Najava i analiza: La Liga, 19. kolo: Posle kraće pauze lopta se ponovo kotrlja na Pirinejskom poluostrvu!

Nakon kraće pauze ponovo nam se vraća La Liga, a ove sedmice je na programu 19. kolo. Real Madrid je u prethodnom kolu preoteo tron i zasjeo na lidersku poziciju iako je bodovno poravnat sa Đironom koja takođe ima 45 osvojenih bodova. U ovom kolu će tim iz Madrida imati lakši posao pošto će na domaćem terenu dočekati Majorku, dok će Đirona ugostiti Atletiko Madrid u jednom potencijalno veoma zanimljivom meču. Barselona će na dalek put do Kanarskih ostrva gdje je očekuje veoma neugodni Las Palmas. Sevilja i Atletik Bilbao će odigrati mali derbi u kom će obje ekipe vidjeti za šta su skrojene. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja tiketa.

Hetafe – Rajo Valjekano – PIK 1 @ 1.95 u MozzartBet

Meč između Hetafea i Rajo Valjekana će otvoriti novo, 19. kolo La Lige. Domaći tim je u poslednjih par mjeseci već sada bivše 2023. godine, produžao zaista sjajne partije i 2024. su dočekali na visokom 8. mjestu sa 26 osvojenih bodova. U poslednjih 5 mečeva su samo jednom poraženi, a u tom periodu su upisali čak 3 trijumfa i remi u poslednjem kolu protiv ekipe Atletiko Madrida (3:3). Rajo Valjekano je nakon dobrog starta sezone naprosto doživio pad forme, pa tako na poslednjih 5 mečeva ne znaju za trijumf, a na poslednja 2 meča su upisali poraze. U poslednjem kolu od njih je bila bolja Valensija rezultatom 0:1, te su sa 20 osvojenih bodova na 11. mjestu na tabeli. Mišljenja smo da je Hetafe u boljoj formi i da će taj momentum iskoristiti, te da će slavili ili u prvom poluvremenu ili na kraju meča. Naš prijedlog za ovaj meč je igra PIK 1 po kvoti 1.95 u MozzartBet kladionici.

Real Sosijedad – Alaveš – 1 @ 1.55 u MeridianBet

Sosijedad je trijumfalno okončao prethodnu godinu, plasirali su se u Ligu šampiona nakon dosta godina i čak prošli grupu, a u La Ligi su na visokoj 6. poziciji sa 31. osvojenim bodom. Ove sezone su poraženi samo 3 puta a trenutno su u nizu od 5 mečeva bez poraza. U poslednjem kolu remizirali su sa Kadizom rezultatom 0:0. Alaveš u 2024. godinu ulazi sa željom da sačuva svoj status u elitnom rangu, a nesumnjivo je da će imati pune ruke posla. U lošoj su formi i nalaze se u nizu od 3 uzastopna poraza, od kojih je poslednjih bio od ekipe Real Madrida rezultatom 0:1. Alaveš na poslednja 4 meča nije postigao gol, što dovoljno govori o stanju ekipe. Sosijedad je svakako kvalitetniji sastav i mišljenja smo da će trijumfalno ući u novu godinu. Prema tome predlažemo pobjedu domaćina po kvoti 1.55 u MeridianBet kladionici.

Valensija – Viljareal – GG @ 1.74 u MaxBet

Slijepi miševi su na početku nove sezone bar na kratko zaličili na nekadašnji ozbiljan i veliki klub, pošto su prethodnih sezona obično završavali u donjem dijelu tabele. Nakon 18 odigranih kola nalaze se na 10. mjestu na tabeli sa 23 osvojena boda. Seriju loših rezultata prekinuli su u poslednjem kolu kada su slavili na gostovanju protiv Rajo Valjekana rezultatom 0:1. Viljareal je daleko od željene pozicije, pošto sa samo 19 osvojenih bodova zauzima tek 13. mjesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su Seltu iz Viga rezultatom 3:2 i tako prekinuli seriju loših rezultata. Dueli ova dva tima redovno završavaju sa golovima u obje mreže, pa smo mišljenja da će tako biti i ovog puta. Prema tome naš prijedlog za ovu utakmicu je igra GG po kvoti 1.74 u MaxBet kladionici.

