i Arsenala je odigran početkom aprila ove godine, a taj susret je završen bez pobednika (2:2), uz napomenu da su Tobdžije u tom trenutku još uvek bile na prvom mestu na tabeli, ali se na kraju ipak klub iz prestonice morao zadovoljiti vicešampionskom titulom.

Naš predlog

Oba tima igraju na vrhunskom nivou u dosadašnjem toku sezone, i veoma je teško prognozirati ovaj duel, pa ćemo se fokusirati na golove, jer smo mišljenja da će istih i te kako biti na Enfildu.
Pre svega, najrealnije je da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak na ovom meču pa vam savetujemo da se fokusirate na igru GG uz kvotu 1.59
.

Sva je prilika da ćemo videti makar jedan pogodak u prvom delu igre, ali i jedan u drugom poluvremenu, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom I1+&II1+, a sve to uz kvotu 1.58 u Meridianu.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da domaćin postigne dva ili više pogotka na ovom derbi meču protiv Arsenala, pa vam hrabro savetujemo da se oprobate sa igrom D2+, koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.13.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.