DERBI DANA: Seltik – Rendžers: Old Firm opet odlučuje o tituli!

U subotu nas posle nekoliko dana očekuje zaista vrhunska ponuda za klađenje, uz konstataciju da se derbi dana igra u Glazgovu gde će snage odmeriti Seltik i Rendžers.
Početak ovog duela između dva najtrofejnija škotska kluba je zakazan za 13:30h.

Seltik: Sjajan skor protiv Rendžersa u poslednje vreme!

Seltik je do sada u svojoj istoriji čak 53 puta dolazio do naslova prvaka Škotske, uz konstataciju da je to bio slučaj i prošle sezone.
Pored toga, Kelti su 41 put dolazili do trofeja u škotskom Kupu, ali i 21. u Liga Kupu, međutim, najveći uspeh kluba iz Glazgova datira iz 1967. godine, kada je škotski predstavnik postao šampion Evrope i to nakon trijumfa u velikom finalu nad Interom.
Prošla sezona je bila izuzetno uspešna za Kelte koji su osvojili triplu krunu, pošto je ova ekipa osvojila škotsko prvenstvo, Kup i Liga Kup.
Sve to je ovom timu donelo plasman u Ligu šampiona, gde se ruku na srce Seltik nije preterano proslavio pošto je na kraju ova ekipa završila na poslednjem mestu na tabeli uz četiri osvojena boda, a jedini trijumf je škotski predstavnik ostvario u poslednjem kolu protiv Fejnorda, kada je praktično već bilo jasno da ovaj tim neće moći da nastavi takmičenje ni u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, što i jeste bio primarni cilj.
Bilo kako bilo, nakon toga se Seltik okrenuo nacionalnom prvenstvu, a u ovom trenutku se škotski velikan nalazi na prvom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Rendžers, koji ruku na srce ima i dva meča manje, pa je sva prilika da ćemo do kraja prisustvovati velikoj borbi za naslov prvaka Škotske.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Brendana Rodžersa koji je nasledio na klupi Seltika Postekoglua koji je u međuvremenu prešao u Totenhem, su ostvarili tri trijumfa i dva poraza.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Škotske slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Dandija, a taj duel je završen rezultatom 0:3, što je bila druga uzastopna pobeda za Kelte, nakon trijumfa na svom terenu protiv Livingstona rezultatom 2:0.
Ono što nije dobro je da je Seltik pre svega toga vezao dva poraza u šampionatu i to prvo na gostovanju kod Kilmarnoka, a potom i na svom stadionu protiv Hartsa.
Inače, tim iz Glazgova u poslednje vreme ima sjajan skor protiv svog najljućeg rivala, pošto je Seltik na pet poslednjih duela ostvario četiri trijumfa uz samo jedan poraz.

Rendžers: Policajci napadaju prvo mesto!

Rendžers je najtrofejniji škotski klub pošto je klub iz Glazgova do sada čak 55 puta osvajao škotsko prvenstvo, uz 34 trofeja u Kupu ove zemlje, ali i rekordnih 28 trofeja u Liga Kupu.
Do sada su popularni Policajci dva puta igrali u finalima Liga Evrope i nažalost ovaj klub je oba puta poražen, a do svog jedinog evropskog trofeja za sada je Rendžers stigao 1972. godine i to u Kupu Pobednika Kupova, nakon trijumfa nad Dinamom iz Moskve.
Podsećamo vas da je Rendžers pre nešto više od godinu dana imao veoma zapaženu ulogu u Ligi Evrope, gde je ova ekipa stigla do velikog finala u kom je klub sa Ajbroksa poražen od Ajntrahta nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca
Nažalost, prošle sezone se škotski predstavnik nije proslavio u Ligi šampiona, gde je ova ekipa završila na ubedljivo poslednjem mestu na tabeli, a kada se radi o prvenstvu, ponovo je Seltik stigao do šampionske titule, zbog čega sezona nije mogla da dobije zadovoljavajuću ocenu.
Naravno i ovog puta će primarni cilj kao i godinama unazad biti naslov prvaka Škotske, a u ovom trenutku se Policajci nalaze na drugom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Seltik, uz napomenu da Rendžers ima dva meča manjka, i sa dva trijumfa iz ta dva zaostala duela bi se ova ekipa ponovo vratila na prvo mesto na tabeli.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu izabranici Filipa Klemana koji je preporodio tim iz Glazgova, su ostvarili isto toliko trijumfa, a u prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli bio bolji od Madervila na gostovanju, kada je bilo 0:2, a svakako da je taj trijumf mogao da bude i ubedljiviji. Pre toga je najtrofejniji škotski klub slavio na svom stadionu protiv Sent Džonsona, rezultatom 2:0.
Rendžers ove sezone predstavlja Škotsku i u Ligi Evrope, a na kraju grupne faze drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja ova ekipa je završila na prvom mestu na tabeli i obezbedila direktan plasman u osminu finala i to nakon spektakularnog trijumfa na gostovanju kod Betisa, pošto je taj susret na Benito Viljamarinu završen rezultatom 2:3.
Za kraj, svakako da će izabranici Filipa Klemana dati sve od sebe da poprave malo skor protiv Seltika, koji u poslednje vreme dominira na jednom od najvećih evropskih derbija.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na prethodne međusobne mečeve između dva najtrofejnija škotska kluba, doći ćemo do zaključka da nam ovi dueli po nepisanom pravilu donose veliki broj pogodaka, a smatramo da će se nešto slično desiti i ovog popodneva na Seltik Parku, pa vam savetujemo da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.73.

Sva je prilika da će i jedna i druga ekipa dati sve od sebe da dođe do trijumfa na ovom meču, a kada je takva situacija golovi na obe strane su neminovnost, pa vam preporučujemo da se fokusirate na igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Za kraj, iako Seltik ima dosta dobar skor protiv Rendžersa u poslednje vreme, treba istaći da ova ekipa u poslednje vreme baš i ne blista na domaćem terenu, dok Policajci kako vreme odmiče pružaju sve bolje partije, i utisak je da će tim sa Ajbroksa ostati neporažen na ovom susretu, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.