Granada – Kadiz – PIK X @ 1.65 u SuperBet

Biće ovo duel dva tima koja će se do kraja sezone grčevito boriti za opstanak u La Ligi. Granada je sa 8 osvojenih bodova tek na pretposlednjem mjestu na tabeli, dok je Kadiz sa 15 osvojenih bodova na samo 2 boda od sigurne zone. Domaći tim je samo jednom slavio u toku ove sezone, a na poslednjih 16 mečeva ne znaju za trijumf, što je zaista nevjerovatan podatak. Kadiz je nakon Betisa tim koji ima najviše remija u ligi (čak 9), a trenutno su u nizu od 5 uzastopnih. U poslednjem kolu osvojili su bod na gostovanju kod Real Sosijedada što će im sigurno uliti dodatnu dozu samopouzdanja pred ovaj meč. Veoma teško je prognozirati konačnog pobjednika u ovom meču, a tvrde utakmice su ono što karakteriše duele ova dva tima. Prema tome predlažemo igru PIK X po kvoti 1.65 u SuperBet kladionici.

Selta – Betis – 3+ @ 1.95 u PrimoBet

Imaće klub iz Viga pune ruke posla na stogodišnjicu svog postojanja, a izvjesno je da će jubilarna godina proteći u znaku borbe za opstanak. U novu 2024. godinu ulaze kao 18. tim na tabeli sa svega 13 osvojenih bodova. U poslednje vrijeme su počeli da podižu formu i uspijeli su da se izdignu sa dna, međutim u poslednjem kolu su poraženi od Viljareala rezultatom 3:2. Betis je serijom od 4 remija značajno sebi smanjio šanse da se izbori za TOP 4, a sa 28 osvojenih bodova nalaze se na 7. mjestu na tabeli. Selta od samog starta mora pojuriti pobjedu i za očekivati je da ovaj meč ukrase golovi. Prema tome predlažemo vam igru 3+ po kvoti 1.95 u PrimoBet kladionici.

Real Madrid – Majorka – 1&3+ @ 1.74 u MozzartBet

Uspio je Real da preuzme lidersku poziciju na tabeli od Đirone u prethodnom kolu, a sigurno je da prvo mjesto neće tako olako prepustiti bilo kome. Na domaćem terenu ove sezone ne znaju za poraz, a pored 7 trijumfa upisali su samo jedan remi bez golova protiv Valjekana prije skoro dva mjeseca. U prethodnom kolu slavili su na gostovanju protiv Alaveša rezultatom 0:1 iako su skoro čitavo drugo poluvrijeme igrali sa igračem manje. Majorka je uspijela da pobjegne iz opasne zone, pošto su u poslednjih 5 mečeva upisali 3 remija i dvije pobjede. U prethodnom kolu savladali su ekipu Osasune rezultatom 3:2, te su sa 18 osvojenih bodova na 14. mjestu na tabeli. Naš prijedlog za ovaj meč je igra 1&3+ po kvoti 1.74 u MozzartBet kladionici.

