Tiket dana (utorak, 02.01.2023)

Tiket dana

Ne možemo da se požalimo na ponudu i u ove praznične dane. Englezi su standardno tu, ali danas vanredno igraju i Španci, Škoti i Kiprani. Kvote su važile u trenutku sastavljanja tiketa.

Sosijedad – Alaves – 1,0-3 @ 2.03 u Meridianbet

Odmah na startu 2024. godine igra se jedan od basjkijskih derbija u španskoj La Ligi. Prvo kolo Primere igra se u vanrednom terminu, a u San Sebastijan dolazi Alaves. Na Iberijskom poluostrvu bila je kratka pauza a na nju je tim Real Sosijedada otišao sa serijom od 10 utakmica bez poraza, računajući sva takmičenja, ali je navijače tima sa Anoete zabrinula efikasnost njihovih ljubimaca, Poslednja ti meča, jedan u Ligi šampiona i dva u La Ligi, Sosijedad je okončao bez golova, a ako je to protiv Intera na Meaci dobar rezultat, sigurno nije protiv Betisa kući i Kadiza na strani. Zato protiv Alavesa imaju imperativ pobede, gosti su tim koji nije u dobroj formi i vrlo retko postiže golove, ali ih retko i daje. Alaves je tako u svojoj Vitoriji izgubio od Reala golom tek u sudijskoj nadoknadi, a i pret toga su imali tri utakmice na kojima nisu dali gol, dva puta su izgubili i jednom remizirali. Proletos je Sosijedad slavio protiv Alacesa na Anoeti sa 1:0, a nekako nam je i sada to najrealniji ishod. Mislimo na pobedu domaćina uz mali broj golova. Ostavićemo mogućnost da ih bude tri najviše, pa predlažemo kombinaciju 1,0-3 sa kvotom 2.03 u kladionici Meridianbet.

Omonija – AEL Limasol – 1,3+ @ 2.23 u Meridianbet

Malo smo pažnje u ovoj polusezoni posvetitli Kipranima za razliku od prethodne kada su oni igrali u vreme Mundijala. Odigrano je 16. kola u regularnom delu sezone, u vođstvu je APOEL sa 36 bodova a prati ga Anortozis sa četiri manje. U vrhu su još Aris, Pafos i Omonija sa po 32 boda. Ominija u ovom kolu dočekuje AEL iz Limasola. Gosti nisu dobro odigrali ovu prvu trećinu prvenstva i trenutno se nalaze se tek na 9. mestu sa 19 bodova. Sve su manje šanse da se AEL nađe među privih pest timova koji će igrati u plejofu, s obzirom da trenutno šestoplasirani AEK iz Larnake ima tačno 10 bodova prednosti. AEL je imao dve vezane pobede pre nego što je pre deset dana poražen na svom terenu od Pafosa sa 2:1. Inače na strani ovaj tim ima loš učinak. Pobedio je na prvom gostovanju kod Dokse i na poslednjem kod novajlije Zakakijua, a između toga je poražen na svih šest utakmica na strani. Omonija u svojoj Nikoziji još uvek nema poraz, pet puta su slavili i tri puta remizirali, a sada imaju tri vezane pobede. Ipak, pred odlazak na mini pauzu Omonija je ubedljivo poražena od lidera APOEL-a sa 3:0. Da ne bi previđe zaostali za vodećim timom fudbaleri Omonije moraju da pobede AEL. Očekujemo da to učine ali i verujemo u dosta golova, kojih na njihovim utakmicama ima. Za 1,3+ kvota je 2.23 u kladionici Meridianbet.

Hapoel Hadera – Hapoel Ber Ševa – 2,2+ @ 2.08 u Meridianbet

Zbog poznatih dešavanja u Pojasu gaze prvenstvo Izraela kasni jer je puna dva meseca bio period bez sporta, pa i fudbala. Sada se šampionat igra ubrzano, stiglo se do 14. kola, a koje kao lider ulazi tim Makabija iz Tel Aviva koji ima sve samo pobede i samo jedan nerešen rezultat. Posle prvih 26 kola liga se deli na dva dela, a šest prvoplasiranih timova igra u plej-ofu za titulu i plasman u evropska takmičenja. Za domaćina ovog meča, ekipu Hapoela iz Hadere, plasman u doigravanje je daleko. Oni su na 11. mestu sa 13 bodova, ali to je, u ovom momentu, samo pet bodova manje od šestoplasiranog imenjaka iz Ber Ševe. Upravo je ovaj tim gost Hadere u aktuelnom kolu, pa bi eventualno pobedom domaćin smanjio razliku na samo dva boda. Naravno, tu je još dosta ekipa koje se nadaju igranju u plej-ofu, a što se tiče Ber Ševe ovaj tim već nekoliko godina igra dosta uspešno u Evropi i sigurno je da planira novi put po Starom kontinentu. Gosti imaju dve pobede iza sebe, dok domaćin ima tri poraza i jedan trijumf u poslednja četiri kola. Pritom je u prvom okršaju ova dva tima, odigranom još krajem avgusta, Ber Ševa ubedljivo pobedio Haderu sa 3:0, što govori da su bolji tim. Naš predlog za ovaj duel je dvojka uz dva gola gostiju. za 2,2+ kvota je 2.08 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 9.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.