TIP DANA: Juventus – Roma: Vučica se po tradiciji ne provede lepo u Torinu!

U subotu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, pošto je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a na prvi pogled se najzanimljiviji susret dana igra u Torinu gde će snage odmeriti Juventus i Roma.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Juventus: Stara dama želi na najbolji mogući način da završi godinu!

Stara dama se nije proslavila prošle sezone, pošto je ova ekipa na kraju morala da se zadovolji sa sedmom pozicijom na tabeli, uz konstataciju da su italijanskom velikanu oduzeto čak deset bodova.
Zbog finansijskih malverzacija je ovaj tim ostao i bez prilike da se takmiči u kvalifikacijama za Ligu konferencije, mada je veliko pitanje koliko je zapravo Stara dama i bila zainteresovana za učešće u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Ono što je svakako bila dobra stvar, je što je tim iz Torina pred početak ove sezone u potpunosti mogao da se fokusira na italijansko prvenstvo, a sve to u nastojanju da Stara dama dođe do plasmana u Ligu šampiona, što je godinama unazad primarni cilj.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je zaista da svi navijači nekadašnjeg šampiona Italije imaju dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se pre ovog kola njihova omiljena ekipa nalazila na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Inter, pa kako sada stvari stoje sva je prilika da ćemo ova dva tima gledati u borbi za Skudeto, nakon što trećeplasirani Milan polako ali sigurno posustaje.
U prošlom kolu su izabranici Masimilijana Alegrija ostvarili veoma važan trijumf na nimalo prijatnom gostovanju kod Frosinonea, a taj susret je završen rezultatom 1:2. Junak meča bio je srpski reprezentativac Dušan Vlahović koji je pogodio u 81. minutu susreta, a treba napomenuti to i da je istom igraču poništen pogodak devet minuta kasnije, nakon intervencije VAR-a.
Nažalost, pre toga su Bjankoneri samo remizirali na gostovanju kod Đenove, kada je bilo 1:1, nakon čega je Inter i povećao bodovnu prednost na četiri boda viška.
Do sada je Stara dama odigrala sedamnaest mečeva u šampionatu i ostvarila dvanaest trijumfa, četiri remija i samo jedan poraz i to od Sasuola, koji godinama unazad pravi dosta problema italijanskom velikanu.
Na domaćem terenu je trenutno drugoplasirani tim na tabeli odigrao osam mečeva i ostvario šest trijumfa uz dva remija, i trenutno je Juve treći najbolji domaći tim u ligi, odmah iza Intera i Bolonje koja blista u dosadašnjem toku sezone.

Roma: Vučica baš retko pobeđuje u Torinu!

Roma je drugu godinu zaredom stigla do finala nekog evropskog takmičenja, pošto je Vučica nakon osvajanja Lige konferencija, uspela da dođe i do velikog finala u Ligi Evrope, gde je italijanski predstavnik nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca nažalost poražen od Sevilje.
U završnici prvenstva su Rimljani apsolutno sve podredili Ligi Evrope, pa je Žoze Murinjo veći deo mečeva igrao praktično sa drugom postavom, a iz ove perspektive deluje da je to bila greška, pošto je Roma imala realnu šansu da se domogne četvrte pozicije na tabeli, koja na kraju šampionata donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Bilo kako bilo, nakon povrede Ejbrahama, čelni ljudi nekadašnjeg šampiona Italije su želeli da dovedu vrhunskog špica koji garantuje golove, a izbor je pao na Lukakua.
Ako napravimo presek, veliko je pitanje da li su Rimljani do sada mogli više u šampionatu, pošto se Vučica pre početka ovog kola nalazila na šestom mestu na tabeli, koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope, uz napomenu, da će primarni cilj Rome i ovog puta biti plasman u Ligu šampiona, što neće biti nimalo lak zadatak.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Žozea Murinja su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a u prošlom kolu je klub iz prestonice slavio na svom terenu protiv Napolija.
Taj meč je završen rezultatom 2:0, a svakako da treba napomenuti podatak da su gosti taj duel završili sa dva igrača manje pošto su isključeni Politano i Osimen, što je i te kako olakšalo posao domaćinu.
Ipak, pre toga je Roma poražena na gostovanju kod Bolonje sa 2:0, uz konstataciju da izabranici Tijaga Mote igraju na vrhunskom nivou u poslednje vreme, o čemu najbolje svedoči i trenutno četvrto mesto na tabeli.
U gostima je do sada Vučica odigrala osam susreta i ruku na srce se baš i nije proslavila, pošto je ova ekipa u tom periodu ostvarila samo dva trijumfa, isto toliko remija uz čak četiri poraza.
Naravno, treba podsetiti da je Roma u prvom delu sezone predstavljala Italiju i u Ligi Evrope, gde je ovaj tim stigao do drugog mesta na tabeli, uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Slaviju iz Praga, a sve to je italijanskom predstavniku donelo plasman u šesnaestinu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Roma po tradiciji igra jako loše u Torinu, i vodeći se time, ali i zbog činjenice da Dušan Vlahović i drugari ove sezone igraju dosta dobro na svom terenu, savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.10.

Ne treba ovde očekivati previše pogodaka, pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na igru 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.47.

Za kraj, možda i idealna kombinacija igara kada je ovaj duel u pitanju je 1X&0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.