Tip dana: Vest Hem – Brajton: Duel dva najbrže rastuća kluba spušta zavesu na 20. kolo Premijer lige!

Ekipa Vest Hema će u okviru 20. kola Premijer lige dočekati Brajton. Obje ekipe imaju ogroman potencijal i moglo bi se reći da su najviše napredovale poslednje dvije sezone. Ovo će ujedno biti poslednji meč ovo kola, a utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Vest Hem: Cilj je ući trijumfalno u 2024. godinu i nastaviti sjajan niz!

Dejvid Mojes se izgleda na klupi Vest Hema uvijek krča na tihoj vatri. Pošto je zadržao klub u ligi, a zatim bio brutalno odbačen u korist Manuela Pelegrinija 2018, Mojes se vratio “kući” 2019. godine, preuzevši uzde kada je tim bio 17. na tabeli, samo bod iznad zone ispadanja, i zadržao je Čekićare u Premijer ligi. Pretposlednjeg dana 2023. proslavio je četiri godine mandata. Njegov trenutni ugovor ističe na kraju sezone.
Za to vrijeme, prvi put u istoriji Vest Hema, ekipa je dva puta uzastopno završavala kampanju među sedam najboljih. Ujedno, tim iz istočnog Londona treću sezonu zaredom igra evropski fudbal, što se nikada ranije nije dogodilo. U svakoj kampanji, uključujući i sadašnju, završio je na vrhu svoje grupe i prošao u nokaut fazu.
U junu, Mojes je bio zaslužan za jednu od najznačajnijih večeri u čitavoj istoriji Vest Hema, kada su Čekićari pobjedili Fjorentinu i osvojili Ligu konferencije u Pragu, svoj prvi veliki trofej od FA kupa 1980. godine.
Ipak, čak i posle tog uspijeha, dobar broj navijača Vest Hema smatrao je da bi to bio prikladan kraj Mojesovog vrijemena u klubu.
Zvali su Emirejts ove sezone neosvojivom tvrđavom, ali ta praksa završila se u prethodnom kolu Premijer lige. Došao je Vest Hem na noge gadskom rivalu i dok je domaćin igrao fudbal i stvarao šanse, komšija iz istočnog Londona je svoje koristio. Neće se, nakon što su Čekićari sa po jednim golom u oba poluvremena i osujetili Arsenal da preuzme lidersku poziciju Premijer lige, pričati o tome kako su Artetini momci imali 30 šuteva, a Mojesovi samo pet.
Bila je to deseta pobjeda Vest Hema u ovoj sezoni, a skalpove su u poslednjih 5 mečeva uzeli Totenhemu i Mančester Junajtedu, te su sa 33 osvojena boda trenutno na 6. mjesto na tabeli, sa utakmicom manje od četvrtoplasiranog Arsenala.
Kormilar Vest Hema može da bude zadovoljan ovom sezonom, jer klubu dobro ide i u Ligi Evrope, gdje se posle prošlogodišnjeg osvajanja Lige konferencije dobro snašao i na višem nivou u Ligi Evrope, napredujući iz Grupe A do proljećne faze sa prvog mjesta u konkurenciji sa Frajburgom, Olimpijakosom i TSC-om.

Brajton: De Zerbi ima velike planove u 2024. godini!

Sigurno je da su navijači Brajtona mnogo više očekivali od ove sezone ali sigurno je i da nisu nezadovoljni sa trenutnim stanjem. Od čete Robert de Zerbija se očekivala borba za međunarodna takmičenja. I dalje su Galebovi u igri, plasirali su se u nokaut fazu Lige Evrope, što je novina ove sezone za tim sa stadiona Ameks.
De Zerbi ima probleme s povredama. Italijan ne može da računa bez Kaoru Mitoma i Simona Adingre koji će biti van stroja od četiri do šest nedelja. Japanca muči zglob, dok reprezentativac Obale Slonovače ima problem s tetivom. Požalio se De Zerbi prije ovog meča da imaju čak 10 povrijeđenih igrača.
Osim pomenutog tandema, povrijeđeni su Ansu Fati, Tarik Lampti, Adam Vebster, Soli Marč, Hulio Enkiso i Džeol Veltman. Brajton igra u promjenljivoj formi, ali mnogo bolji je pred svojim navijačima. Samo jedan poraz na deset utakmica, uz po četiri remija i pet pobjeda.
De Zerbi je obilježio mali jubilej od 50. utakmica u Premijer ligi kao menadžera Brajtona, na meču protiv Kristal Palasa u kom su remizirali rezultatom 1:1. Italijan je menadžer koji najviše rotira ove sezone na Ostrvu.
Totenhem je na gostovanju Brajtonu u 19. kolu Premijer lige doživio novi poraz (4:2). Debakl, da se nije probudio u završnih petnaestak minuta slobodno možemo reći i bruku, ali se i pored toga što ju je izbjegao u London vraća crvenih obraza. To što je napunio mrežu Đuljelma Vikarija dovelo je do toga da fudbaleri Brajtona povuku ručnu u završnici i nije mnogo falilo da takvim pristupom ugroze pobjedu. Totenhem je opuštanje rivala umio da kazni, za četiri minuta je prepolovio zaostatak i mada je imao još nekoliko prilika u nadoknadi meča, bilo bi nepravedno da je sa Ameksa odnio bod, jer je počeo da igra tek u finišu.
Jato Galebova u pohodu na Pijevce poveo je Žoao Pedro. Brazilac je u 19. kolu odigrao jednu od najboljih partija otkako je prije četiri godine stigao na Ostrvo. Posle sjajnog slaloma kroz odbranu gostiju namjestio je vodeći pogodak golobradom Džeku Hinšelvudu (njegov drugi u seniorskom timu Brajtona), desetak minuta kasnije iz penala duplirao prednost, da bi u 75. minutu još jednim preciznim udarcem sa bijele tačke nokautirao rivala. Između Pedrovih se ‘smjestio’ i prelijep gol Pervisa Estupinjana sa ivice kaznenog prostora.

Naš prijedlog:

Vest Hem u ovaj meč ulazi kao blagi favorit, kvota na njihovu pobjedu je 2.38 u MaxBet kladionici, dok je kvota na pobjedu Brajtona 2.85.

U ovom meču se nameću golovi, pošto obje ekipe igraju u dobroj formi u poslednje vrijeme. Naš glavni prijedlog za ovaj meč je igra GG po kvoti 1.55 u MaxBet kladionici, a igra GG3+ po kvoti 1.85 čini se takođe veoma primamljivo. Vest Hem u poslednjih 5 mečeva ima čak 4 trijumfa, a u tom periodu su slavili protiv Totenhema, Mančester Junajteda i Arsenala u poslednjem kolu, pa smo mišljenja da ni danas neće upisati poraz. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&3+ po kvoti 3.35 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.