Đirona – Atletiko Madrid – X2&2+ @ 1.74 u MeridianBet

Remijem na gostovanju kod Betisa (1:1) ekipa Đirone je, iako je bodovno poravnata (45 bodova), prepustila prvo mjesto na tabeli Realu. Bez obzira na to ovaj tim i dalje živi svoju bajku i treba ih gledati sa ogromnim poštovanjem. Samo jednom su poraženi u ovoj sezoni a ostvarili su čak 14 trijumfa i samo 3 remija. Na domaćem terenu su u seriji od dva vezana trijumfa, a u ovaj meč ulaze kao blagi favoriti. Atletiko je nakon poraza od Atletik Bilbaa i remija sa Hetafeom, uspio da trijumfuje u poslednjem kolu protiv Sevilje rezultatom 1:0. Tim Dijega Simeonea igra zaista dopadljiv fudbal ove sezone i sigurno je da nas očekuje jedan veoma interesantan meč. Mišljenja smo da Atletiko neće izgubiti u ovom meču, pa vam prema tome predlažemo igru X2&2+ po kvoti 1.74 u MeridianBet kladionici.

Osasuna – Almerija – 3+ @ 1.83 u MaxBet

Promjenljiva igra Osasune u ovoj sezoni je za sada bila dovoljna za 12. mjesto na tabeli i nešto opušteniji nastavak u novoj 2024. godini. Nakon dva remija i trijumfa, poraženi su u poslednjem kolu na gostovanja kod Majorke rezultatom 3:2. Na domaćem terenu su u nizu od 3 meča bez poraza. Almerija je najmanje pokazala u ovoj sezoni i zasluženo su zakucani za dno tabele sa svega 8 osvojenih bodova. Prosto je nevjerovatno da još uvijek ne znaju za pobjedu i sve su prilike da će se teško izvući iz ove situacije. Na gostovanjima su ove sezone upisali čak 8 poraza i samo jedan remi, a primili su čak 24 gola na tih 9 mečeva. Almerija od starta u ovom meču mora krenuti ofanzivno kako bi pokušali da osvoje bodove, a mišljenja smo da će biti viđeno minimum 3 gola. Prema tome predlažemo igru 3+ po kvoti 1.83 u MaxBet kladionici.

Sevilja – Atletik Bilbao – 1X @ 1.60 u SuperBet

Tim iz Andaluzije je nakon ispadanja iz Evrope smjenio trenera i u novu 2024. godinu će ući sa ciljem da se konsoliduju i pokušaju koliko toliko da se uključe u borbu za mjesta među vodećim ekipama. Da bi nešto tako bilo moguće, moraju da počnu igrati mnogo bolje, a sastav Sevilje je dovoljno kvalitetan za tako nešto. Sa 16 osvojenih bodova nalaze se na tek 16. mjestu na tabeli. Bilbao je za razliku od svog protivnika veoma napredovao u prethodnim sezonama, a to se najbolje vidi u ovoj sezoni. Sa 35 osvojenih bodova nalaze se na 5. mjestu na tabeli, sa samo 3 boda manje od Barselona i Atletiko Madrida koji se nalaze na 3. i 4. mjestu. Na poslednjih 5 mečeve ne znaju za poraz ali im gostovanje na Ramon Sančez Pichuan stadionu tradicionalno ne odgovara. Prema tome naš prijedlog za ovaj meč je igra 1X po kvoti 1.60 u SuperBet kladionici.

Las Palmas – Barselona – PIK X @ 1.80 u PrimoBet

Poslednji meč ovog kola će odigrati Las Palmas i Barselona na Kanarskim ostrvima. Dobro se snašao domaći tim po povratku u elitni rang i sve su prilike da ćemo ih i naredne sezone gledati u društvu najboljih španskih klubova. Sa 25 osvojenih bodova nalaze se na 9. mjestu na tabeli, daleko od opasne zone, koju su im mnogi predviđali prije početka sezone. Na domaćem terenu su samo jednom poraženi na 8 utakmica, a trenutno su u nizu od 3 meča bez poraza na svom stadionu. Barselona je seriju loših rezultata prekinula u prethodnom kolu kada su slavili protiv fenjeraša Almerije rezultatom 3:2 i tako bar na kratko smirili strasti u klubu ali van njega. Sigurno je da Ćavijem tim neće imali lak posao u ovom meču, pa vam prema tome predlažemo igru PIK X po kvoti 1.80 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.