TIP DANA: Roma – Napoli: Južnjaci kreću u osvajanje “večnog grada”

U subotu nas očekuje pregršt zanimljivih duela širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali susret koji će biti odigran na Olimpijskom stadionu u Rimu, gde će fudbaleri Rome ugostiti Napoli.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Roma: Mogu li Rimljani konačno do plasmana u Ligu šampiona?

Roma je prošle godine sve karte bacila na osvajanje Liga Evrope, pošto je poznato da pored trofeja, tim koji osvoji drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje stiče pravo igranja i u narednom izdanj Lige šampiona, međutim, u velikom finalu je italijanski predstavnik poražen od Sevilje, i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Ostaje enigma, zašto je Žoze Murinjo nekoliko kola pred kraj italijanskog prvenstva prebacio fokus na Ligu Evrope, iako je Vučica imala realnu šansu da preko prvenstva dođe do plasmana u etlino takmičenje.
Bilo kako bilo, ovo leto nam je donelo nekoliko veoma zanimljivih transfera, a najveće pojačanje za nekadašnjeg šampionata Italije bez ikakve sumnje predstavlja dovođenje Lukakua, koji je prošle sezone sa Interom stigao do finala Lige šampiona.
Na klupi je naravno ostao Žoze Murinjo, a primarni cilj će i ovog puta kao i u nekoliko prethodnih šampionata biti plasman u Ligu šampiona, i već sada slobodno možemo konstatovati da to neće biti nimalo lak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se klub iz prestonice nalazi na osmom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu, koja ruku na srce ima i meč viška, pošto je Viola sinoć na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A – kod Monce, slavila sa 0:1.
Na poslednjih pet mečeva Roma igra poprilično promenljivo a u tom periodu je tim sa Olimpika ostvario dva trijumfa, dva remija, ali i jedan poraz i to u prošlom kolu na gostovanju kod Bolonje koja pruža vrhunske partije u poslednje vreme o čemu govori i trenutno peto mesto na tabeli, ali i eliminacija Intera iz italijanskog Kupa.
Pre toga su Murinjovi puleni remizirali na svom stadionu protiv Fiorentine, kada je bilo 1:1, čime dolazimo do zaključka da se Vučica baš i nije proslavila u duelima protiv timova koji su im trenutno direktni konkurenti za tu poziciju broj četiri.
Na domaćem terenuu je nekadašnji šampion Italije odigrao do sada osam mečeva i ostvario pet trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, a kada su u pitanju međusobni okršaji sa Napolijem na Olimpiku, do poslednjeg trijumfa na Roma na svom stadionu stigla 2019. godine, kada je bilo 2:1.

Napoli: Teško je ponoviti prošlu sezonu!

Svi u Napulju će prošlu sezonu pamtiti dok su živi, pošto je njihova omiljena ekipa stigla do Skudeta, i svakako da je to nešto što ni oni najveći optimisti pred početak sezone nisu mogli da pretpostave.
Napoli je na krilima Osimena i Kvarackelije stigao do naslova prvaka Italije, a ne treba zaboraviti ni ogrman doprinos štopera Kima, koji je u međuvremenu potpisao za Bajern Minhen.
Ipak, najzaslužniji čovek za naslov prvaka Italije je bez ikakve sumnje Lučano Spaleti, koji je veoma zanimljivo nakon osvojene titule odlučio da napusti klub.
Na njegovo mesto je došao Rudi Garsija, što je bilo sve samo ne dobar potez, a nakon smene Garsije novi trener Napolitanaca je po drugi put postao Valter Macari i pred italijanskim stručnjakom je težak zadatak, a to je da tim podno Vezuva dovede do novog plasmana u Ligu šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba napomenuti da je italijanski predstavnik izborio plasman u nokaut fazu Lige šampiona, što svakako i jeste bio jedan od primarnih ciljeva za ovaj deo sezone.
Na kraju je Napoli završio na drugom mestu na tabeli, a u ključnom meču za prolazak dalje, Osimen i drugari su savladali Bragu na svom stadionu.
Što se tiče Serije A, deluje da aktuelni šampion Italije može i mora dosta bolje, a trenutno je situacija takva da se tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” nalazi na šestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu, koja kao što smo već napomenuli ima i meč viška.
Na poslednjih pet susreta u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, fudbaleri Napolija su ostvarili dva trijumfa uz čak tri poraza, pa deluje da smena trenera apsolutno ništa novo nije donela Napolitancima.
U prošlom kolu je ova ekipa ipak na svom stadionu uspela da savlada Kaljari, a taj susret na “Maradoni” je završen rezultatom 2:1.
Do sada s Napolitanci odigrali osam mečeva na strani i upisali čak pet trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to kod Juventusa (1:0), a sve to Napoli čini drugom najboljom gostujućom ekipom u Seriji A, posle neprikosnovenog Intera.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka da nam u poslednje vreme dueli između ove dve ekipe ne donose previše pogodaka, a ako uzmemo u obzir na koji način Murinjo postavlja mečeve protiv italijanskih velikana, sva je prilika da ovde neće biti dosta golova, pa savetujemo da se opredelite za igru 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.

Roma mora da ide na sve ili ništa na ovom duelu, pošto bi novi poraz dobrano udaljio Rimljane od borbe za plasman u Ligu šampiona, a to naravno i jeste primarni cilj godinama unazad. Ipak, možda je pomalo i ambiciozno da ovde probamo sa čistom jedinicom, ali je dupla šansa 1X i te kako primamljiva i u kladionici Meridianbet iznosi 1.53.

Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom igara 1X&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.